Caracteristicile de top la Galaxy Book Pro vin de la telefoanele Samsung

447
Caracteristici de top pe laptopurile Galaxy Book Pro vin de pe telefoanele Samsung
Sursa Foto: Samsung

Samsung a lansat mai multe laptopuri la sfârșitul lunii aprilie. Am primit atunci un Galaxy Book Pro și un Book Pro 360, deoarece Samsung își propune să-și consolideze afacerile în acest domeniu. Și când te uiți la aceste două noi laptop-uri, Samsung a lansat mai multe modele, nu este greu de observat de unde s-a inspirat compania: gama proprie de telefoane emblematice Galaxy S și Galaxy Note.

De fapt Samsung a scos în evidență acest lucru în timpul evenimentului Unpacked, unde a prezentat laptopurile Galaxy Book Pro. Pe tot parcursul evenimentului, directorii Samsung au întrebat de ce laptopurile nu pot fi mai asemănătoare telefoanelor și au arătat că ultimele modele Galaxy Book Pro exact acest lucru fac. Oficialii Samsung au confirmat că se are în vedere ca în continuare compania să meargă în această direcție, să combine portabilitatea smartphone-urilor cu puterea laptopurilor. Experiența companiei cu telefoanele emblematice Galaxy a influențat designul și caracteristicile modelelor Galaxy Book Pro. Vă prezentăm mai jos câteva din caracteristicile împrumutate de noile laptopuri de la telefoanele emblematice Samsung Galaxy.

Un design subțire și ușor pe laptopurile Galaxy Book Pro

Cel mai bun lucru la smartphone-uri este că le puteți duce oriunde, sunt ușoare și portabile. Și, deși nu veți putea să puneți momentan un laptop în buzunar – poate când vor deveni rulabile – aceste noi laptopuri Galaxy Book Pro ar trebui să fie mai ușor de transportat.

Galaxy Book Pro măsoară 304,4 x 199,8 x 11,2 mm pentru modelul cu ecran de 13 inch și 355,4 x 225,8 x 11,7 mm pentru versiunea de 15 inch. Galaxy Book Pro cu diagonala de 13 inch (33,02 centimetri) este puțin mai gros decât Samsung Galaxy S21 Ultra (8,9 mm). Așa că Samsung a făcut o treabă impresionantă păstrând noul său laptop cât mai compact posibil. Acest lucru este valabil și pentru Galaxy Book Pro 360. În timp ce mașinăria cântărește puțin mai mult decât omologul său Book Pro – este în continuare extrem de ușoară și portabilă.

AMOLED este o tehnologie bazată pe OLED, numită Active-Matrix OLED, cu abrevierea AMOLED. „Active Matrix” se referă la modalitatea de activare / dezactivare a fiecărui pixel al ecranului. Este un tip de ecran utilizat în smartwatch-uri,smartphone-uri, laptop-uri, etc.

Afișaje AMOLED pe noile laptopuri Pro

Există un motiv pentru care smartphone-urile de top au folosit panouri OLED pentru afișajele lor. OLED-urile produc culori mai vibrante, un contrast mai bun și un negru mai profund, conform TomsGuide. Puneți un ecran OLED lângă unul LCD și nu este greu să observați o diferență.

Samsung a realizat acest lucru pentru o lungă perioadă de timp, motiv pentru care telefoanele sale emblematice Galaxy au folosit panouri AMOLED. Și acest lucru chiar și atunci când concurenții săi, gen Apple, au continuat să lanseze telefoane emblematice cu LCD-uri. Deci, era normal ca seria Galaxy Book Pro să urmeze exemplul liniei de smartphone-uri Samsung.

Galaxy Book Pro și Book Pro 360 sunt primele PC-uri Samsung Windows care dispun de ecrane OLED. De asemenea, au funcția Intelligent Color Engine încorporată. Aceasta reglează profilul de culoare al ecranului pentru a se potrivi mai bine cu sarcina pe care o faceți. Credem că aplicațiile au fost și ele optimizate pentru a profita de această caracteristică.

Configurare mai ușoară pe noile laptopuri Galaxy Book Pro

Actualizarea de la un telefon la altul este un proces destul de eficient. Atingeți câteva butoane și este ușor să importați contacte, fotografii, aplicații și orice altceva de care aveți nevoie pentru a le deplasa fără probleme pe noul dvs. dispozitiv.

Nu același lucru se poate spune întotdeauna atunci când vine vorba de schimbarea computerelor. Așa că acum Samsung se bazează pe expertiza sa pentru smartphone-uri pentru a îmbunătăți procesul cu noile Galaxy Books. O nouă funcție Galaxy Book vine de la telefoanele Samsung. Smart Switch vă permite să transferați cu ușurință fotografii, filme, aplicații de fișiere și setări de pe orice computer Windows pe Galaxy Book Pro.

Este genul de caracteristică pe care o folosiți o singură data. Dar, trebuie să remarcăm atenția pe care Samsung o acordă îmbunătățirii experienței de utilizare a laptopurilor sale.

Partajare rapidă între dispozitive

Galaxy Book Pro și Book Pro 360 adoptă, de asemenea, funcția Quick Share. Aceasta a fost lansată cu seria Samsung Galaxy S20 anul trecut. Această funcție vă permite să partajați fotografii, fișiere și videoclipuri între telefoanele Samsung, iar acum se extinde la laptopuri.

Un simplu clic dreapta afișează o casetă Quick Share pentru a trage fotografii, fișiere și videoclipuri pe modelele Book Pro. În acest fel toate acestea pot fi partajate cu alte dispozitive Galaxy. Este o metodă mult mai bună de a transfera lucruri între laptop și telefon decât prin e-mail.

Suport S Pen mult mai bun decât pe alte laptopuri

Și alte laptop-uri Galaxy au un stylus S Pen – veți găsi funcția pe Galaxy Book Flex, de exemplu. Dar acolo, S Pen se simte ca o gândire ulterioară și nu o extensie esențială a capacităților dispozitivului așa cum este pe telefoanele Galaxy Note.

Cu Galaxy Book Pro 360, Samsung pare să se fi gândit mai mult la modul în care ar trebui să funcționeze S Pen cu laptopurile sale. Această versiune a stiloului este vizibil mai groasă decât cea livrată împreună cu Book Flex. În acest fel noul S Pen va fi mult mai ușor de utilizat pentru perioade mai lungi de timp. Mai mult, câteva aplicații încorporate pe Book Pro 360 vor funcționa cu S Pen imediat.

Aducerea S Pen la mai multe dispozitive a fost unul dintre obiectivele declarate de Samsung pentru acest an. Am văzut deja suport pentru S21 Ultra, iar acum Book Pro 360 este livrat cu un S Pen inclus. Știm deja că stylus-ul ar fi o caracteristică și pentru viitorul Samsung Galaxy Z Fold 3. Este clar că Samsung vede acest accesoriu ca pe o parte din ce în ce mai vitală pentru ca dispozitivele sale să fie atractive pentru utilizatorii cu productivitate.