Galaxy Watch 4 Classic vs Galaxy Watch 4 Active: Care va fi diferența?

935
Galaxy Watch 4 Classic vs Galaxy Watch 4 Active Care va fi diferenta
Sursa Foto: @OnLeaks x @GizNext

Știm că Samsung va lansa două noi ceasuri inteligente mai târziu în această vară, mai exact pe 11 august. Acestea sunt Samsung Galaxy Watch 4 Classic și Samsung Galaxy Watch 4 Active. Deși numele oficiale ale dispozitivelor nu sunt confirmate de Samsung, randările publicate recent au dezvăluit posibila strategie de ceas inteligent Samsung de ultimă generație. În loc să lanseze un singur model la fel ca în ultimii ani, clienții ar putea avea câteva opțiuni din care să aleagă.

Ne așteptăm să vedem urmașii ceasurilor Samsung Galaxy Watch 3 și Samsung Galaxy Watch Active 2 – două dintre cele mai bune ceasuri inteligente disponibile în prezent. De asemenea, ne așteptăm ca viitoarele ceasuri să ruleze noul software unificat Wear OS, precum și interfața One Watch UI. Aceasta din urmă, noua abordare Samsung de a îmbunătăți integrarea în ecosistemul său de produse.

Galaxy Watch 4 Classic și Galaxy Watch 4 Active nu au o dată oficială de lansare, dar Samsung a confirmat că următoarea lansare a smartwatch-ului va avea loc în cadrul unui eveniment Galaxy Unpacked „mai târziu în această vară”. Având în vedere că Galaxy Watch 3 a adus o creștere a prețului în comparație cu Samsung Galaxy Watch original, nu ne așteptăm că Samsung să crească prețul pentru Galaxy Watch 4 Classic. La fel este cazul și pentru Galaxy Watch 4 Active. Sigur că decizia finală este la mâna Samsung.

Watch 4 Classic vs Watch 4 Active: Design

Designul va diferenția probabil Samsung Galaxy Watch 4 Classic de Galaxy Watch 4 Active. Deși ne așteptăm ca modelul clasic să păstreze rama iconică rotativă a Galaxy Watch, credem că versiunea Active va avea o carcasă mai subțire pentru o potrivire mai bună la antrenamente și sport.

Dincolo de cadru și grosime, cele două ceasuri inteligente vor primi modificări de design similare, conform TomsGuide. Recent au apărut, am publicat și noi, mai multe imagini presupuse cu Galaxy Watch 4 Classic. Cu modelul Galaxy Watch 4 Active imaginile au apărut cu puțin timp înainte.

TomsGuide este un site cu sediul la New York fondat în 2007. Publică recenzii și testează noile produse arătând cum să profitați la maximum de ele. Ajută cumpărătorii să decidă ce produse să cumpere găsind cele mai bune oferte.

Dacă imaginile sunt exacte, atât modelele clasice, cât și cele active vor avea un cadru reproiectat. Acesta va permite tranziția fără goluri de la carcasa ceasului inteligent la curele. Perechea de butoane de pe carcasă pare, de asemenea, să aibă o formă alungită.

Cel mai probabil Samsung Galaxy Watch 4 Classic și Galaxy Watch 4 Active vor veni cu diferite modele de curele. Versiunea Classic va primi probabil curele din piele, iar Active va avea curele de silicon mai rezistente la transpirație.

Caracteristici la noile ceasuri inteligente Samsung

S-a confirmat deja că Galaxy Watch 4 va rula noul software Wear OS. Aceasta înseamnă că proprietarii de Galaxy Watch 4 vor avea acces la multitudinea de aplicații, cum ar fi magazinul Google Play, Google Pay, Google Maps – de mult timp o slăbiciune a Tizen. Mai mult, unele instrumente specifice Samsung se vor afla lângă Wear OS, prin interfața One Watch UI.

Platforma One Watch UI promite să extindă mai bine aplicațiile, instrumentele și setările pentru smartphone-urile Samsung de la încheieturile utilizatorului. Pe baza a ceea ce compania a prezentat până acum, pare un rival destul de convingător al Watch OS 8.

Suntem mai puțin siguri de ce noi caracteristici de sănătate va aduce cea mai recentă gamă Galaxy Watch. Se credea că următorul Galaxy Watch va primi monitorizarea glicemiei, dar zvonurile nu au fost confirmate. În schimb, ceasurile inteligente ar putea fi primele care măsoară compoziția grăsimii corpului. Potrivit lui Max Weinbach, Galaxy Watch 4 va avea un senzor de analiză a impedanței bioelectrice (BIA) pentru estimarea procentului de grăsime corporală.

Oricum, ambele modele Galaxy Watch 4 ar trebui să primească unele actualizări ale specificațiilor. Ar putea veni cu un spațiu de stocare mai mare, plus un procesor mai rapid. Versiunea Active ar putea primi detectarea căderilor, VO2 max și alte instrumente furnizate împreună cu Galaxy Watch 3.

Galaxy Watch 4 Classic și Watch 4 Active: Bateria

Suntem foarte interesați să vedem cum gestionează Samsung autonomia bateriei cu Galaxy Watch 4 Classic și Galaxy Watch 4 Active.  Ar fi grozav dacă următorul Galaxy Watch Classic primește iarăși o durată mare de viață a bateriei. În utilizare Galaxy Watch 3 a durat puțin peste o zi, cu Always on Display și urmărirea frecventă a activității.

Galaxy Watch Active 2 durează mai mult de 60 de ore, în funcție de antrenamente și afișaj. Samsung ar putea transmite celor două rezistența lui Active 2 sau o poate scurta cum a făcut cu Galaxy Watch 3 în comparație cu primul Galaxy Watch. Totuși, momentan este greu să estimăm duratele de viață a bateriei pentru cele două ceasuri inteligente. Au și un nou sistem de operare și nu știm cum vor reacționa.

Nu putem spune cu siguranță în ce fel vor diferi cele două modele, dar pe baza experienței noastre cu ceasurile inteligente ale companiei, suntem încrezători că prețul și designul vor fi factori decisivi.

Este posibil ca cele două modele Samsung să reflecte relația dintre Apple Watch 6 și Apple Watch SE. Aceste modele fiind capabile de urmărirea activității, durată de viață similară a bateriei și caracteristici importante de siguranță, dar modelul principal vine cu anumite funcții exclusive.

Nu va trece mult până nu vom ști mai multe. Samsung Galaxy Unpacked din august se află la doar câteva săptămâni.