Actualizări la seria Samsung Galaxy S21: cât de des și cât timp?

1218
Actualizari la seria Samsung Galaxy S21 cat de des si cat timp
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Pe ce politică de actualizare te poți baza dacă cumperi acum Samsung Galaxy S21, Galaxy S21+ sau Galaxy S21 Ultra? Cât timp vor primi aceste trei modele asistență software? Enumerăm mai jos toate viitoarele actualizări ale sistemului de operare și de securitate pe care le va primi noua serie Galaxy S21.

De-a lungul anilor, puține subiecte despre gadgeturi au fost acoperite la fel de larg ca politica de actualizare Samsung. A fost blestemat, criticat, făcut cu ou și cu oțet, chiar au fost intentate procese și câte și mai câte. Faptul este că gigantul tech a început treptat să-și revizuiască sistemul de actualizări și acum nu avem decât cuvinte de laudă în privința acestora. Cu toate acestea, mulți au fost surprinși când politica de actualizare Android pentru mai multe dispozitive populare a fost prelungită oficial cu un an vara trecută. Ce înseamnă acest lucru pentru seria Galaxy S21?

Actualizări de securitate pentru noua serie Samsung până la începutul lui 2025

Pentru a ști ce fel de actualizări și upgrade-uri va primi Galaxy S21 în următorii ani, trebuie să facem o distincție. Să începem cu actualizările pe care le veți primi cel mai des. Aceste actualizări de securitate sunt foarte importante și rezolvă multe probleme în funcționarea și stabilitatea telefoanelor mobile.

În concluzie: „predicțiile” pe care le facem aici, prin GalaxyClub, se bazează pe politica Samsung din ultimii ani. Cu toate acestea, modificările politicii nu sunt întotdeauna previzibile. Dar, Samsung nu și-a modificat niciodată politica de actualizare. Vă rugăm să rețineți că nu putem oferi nicio garanție, pentru că nu suntem Samsung 😉.

Emoticon – este o reprezentare grafică stilizată (pictogramă) a unei fețe umane. Este un cuvânt artificial, combinația cuvintelor „emoție” și „icoană” – deci un chip care exprimă diverse stări emotive. Scott Fahlman a propus primele emoticoane în 19 septembrie 1982.

Deoarece seria Galaxy S21 este unul dintre modelele de top ale Samsung, dispozitivele primesc cele mai noi patch-uri de securitate de la Google în fiecare lună. Samsung adaugă, de asemenea, îmbunătățiri pentru propriul software. Patch-urile rezultate vor fi oferite lunar în primii trei ani. Aceasta înseamnă că seria Galaxy S21 va primi cele mai recente îmbunătățiri de securitate în fiecare lună până la începutul anului 2024.

După această perioadă, actualizările de securitate cu siguranță nu se vor opri. Le veți primi în fiecare trimestru, timp de cel puțin un an. Aceasta înseamnă că securitatea dispozitivelor Galaxy S21 este actualizată în mod regulat până la începutul anului 2025. Chiar și după acea perioadă, actualizările pot apărea intermitent. De exemplu, Samsung a lansat recent o actualizare pentru Galaxy S6 din 2015. Telefonul avea cinci ani și jumătate ani în acel moment! Dispozitivul nu a primit un patch de securitate complet nou, dar securitatea a fost într-adevăr îmbunătățită.

Upgrade-uri ale sistemului Android: până în 2024

O dată pe an, telefoanele Samsung primesc o actualizare majoră a sistemului de operare Android. Seria Galaxy S21 este lansată acum cu Android 11. Actualizări ale sistemului de operare va urma la:

  • Android 12, la sfârșitul anului 2021
  • Android 13, sfârșitul anului 2022 / începutul anului 2023
  • Android 14, începutul anului 2024

Am pus aceste nume pentru sistemul de operare Android, dar Google poate decide peste un an sa doi să-i pună un alt nume. Dar nimic nu se va schimba în cronologia datelor. În ceea ce privește funcționalitatea Android, seria Galaxy S21 va rămâne actualizată până în 2024. Cu toate acestea, multe funcții de pe telefoanele Samsung nu sunt legate de Android, ci de interfața Samsung One UI.

Actualizări ale interfeței Samsung One UI

Samsung își actualizează uneori interfața One UI în același timp cu sistemul de operare Android, dar deseori și separat. Este mai dificil să facem predicții exacte aici. În ultimii ani, One UI a fost actualizat de mai multe ori pe an.

Seria Samsung Galaxy S20, de exemplu, a primit un upgrade la One UI 2.5 între lansare (cu One UI 2.1) și Android 11, cu o actualizare (One UI 3). Și seria Samsung Galaxy S10 a primit, de asemenea, actualizări la One UI 2.1 și One UI 2.5 între actualizările Android 10 și Android 11.

Faptul este că actualizările One UI par să meargă mai mult decât actualizările sistemului de operare Android. De exemplu, Galaxy S9 a primit un upgrade la Android 10 și One UI 2.0 la începutul anului 2020. Și, deși acesta a fost ultimul upgrade Android pentru dispozitiv, a primit de atunci upgrade-uri la One UI 2.1 și One UI 2.5. Cu ambele actualizări One UI, Samsung Galaxy S9 a primit noi funcții.

Cu toate acestea, în prezent nu este posibil să prevedem ce versiuni One UI va oferi Samsung în 2024. Dar amintiți-vă: chiar și după un upgrade Android, noi funcții pot veni în continuare pe Galaxy S21, deoarece Samsung își actualizează și propria interfață independent de sistemul de operare.

Puteți precomanda un Galaxy S21, Galaxy S21+ și S21 Ultra acum. Dacă faceți acest lucru înainte de 28 ianuarie, veți primi două cadouri cu precomanda dvs.

  • Galaxy S21 și Galaxy S21+ vin cu un set de căști Galaxy Buds Live și un SmartTag
  • Galaxy S21 Ultra vine cu noul set Galaxy Buds Pro și un Galaxy SmartTag