Data lansării, prețul și tot ce știm despre Samsung Galaxy A82

1424
Data lansarii pretul si tot ce stim despre Samsung Galaxy A82
Sursa Foto: via Weibo

Galaxy A82 s-ar putea alătura curând noilor telefoane din seria Galaxy A pe care Samsung le-a lansat în ultima perioadă. Acesta ar fi cel mai bun telefon din seria Galaxy A 2021 de până acum. Are un procesor mai puternic, un ecran cu rată de refresh mai mare și camere mai bune decât celelalte oferte Samsung de nivel mediu.

De fapt, este posibil să fi văzut deja pe Galaxy A82 în carne și oase, deși sub un nume diferit. Samsung a lansat recent pe Galaxy Quantum 2, extrem de similar în toate privințele cu A82, în Coreea. În acest fel avem o idee despre ceea ce ar putea aduce acest smartphone Samsung în momentul lansării. Lansarea altor telefoane din gama Galaxy A – în principal, Galaxy A72 și Galaxy A52 5G ajută și mai mult la completarea acestor detalii.

Iată ce știm despre Galaxy A82 și când ar putea debuta oficial

Cum am scris mai sus, Samsung a lansat un Galaxy Quantum 2 în Coreea, iar specificațiile acelui telefon se potrivesc cu zvonurile despre Galaxy A82. Samsung Galaxy A82 are un ecran cu diagonala de 6,7 inch (17,02 cm) cu rata de actualizare de 120 Hz. Procesorul Qualcomm Snapdragon 865+ va fi la bord, cu stocare de 128GB.

Nu știm momentan cantitatea de RAM, dar probabil primim 6 sau 8GB de memorie RAM. Telefonul va avea trei camera la spate cu una principală de 64MP, una ultra-wide de 12MP și una macro de 5MP. O baterie de 4.500mAh, probabil cu încărcare rapidă de 25W, va furniza curentul necesar funcționării.

Samsung a avut deja un an încărcat pe frontul smartphone-urilor, conform TomsGuide. În ianuarie, compania a lansat seria emblematică Galaxy S21, apoi mai multe telefoane Galaxy A în ultimele săptămâni. Samsung Galaxy A52 5G, Galaxy A72, Galaxy A42 5G, Galaxy A32 5G și Galaxy A12 au debutat în aprilie, așa că Samsung ar putea dori să ofere acestor telefoane spațiu de respiro înainte de a lansa un alt model Galaxy A.

Seria Galaxy A a fost lansată în 2014. Samsung Galaxy Alpha a fost introdus la 13 august 2014, apoi modelele Galaxy A3 și A5. Litera A din denumire vine de la Alfa. În martie 2015, Samsung a introdus și seria Galaxy Tab A.

Din nou, Samsung va avea un program aglomerat de lansare pentru restul anului. Vom primi noile versiuni Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 și un Samsung Galaxy S21 FE, de asemenea. Estimăm o lansare pentru A82 în iunie / iulie anul acesta. Dar așteptăm o confirmare pentru telefon, preț și data lansării de la Samsung.

Preț Samsung Galaxy A82

Nu există nicio indicație despre cât va costa Samsung Galaxy A82 când va sosi. Dar recentul număr de lansări de smartphone-uri de la Samsung ne oferă un indiciu despre prețul telefonului. Samsung Galaxy A72 costă aproximativ 450 de euro, dar acest telefon nu are conectivitate 5G. O comparație mai bună ar putea fi cu Galaxy A52 5G, care a debutat în același timp cu Galaxy A72 și costă 400 de euro.

Samsung are o istorie a lansării telefoanelor sale Galaxy A sub diferite nume în Coreea de Sud. Luați primul Galaxy Quantum, care era în esență un Samsung Galaxy A71 reambalat cu un procesor diferit. Quantum a folosit unul dintre cip-urile Exynos de la Samsung în locul unui Snapdragon pe Galaxy A71. Galaxy Quantum a oferit și o criptare mai bună datorită unui generator de numere aleatorii cuantice dedicat inclus în telefon.

Istoria pare să se repete cu Samsung Galaxy Quantum 2, disponibil acum în Coreea de Sud. Acest telefon oferă, de asemenea, un cip de criptografie cuantică conceput pentru a sprijini tranzacții mai sigure pentru plăți mobile. Este puțin probabil ca această caracteristică să ajungă în alte țări, chiar dacă specificațiile lui Quantum 2 se potrivesc cu cele de pe Galaxy A82. Sunt informații că in viitor Samsung va aduce acest cip QRNG (Quantum Random Number Generation) pe mai multe modele Galaxy.

Mai exact, Quantum 2 are un cip Snapdragon 865+ capabil de 5G, ecran de 6,7 inch cu rata de 120Hz. Există trei camere pe spate 64MP + 12MP + 5MP și una frontal de 10MP. Dacă vă întrebați la ce să vă așteptați de la un Galaxy A82, Galaxy Quantum 2 vă oferă o imagine destul de clară.

Design, caracteristici și camere pe viitorul A82

Având în vedere faptul că Galaxy Quantum 2 este real, s-ar părea că majoritatea întrebărilor despre Galaxy A82 au primit răspuns. Cu toate acestea, mai există aspectul telefonului și o caracteristică anticipată care ar putea lipsi în acțiune. Mai multe imagini despre ceea ce ar putea fi Galaxy A82 s-au scurs înainte de lansarea lui Galaxy Quantum 2 și au fost confirmate de sosirea acestuia. Dacă sunteți familiarizați cu celelalte telefoane Samsung Galaxy A recente, aveți o idee cu privire la cum va arăta probabil A82.

Ne așteptăm la un telefon cu rame minime și un ecran Infinity-O cu gaură în centrul afișajului pentru camera frontală. Modulul foto spate este în stânga sus, camerele fiind pozițoinate vertical în stânga modulului cu un bliț LED în dreapta, lângă camere.

Cu toate acestea, decupajul camerei frontale ridică o întrebare cu privire la o caracteristică potențial lipsă. Un predecesor al Galaxy A82, Samsung Galaxy A80, are un modul rotativ pentru camerele foto. Modulul rotativ pop-up culisa și se rotea pentru a vă permite să utilizați camerele din spate pentru selfie-uri. Aceasta a fost o idee bună în teorie, dar nu toți au apreciat acest lucru. Dacă Galaxy A82 urmează cu adevărat exemplul Quantum 2, modulul pop-up a fost abandonat. Au fost mai multe zvonuri despre acest abandon și se pare că așa va fi.

Ce loc va ocupa A82 în seria mid-range Galaxy A?

Dacă Galaxy A82 se potrivește cu specificațiile lui Quantum 2, vom avea un telefon demn de capătul superior al gamei medii Samsung. Dar ne întrebăm dacă există loc pentru un astfel de dispozitiv în gama de smartphone-uri Samsung deja aglomerată.

În plus față de zvonurile privind pe Samsung Galaxy A82, Samsung lucrează și la un Galaxy S21 FE. Acest telefon ar urma lui Galaxy S20 FE, luând cele mai bune caracteristici ale gamei Galaxy S, dar la un preț mai mic.

Acest lucru a funcționat destul de bine cu Galaxy S20 FE. A fost foarte bine primit și a fost un adevărat hit în SUA. Dar acesta a debutat într-un moment în care Samsung percepea prețuri astronomice pentru flagship-urile sale. Seria Galaxy S21 a venit cu prețuri mai mici cu aproximativ 200€, iar modelul Galaxy S21 este foarte tentant.

Astfel, Samsung ar trebui să lanseze pe S21 FE cu un preț și mai mic. Acest lucru nu lasă prea mult spațiu pentru un Samsung Galaxy A82. Mai ales având în vedere că Samsung a decis să nu livreze un Galaxy A72 în SUA pentru a nu încurca vânzările lui Galaxy S0 FE. Probabil Galaxy A82 nu va ajunge în SUA tot din această cauză, pentru a nu încurca pe Galaxy S21 FE. Cel mai probabil Samsung va decide să lanseze pe A82 în alte regiuni în afară de SUA.

Este o cale dificilă pentru Samsung de a alege în situația de mai sus. Dar un lucru este clar în legătură cu atenția pe care compania o acordă seriei sale Galaxy A. Samsung consideră că modelele sale de nivel mediu satisfac o cerere în creștere în rândul cumpărătorilor de smartphone-uri, iar Galaxy A82 ar trebui să se plieze pe acest lucru.