Ce este Advanced Auto Framing pe seria Galaxy S22 și cum funcționează?

343
Ce este incadrarea automata avansata pe seria Galaxy S22 si cum functioneaza
Sursa Foto: xda-developers.com

Samsung și-a reîmprospătat gama anuală de telefoane emblematice cu seria Galaxy S22. Samsung Galaxy S22 standard este pentru cei care caută un telefon emblematic de încredere mai ieftin.  În același timp, Samsung Galaxy S22 Ultra este pentru cei care doresc experiența premium supremă, fără compromisuri. În afară de diferențele din unele aspecte, toate cele trei telefoane din seria Galaxy S22 vin cu o mulțime de îmbunătățiri ale camerei. Aceasta include atât hardware cât și software. Una dintre aceste caracteristici este încadrarea automată avansată – Advanced Auto Framing.

Samsung a inclus de data aceasta o multitudine de funcții ale camerei pe seria Galaxy S22, conform XDA-Developers. Toate acestea îmbunătățesc experiența generală de captare a imaginilor prin intermediul camerelor telefoanelor. Încadrarea automată avansată este una dintre aceste caracteristici care utilizează algoritmi de calcul pentru a vă ajuta să obțineți cea mai bună fotografie, chiar dacă sunteți un fotograf amator.

Link-urile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Încadrare automată avansată pe seria Galaxy S22

Pentru majoritatea oamenilor, a face o fotografie pe un smartphone implică îndreptarea telefonului către un subiect și apăsarea butonului declanșator. În timp ce telefoanele moderne sunt destinate să fie folosite chiar așa, există modalități de a vă îmbunătăți fotografia. Aceasta include mai multe reguli care se ocupă de compoziția imaginii. Compoziția imaginii tale are de-a face în principal cu tot ceea ce este prezent în cadru.

Este posibil să fi observat că aplicația pentru cameră a telefonului are o setare pentru a activa liniile de grilă sau liniile diagonale. S-ar putea să fi auzit chiar și despre termenul „regula treimii” fiind folosit foarte mult de fotografi profesioniști. Acestea sunt instrumente care ajută la crearea unei compoziții bune, rezultând astfel o imagine mai bună. Cu toate acestea, omul obișnuit nu prea știe sau îi pasă prea puțin de aceste reguli. Scopul principal este de a face fotografii și videoclipuri bune, fără a vă preocupa încadrarea sau grila în care ar trebui să fie subiectul dvs. Exact de aceea Samsung a adăugat încadrarea automată avansată cu seria Galaxy S22.

Cea mai scumpă fotografie din lume a fost vândută cu 6.500.000 milioane USD. Se numește Fantoma și a fost realizată de fotograful australian Peter Lik. Acesta a făcut fotografia în 2014, una alb-negru, care surprinde un nor de praf ca o fantomă într-o peșteră.

Advanced Auto Framing detectează automat subiectul pe care îl fotografiați și determină poziția acestuia. Telefonul este apoi suficient de inteligent pentru a vă schimba încadrarea în funcție de poziția subiectului. În termeni simpli, atunci când înregistrați un videoclip cu un subiect uman, camera va mări sau micșora pentru a menține persoana în cadru. Advanced Auto Framering funcționează în timp ce înregistrați videoclipuri prin intermediul camerelor din spate de pe seria Galaxy S22.

Advanced Auto Framing un mare plus pe seria S22

Funcția de încadrare automată optimizează, de asemenea, punctele de focalizare în funcție de locul în care se află subiectul. Dacă fotografiați o persoană care se află puțin mai departe de dvs., camera va mări persoana respectivă și va schimba focalizarea asupra acesteia. Până acum, am văzut camerele telefoanelor optimizând scena în funcție de subiect. Astfel culorile, saturația, contrastul etc. au fost ajustate automat în funcție de tipul de fotografie pe care o făceai.

Cu încadrarea automată avansată, Samsung duce acest lucru la următorul nivel, chiar încadrându-ți fotografia în mod automat, în funcție de poziția subiectului. Telefonul va bloca focalizarea pe subiect și va ajusta automat intervalul de zoom fie pentru a se apropia de subiect, fie pentru a se îndepărta de acesta. Dacă înregistrați un videoclip cu o persoană, telefonul va intra și va bloca focalizarea pe față pentru a crea un efect asemănător unui portret.

Samsung susține că Advanced Auto Framing poate detecta până la 10 subiecți și poate optimiza focalizarea și încadrarea în consecință. Aceasta este o caracteristică grozavă pentru cei care fac repede fotografii, deoarece telefonul ajustează încadrarea de la sine, fără niciun efort suplimentar din partea utilizatorului. Cu toate acestea, rețineți că încadrarea automată avansată funcționează numai în timpul înregistrării videoclipurilor. Momentan funcția nu este pentru imagini statice.

Aceasta este una dintre numeroasele caracteristici noi ale camerei pe care Samsung le-a introdus cu seria Galaxy S22. Caracteristici ca aceasta pot ademeni amatorii de fotografii să treacă la noul Galaxy S22 Ultra, mai ales că Galaxy S21 Ultra a fost unul dintre cele mai versatile telefoane în materie de camere, iar Galaxy S22 Ultra întărește și mai mult noțiunea.