Actualizarea din mai în valuri: Galaxy S10 Lite, seria Tab S8, seria Watch 4

254
Actualizarea din mai Galaxy Tab S8
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Actualizări diferite ajung tot mai mult la telefoanele, tabletele și ceasurile Samsung Galaxy. Seria Galaxy Tab S8 primește actualizarea din mai, în timp ce seria Galaxy Watch 4, Galaxy S10 Lite și Galaxy A33 primesc patch-ul de securitate din aprilie. Mai mult, Samsung Galaxy A33 primește și funcția Image Clipper.

Săptămâna trecută, Samsung a adus în mod surprinzător caracteristica Image Clipper din seria Galaxy S23 pe modelul mid-range Samsung Galaxy A53. A fost o mișcare neașteptată a companiei Samsung – zvonurile anterioare menționau doar o lansare a Image Clipper în seriile Galaxy S și Galaxy Z. Dar se pare că Samsung nu se va opri doar la aceste două modele din seria Galaxy A cu Image Clipper. Sigur următorul pe listă va fi Galaxy A73 și bineînțeles telefoanele Galaxy A din acest an: Galaxy A54 și Galaxy A34. Momentan nu știm dacă și Samsung Galaxy A24 va fi pe această listă.

Actualizarea din mai ajunge pe tot mai multe telefoane

Samsung Galaxy A33 primește o actualizare de aproape 1GB la versiunea de firmware A336BXXU5CWD1. Și chiar dacă lista de modificări menționează doar un punct – dispozitivul este protejat cu securitate îmbunătățită – sunt de fapt două. Pe lângă patch-ul din aprilie, Galaxy A33 primește și funcția cool Image clipper, potrivit GalaxyClub. Funcția a debutat exclusiv pe seria Galaxy S23 la începutul acestui an, dar este acum disponibilă pe multe alte dispozitive Samsung.

Utilizați Image Clipper punând degetul pe o fotografie din Galerie – pe o persoană sau un obiect – și așteptând. După câteva secunde, această persoană sau obiect va fi automat „decupat”. Puteți apoi să o copiați sau să o salvați direct ca imagine nouă în folder-ul Imagini decupate. Actualizarea cu noul patch și Image Clipper este disponibilă pe toate modelele Galaxy A33 neblocate în rețea din mai multe țări din Europa.

Numele Europa a fost folosit prima dată în Legendele Olimpului. Zeus „Tatăl zeilor și oamenilor” de pe Olimp, s-a îndrăgostit de nimfa Europa. „Bătrânul continent” este al treilea continent după Asia și Africa ca număr de locuitori.

Samsung Galaxy S10 Lite, singurul din seria Galaxy S10 care mai primește actualizări, va primi, de asemenea, patch-ul mai nou din aprilie. Versiunea de firmware G770FXXS7HWD3 poate fi descărcată direct pe toate modelele din Europa.

Mai mult, o nouă actualizare este disponibilă și pentru seria Galaxy Watch 4. Versiunea de firmware R8**XXU1GWD6 nu face mare lucru din punct de vedere funcțional, dar instalează patch-ul din aprilie pentru sistemul de operare Wear OS. Puteți aștepta o notificare automată prin aplicația Galaxy Wearable. Dar puteți accesa și Setări ceas prin ecranul Galaxy Watch 4 și alegeți Actualizare software ceas acolo.

Posibil Image Clipper și pe seria Galaxy Tab S8

O nouă actualizare primește și seria Galaxy Tab S8. Este vorba despre actualizarea din mai. Tabletele din seria Galay Tab S8 – care sunt actualizate oficial trimestrial – încă rulează pe patch-ul din februarie.

Actualizarea de peste 1,5 GB aduce firmware-ul XXU4BWD8. Conține într-adevăr patch-ul din mai, făcând din Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8+ și Samsung Galaxy Tab S8 Ultra următoarele modele emblematice, după seria Galaxy S23, care primesc actualizarea din mai.

Nu știm exact ce face pe aceste tablete actualizarea din mai, dar după dimensiune mai poate conține și altceva. Prin urmare, suntem gata să pariem că seria Galaxy Tab S8 va primi și funcția Image Clipper.

În momentul scrierii, puteți instala deja noua actualizare pe toate variantele 5G ale Galaxy Tab S8, Galaxy S8+ și Samsung Galaxy Tab S8 Ultra din Europa. Actualizarea de securitate din mai este disponibilă doar la modelele cu care au conexiune Wi-Fi. Presupunem că acest lucru se va schimba în curând.