Samsung Galaxy Tab S8 Ultra: o tabletă mare și foarte puternică

474
Samsung Galaxy Tab S8 Ultra
Sursa Foto: letsgodigital.org

Luna viitoare, Samsung va găzdui un eveniment Galaxy Unpacked pe 8 februarie 2022. În cadrul evenimentului va fi lansată seria Samsung Galaxy S22. Noua gamă va consta din trei modele de smartphone-uri de ultimă generație: Galaxy S22, Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra. Tot atunci sau poate puțin mai târziu, Samsung va lansa și trei noi tablete high-end: Galaxy Tab S8, Tab S8+ și Tab S8 Ultra. Modelul din urmă, Samsung Galaxy Tab S8 Ultra, va fi de fapt cel dintâi! Acesta va fi, fără doar și poate, cea mai bună tabletă Android pe care o puteți cumpăra în 2022.

Seria Galaxy Tab S8 va succede unei alte excelente serii emblematice: Samsung Galaxy Tab S7. Tabletele Galaxy Tab S7 și Galaxy Tab S7+ lansate la jumătatea anului 2020, sunt cele mai avansate tablete Android pe care le puteți cumpăra în acest moment. Sunt concurenți formidabili ai modelelor cu sistemul de operare iOS, Apple iPad. Samsung Galaxy Tab S8 Ultra va fi un model complet nou, care este foarte avansat și foarte mare. Tableta 5G va avea un display Super AMOLED gigantic de 14,6 inch.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra cu ecran AMOLED de 14,6 inch

S-au spus și scris multe despre tabletele de ultimă generație de la Samsung în ultimul timp. Pe baza tuturor informațiilor deja disponibile, prietenii noștri de la LetsGoDigital a realizat o serie de randări de produse ale noului model de top: Samsung Galaxy Tab S8 Ultra.

Demn de remarcat la acest model este fără îndoială crestătura pentru cameră. Samsung nu a mai lansat niciodată o tabletă cu crestătură. Prin urmare, Tab S8 Ultra primește margini mult mai înguste ale ecranului decât înainte, astfel încât Samsung a fost pur și simplu forțat să caute o soluție diferită pentru camera frontală.

LetsGoDigital este un site fondat în 1999 și are sediul în Tările de Jos (Olanda). Este un site de profesioniști în domeniul telefoanelor mobile, un site de mare încredere! Nu este afiliat Samsung nici unui alt producător sau furnizor, este independent.

Deoarece marginile ecranului sunt mai mici, se poate folosi un afișaj mai mare fără a mări dimensiunile de gabarit ale dispozitivului. Acest lucru avantajează portabilitatea și ușurința în utilizare. Samsung Galaxy Tab S7+ a fost deja lăudat pentru frumosul său display AMOLED (12,4 inch, rezoluție WQXGA+, 120Hz). Noul model Samsung Galaxy Tab S8 Ultra va oferi, fără îndoială, o experiență de vizionare și mai bună.

Ultra va fi echipat cu un display de 14,6 inch (37,08 cm) cu o rezoluție WQXGA+ (2.960 x 1.848 pixeli). Ecranul va avea o rată de reîmprospătare de 120Hz. Luminozitatea maximă a ecranului este de 420 niți. Display-ul este protejat de sticla Corning Gorilla Glass 5 – așa cum a fost cazul lui Samsung Galaxy Tab S7+.

Camere și S Pen-ul pe noul model Tab S8 Ultra

Crestătura găzduiește două camere, una cu un obiectiv cu unghi larg și unul cu unghi ultra-larg. Ambele sunt echipate cu un senzor de imagine de 12 megapixeli. Se poate aștepta ca videoclipurile să fie înregistrate la rezoluție 4K la 60fps, cu ambele obiective. Potrivit SuperRoader din Coreea de Sud, Samsung va adăuga de această dată și funcția Auto Framing – similară cu funcționalitatea Apple Stage.

Funcția de încadrare automată a fost implementată pentru prima dată în telefonul pliabil Samsung Galaxy Z Fold 2. Aceasta asigură că subiectul rămâne mereu focalizat în timpul înregistrării unui videoclip – ideal pentru înregistrarea videoclipurilor fără mâini, cum ar fi un vlog. Camera vă va urmări automat mișcările și va continua să focalizeze.

O cameră duală este, de asemenea, plasată pe spate. Pentru aceasta este folosită o cameră principală de 13MP, precum și o cameră cu unghi ultra-larg de 6MP cu auto-focus și bliț LED. Samsung Galaxy Tab S8 Ultra este echipată cu un sistem dublu de difuzoare stereo cu suport Dolby Atmos. Deblocarea tabletei se poate face prin senzorul de amprentă integrat în ecran sau prin tehnologia de recunoaștere facială.

Desigur, noul model de top va oferi și suport pentru S Pen, pentru a putea lucra extra productiv și creativ. Samsung va îmbunătăți din nou stiloul S Pen. Ultra va primi un S Pen cu o latență de doar 2,8 ms, conform Ice Universe. În practică, aceasta înseamnă că scrisul cu S Pen se simte la fel de natural ca și cu un stilou obișnuit.

Puteți atașa magnetic stiloul pe tabletă, atât pe spate, cât și pe partea superioară. Acest lucru reduce semnificativ șansa ca S Pen-ul să se balanseze pe undeva sau să se piardă. De asemenea, tableta dă automat un avertisment prin intermediul software-ului dacă S Pen-ul nu este în raza tabletei.

Android 12 și One UI 4.1 din cutie cu seria Galaxy Tab S8

Noua tabletă va fi echipată cu sistemul de operare Android 12 în combinație cu interfața de utilizator One UI 4.1. Sub capotă se află procesorul Snapdragon 8 Gen 1 extrem de puternic, acesta fiind cel mai recent și mai puternic cip mobil de la Qualcomm. Multă vreme s-a presupus că va fi Snapdragon 898. Cu toate acestea, se pare că Samsung vrea să facă noile tablete cât mai puternice.

Modelul Ultra este echipat cu cea mai mare memorie. Sunt lansate mai multe variante de memorie. Vine cu 8 / 12 / 16 GB de memorie RAM și 128 / 256 / 512GB stocare. Suportul pentru un card de memorie micro-SD va fi menținut.

Noul model Ultra va fi cea mai mare tabletă pe care Samsung a lansat-o vreodată. Parțial din acest motiv, acest dispozitiv multimedia multifuncțional are și o baterie foarte mare de 11.200mAh. Detaliile despre viteza de încărcare sunt încă necunoscute. Probabil că Galaxy Tab S8 Ultra va suporta încărcare rapidă de 45 W – la fel ca Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra. Încărcarea se face prin conexiunea USB-C pe partea laterală a dispozitivului. Un încărcător probabil nu va fi inclus ca standard în cutie la vânzare.

Tableta cântărește 728 de grame. Adică considerabil mai grea decât Samsung Tab S8+ (576 de grame). Dimensiunile sunt: ​​326,4 x 208,6 x x 5,5 mm. În plus, tableta Samsung oferă suport pentru Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 și suport opțional 5G.

Preț și disponibilitate Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Noua gamă de tablete Samsung va fi prezentată oficial la începutul lunii februarie, probabil în același timp cu seria Galaxy S22. După lansare noile tablete vor fi imediat disponibile pentru precomandă. Samsung va pune la cale, fără îndoială, o promoție atractivă, unde vei primi cadou probabil un set de căști wireless Galaxy Buds 2, de exemplu sau ce altceva decide compania. Lansarea la vânzare a celor trei noi tablete va avea loc probabil la sfârșitul lunii februarie.

Pe termen lung, Samsung va lansa și o variantă ieftină, Galaxy Tab S8 FE – ca succesor al tabletei Samsung Galaxy Tab S7 FE. Cu toate acestea, există șanse mari ca această tabletă să nu ajungă până în 2023, dacă nu se rezolvă penuria de cipuri.

Noua serie Samsung Galaxy Tab S8 este așteptată în cel puțin trei culori: gri, argintiu și roz-auriu. Recent au apărut informații despre prețurile cu amănuntul din Europa. Samsung va folosi probabil următoarele opțiuni de memorie și prețuri pentru Samsung Galaxy Tab S8 Ultra:

  • Versiunea doar Wi-Fi – 8GB / 128GB: 1.050 euro
  • Versiunea 5G – 8GB / 128GB: 1.200 euro
  • Varianta 12GB / 256GB: preț necunoscut
  • Varianta 16GB / 512GB: preț necunoscut
SURSĂLetsGoDigital