Seria Galaxy S23 va fi lansată în prima săptămână din februarie

239
Seria Galaxy S23
Sursa foto: notebookcheck.net

Cronologia lansării seriei Samsung Galaxy S23 a fost întoarsă pe toate părțile până acum. Am avut, conform zvonurilor, mai multe date de lansare, de la începutul lunii ianuarie, în februarie sau chiar în martie. Acum am aflat că Samsung va lansa seria Galaxy S23 în prima săptămână din februarie. Acest lucru a fost confirmat ieri de un director Samsung Electronics.

Seria S23 va fi lansată în timpul evenimentului nostru Galaxy Unpacked din Statele Unite, care va avea loc în februarie”. A declarat directorul Samsung Electronics pentru Korea JoongAng Daily, potrivit MySmartPrice. Executivul Samsung nu a dezvăluit data exactă, dar surse Samsung citate de ziarul sud-coreean, susțin că evenimentul Galaxy Unpacked va fi găzduit la San Francisco în prima săptămână a lunii februarie. S-au scurs multe despre seria Samsung Galaxy S23 și știm sigur că va fi compusă din trei modele: Samsung Galaxy S23, Galaxy S23+ și Samsung Galaxy S23 Ultra.

Seria Galaxy S23: Ce știm până acum

Poate ar fi mai bine să spunem: ce credem că știm. Momentan Samsung nu a confirmat nimic oficial. Seria Samsung Galaxy S23 va primi câteva upgrade-uri incrementale față de modelele din generația actuală. Potrivit redărilor de design scurse, Samsung Galaxy S23 Ultra va continua să aibă același design ca Galaxy S22 Ultra. Cel mai mare upgrade al telefonului ar fi în departamentul foto. Ultra va primi o nouă cameră principală de 200MP împreună cu o cameră ultrawide de 12MP. Configurația cu patru camere spate va mai include două camere telefoto de 10MP cu zoom optic de 3x, respectiv 10x.

Super AMOLED este numele dat de Samsung la afișajele sale AMOLED din modelele high-end. Super AMOLED este o denumire de marketing. Dincolo de numele pentru marketing, Super AMOLED este o versiune mai buna a AMOLED.

În față, va exista un afișaj Super AMOLED Infinity-O QHD+ de 120Hz cu diagonala de 6,8 inch (17,20 cm) și margini curbate. Va exista un decupaj pentru camera selfie în centrul sus. Camera selfie in-display se lasă încă așteptată. De asemenea, se spune că Samsung oferă un afișaj care poate ajunge până la 2.200 niți. Dacă este adevărat, Galaxy S23 Ultra va avea cel mai strălucitor afișaj Super AMOLED aflat momentan pe un telefon. Galaxy S23 Ultra va avea în continuare un slot S Pen. Sub capotă va exista o baterie de 5.000 mAh cu încărcare rapidă de cel puțin 25W și încărcare wireless de 15W.

Baterii mai mari pe Galaxy S23 și Galaxy S23+

Despre Galaxy S23 și Galaxy S23+ se spune că vor avea unele modificări de design. Nu va exista un modul de camere cum există pe seria Galaxy S22. În schimb, telefoanele vor avea trei inele circulare pentru camere la nivelul capacului spate și un bliț LED lângă ele. Știm că Galaxy S23 și Galaxy S23+ au o cameră principală de 50MP, o cameră cu teleobiectiv de 10MP cu zoom 3x și o cameră ultra-wide de 12MP.

Samsung Galaxy S23+ va veni cu un ecran Super AMOLED de 6,6 inch (16,76 cm) cu rata de reîmprospătare de 120Hz. Va împacheta o baterie de 4.700 mAh cu suport pentru încărcare rapidă de 25 W și încărcare fără fir de 15W.

Samsung Galaxy S23 va avea un ecran AMOLED Full HD+ 120Hz de 6,1 inch (15,49 cm). De asemenea, va împacheta o baterie de 3.900 mAh și se spune că va oferi suport pentru încărcare rapidă cu fir de 25W împreună cu încărcare fără fir de 15W. Ecranul ambelor modele este plat și are o gaură central sus pentru camera selfie. Toate cele trei telefoane din seria Galaxy S23 vor avea o camera selfie de 32 megapixeli.

Toate cele trei modele vor avea procesorul Snapdragon 8 Gen 2. Modelul mai mic va avea 8GB de RAM și până la 256GB de stocare internă. Celelalte două modele vor oferi până la 12GB de RAM și 512GB de stocare internă, cu Ultra mergând până la 1TB d stocare. Dispozitivele vor porni din cutie cu Android 13 și interfața Samsung One UI 5.0.

De asemenea, se spune că Samsung va introduce o funcție de conectivitate prin satelit, care ar putea fi de mare ajutor utilizatorilor care doresc să contacteze serviciile de urgență atunci când se află într-o zonă fără rețea.