Samsung Galaxy S8 posibil să nu primească actualizarea Android 10

1698
Sursa Foto: GalaxyClub.nl

Va fi smartphone-ul Samsung Galaxy S8 actualizat la Android 10? Auzim deja această întrebare tot mai des în ultimul timp și în rândurile de mai jos încercăm să răspundem la această întrebare. Conform modului de actualizare cu un nou sistem de operare al companiei Samsung, șansele sunt zero! Asta nu înseamnă că nu am vrea să greșim.

Samsung a lansat pe Galaxy S8 în 2017. A fost atunci primul model de top al companie cu un „Infinity Display” – un ecran superb fără butoane fizice pe față. De atunci, dispozitivul a primit un upgrade la Android 8.0 Oreo în 2018 și unul la Android 9 Pie în 2019. Care sunt șansele unei actualizări la Android 10? Nu prea sunt!

Șanse minime ca Samsung Galaxy S8 să primească Android 10

Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+ au primit deja cele două upgrade-uri majore ale sistemului de operare Android. Șansele ca Android 10 să ajungă pe ele sunt aproape de zero, conform și Galaxy Club. În mod similar, Samsung Galaxy S6 nu a primit un Android 8.0 Oreo în anii precedenți, în timp ce Android 9 Pie nu a ajuns pe Samsung Galaxy S7. Cu alte cuvinte: Samsung va trebui să renunțe la tradiția de actualizare pentru ca Android 10 să ajungă pe seria Galaxy S8. Vedeți „Preț, Păreri și Specificații” la Galaxy S8 pe iLoveSamsung!

Chiar dacă Samsung oferă modelelor sale de top două upgrade-uri majore ale sistemului de operare Android, perioada de asistență pentru actualizările de securitate este mult mai lungă în practică. În ciuda tuturor acestor lucruri care elimină orice speranță pentru Galaxy S8 cu Android 10, suntem optimiști.

Samsung Galaxy S6 a fost lansat în același timp cu Galaxy S6 Edge și S6 Edge+. Acestea sunt similare ca specificații, singurele diferențe notabile fiind cele vizibile la exterior. În prima lună de vânzări, 6 milioane de Galaxy S6 și S6 Edge au fost vândute consumatorilor!

Este posibil să apară informații în lunile următoare că Galaxy S8 ar putea primi Android 10. Am văzut astfel de informații la vremea respectivă și despre Galaxy S6 și, anul trecut în mod repetat despre Galaxy S7. Dar, la ambele, a fost clar: după două upgrade-uri majore nu a urmat niciodată a treia.

Deci, chiar dacă vor apărea în lunile următoare informații că va exista o astfel de actualizare, trebuie luată cu serioase rezerve. Cu excepția cazului în care Samsung însuși anunță actualizarea sau cel puțin comunică o modificare semnificativă a politicii sale de actualizare.

Dar să nu uităm nici de Samsung Galaxy Note 8!

Cu toate acestea nu înseamnă că Samsung Galaxy S8 nu va mai primi actualizări de software și de securitate. Dimpotrivă, aceste actualizări lunare vor continua în orice caz până cel puțin în primăvara anului 2020, la trei ani de la lansarea inițială. Și, chiar și atunci nu este terminat, la fiecare câteva luni Samsung Galaxy S8 va primi patch-uri de securitate, cum se întâmplă în prezent cu Galaxy S7.

Apropo: povestea citită mai sus se aplică și pentru Samsung Galaxy Note 8. Aceasta a primit aceleași două upgrade-uri majore Android. Doar actualizările lunare continuă cu o jumătate de an mai mult, deoarece dispozitivul a venit pe piață abia în toamna lui 2017.

Nici nu știți cât am vrea să greșim cu cele scrise mai sus! Suntem primii care speră că Samsung își dă seama că smartphone-urile durează mai mult și, prin urmare, ar trebui să primească mai multe upgrade-uri Android. Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+ sunt două smartphone-uri extraordinare care merită cumpărate, la fel și Galaxy Note 8.

Am vrea cu toată convingerea ca Samsung să ne demonstreze că am scris prostii în acest articol!