Ce face și ce dispozitive primesc actualizarea Samsung din iunie 2023?

166
Actualizarea Samsung din iunie 2023
Sursa Foto: via winfuture.de

Actualizarea de securitate din iunie 2023 va veni pe multe telefoane Samsung Galaxy. Seria Galaxy Note 20 și Galaxy Z Fold 4 au primit deja noua actualizare. Dar, ce face mai exact actualizarea Samsung din iunie 2023? Va fi și telefonul/tableta ta Galaxy printre cele care vor fi securizate? Aflați toate aceste detalii în rândurile de mai jos.

După cum știți, actualizările de securitate sunt foarte importante pentru a menține actualizată securitatea software-ului telefonului. În fiecare lună, Google lansează remedieri pentru vulnerabilitățile de securitate din sistemul Android. Samsung face același lucru, dar pentru propriul software al interfeței One UI. Toate aceste îmbunătățiri sunt incluse în actualizări de securitate pe care unele telefoane le primesc lunar. Alte modele le primesc trimestrial sau o dată la șase luni, potrivit GalaxyClub. Altele, mai vechi, doar în caz de forță majoră.

Actualizarea Samsung din iunie 2023 remediază 61 de probleme de securitate

Actualizarea din iunie 2023 rezolvă 50 de îmbunătățiri ale sistemului de operare Android. Google a clasificat trei dintre ele drept „critice”. Două dintre aceste trei repară capacitatea de a executa cod la distanță fără a fi solicitat. Detaliile celei de-a treia remedieri nu au fost încă publicate în acest moment.

Samsung însuși adaugă unsprezece îmbunătățiri la pachet luna aceasta. Două remedieri majore rezolvă o problemă la Samsung Knox. O a treia îmbunătățește securitatea dispozitivelor cu procesor Exynos, cum ar fi seria Galaxy S22 sau Galaxy A54 și Galaxy A53.

Una peste alta, actualizarea din iunie este o actualizare obișnuită, fără noi delicatese sau patch-uri deosebit remarcabile. Dar: fiecare patch de securitate este în cele din urmă foarte important. Și astfel vine întrebarea relevantă: cine va primi noua actualizarea Samsung din iunie 2023, în săptămânile următoare? Deci, ce telefoane Galaxy primesc noul patch de securitate? Prima parte a răspunsului la această întrebare este simplă. Toate telefoanele Samsung care sunt actualizate lunar vor primi actualizarea din iunie. Acestea sunt:

Vor mai fi și actualizări trimestriale sau bianuale de securitate în iunie

Aceasta este partea frumoasă, dar nu acestea sunt toate telefoanele pe care Samsung le acceptă în prezent în programul de actualizare. De asemenea, ne așteptăm la actualizarea din iunie pentru două telefoane care vor primi cele mai recente patch-uri trimestrial:

  • Galaxy A13 5G
  • Galaxy M53

Alte dispozitive cu actualizări trimestriale (de exemplu: Galaxy A13, Samsung Galaxy A14, A22, A23, A32, A33 și A34, seria Galaxy Note 10, Galaxy S10 Lite) sunt în prezent suficient de actualizate. Pentru telefoanele care sunt actualizate la fiecare șase luni (de exemplu: A12, A21s, A41, A51, A71) este dificil de prezis când vor primi patch-uri noi. Toate tabletele acceptate trimestrial (Tab S6 Lite, seria Galaxy Tab S7, seria Galaxy Tab S8) rulează în prezent pe corecții de securitate relativ recente.

Dacă telefonul tău Samsung va primi într-adevăr noua actualizare de securitate luna aceasta, întrebarea rămâne: când? Din păcate, acest lucru nu poate fi prevăzut cu exactitate. Samsung pur și simplu nu are date clare programate anticipat când lansează aceste tipuri de actualizări. După cum v-ați obișnuit, vă vom anunța când actualizarea din iunie devine disponibilă pe dispozitivele utilizate mai frecvent.