Actualizarea Samsung din noiembrie: ce face, cine o primește?

578
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Relativ rapid, detaliile noii actualizări Samsung din noiembrie au fost făcute publice. Este aproape neobișnuit ca Samsung să dezvăluie atât de devreme în lună ce face noul patch de securitate. De obicei, multe alte dispozitive primesc o nouă actualizare, înainte de a afla care sunt detaliile. Există remedieri specifice dispozitivului pentru Galaxy S20 și Galaxy Note 20. Enumerăm mai jos ce telefoane vor primi această actualizare în cursul lunii.

Ca întotdeauna și actualizarea din noiembrie constă din nou dintr-o parte Google și o parte Samsung. Secțiunea Google conține 65 de îmbunătățiri relevante, dintre care cinci sunt esențiale. Una dintre ele nu se aplică pentru Android 10 (sau 11, de altfel).

Partea de actualizare care îmbunătățește propriul software Samsung conține doar cinci remedieri de data aceasta. Unul este relevant doar pentru telefoanele Samsung din India și China. În plus, posibilitatea de a ocoli blocarea reactivării prin folderul securizat este definitiv eliminată. Ca bonus, o vulnerabilitate în securitatea procesorului Exynos 990 este închisă. Acest lucru poate fi găsit numai pe dispozitivele din seria Galaxy S20 și Note 20.

Ce dispozitive Samsung Galaxy vor primi actualizarea din noiembrie?

Una peste alta, putem spune că actualizarea acestei luni este destul de modestă. Acest lucru nu schimbă faptul că Samsung o va lansa la un număr mare de telefoane Galaxy în următoarele săptămâni. Actualizarea vine pentru toate dispozitivele care sunt actualizate lunar, conform site-ului olandez GalaxyClub.

Samsung Galaxy Xcover a fost primul model al seriei de telefoane robuste cu rezistență la apă, praf și căderi. Galaxy Xcover a venit cu un ecran tactil capacitiv cu diagonala de 3,65 inch. Avea un port micro-USB 2.0 și jack de 3,5 mm, accesibile prin deschiderea manuală a unei clape de plastic.

Primesc această actualizare, Seria Galaxy S20, inclusiv S20 FE, seria Galaxy S10, seria Galaxy Note 20, Note 10 și Note 9. Mai sunt în vedere și seria Galaxy Z, Galaxy A50, care a primit deja actualizarea și Samsung Galaxy A8. Nu sunt uitate nici modelele Galaxy Xcover Pro și Xcover 4S. Vedeți mai jos toate telefoanele Samsung ce vor beneficia de actualizarea de securitate din noiembrie 2020:

  • Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra
  • Galaxy S20 FE
  • Galaxy S10 / S10+ / S10e
  • Galaxy S10 Lite / Note 10 Lite
  • Galaxy Fold / Galaxy Z Flip / Galaxy Z Fold 2
  • Samsung Galaxy S9 / S9+
  • Galaxy Note 20 / Galaxy Note 20 Ultra
  • Galaxy Note 10 / Note 10+
  • Galaxy Note 9
  • Galaxy A50 (deja este disponibilă)
  • Galaxy A8
  • Galaxy Xcover Pro / Xcover 4S

Nu este uitat nici Galaxy A5 (2017) sau Galaxy A80

Câteva comentarii trebuie făcute aici. În primul rând: seria Galaxy S9 și Note 9 nu au primit patch-ul din octombrie 2020. Prin urmare, așteptăm o nouă actualizare de securitate pentru dispozitive, care vor primi, de asemenea, actualizarea la One UI 2.5. Este posibil să primească în continuare actualizarea din octombrie cu One UI 2.5, iar actualizarea din noiembrie după aceea. Totuși nu suntem siguri de acest lucru.

Mai mult, ne așteptăm la o actualizare a lui Galaxy S8 luna aceasta (nu neapărat patch-ul din noiembrie). În plus, noile actualizări de securitate pentru Galaxy S7 și Galaxy S6, poate surprinzătoare, au fost lansate în mai multe țări.

De asemenea, ne așteptăm la o nouă actualizare pentru Galaxy A51, inclusiv la One UI 2.5. Mai mult, dispozitive precum Galaxy A41, Galaxy A31 și Samsung Galaxy A80 sunt pregătite pentru un nou patch. Este, de asemenea, în vizor și Galaxy A5 (2017), care încă primește actualizări trimestriale.