Smartphone-ul pliabil Galaxy Z Flip 3 va fi disponibil în 8 culori

1045
Galaxy Z Flip 3 va fi disponibil in 8 culori
Sursa Foto: letsgodigital.org

Fanii smartphone-urilor au aflat că Samsung va prezenta două noi telefoane pliabile în vara anului 2021; Galaxy Z Fold 3 un smartphone-tableta și telefonul inteligent cu clapeta Samsung Galaxy Z Flip 3. S-au spus și s-au scris multe despre ambele foldabile în ultimele săptămâni.

Conform informațiilor precedente vor fi disponibile patru variante de culoare; negru, verde, bej și violet pentru Galaxy Z Flip 3. Între timp, totuși, au apărut informații noi care arată că Samsung are încă patru culori în lucru: gri mat, alb, roz și albastru închis. Pe baza acestor informații, designerul grafic italian Giuseppe Spinelli a proiectat o nouă serie de randări în care Samsung Z Flip 3 apare în toate cele 8 culori așteptate.

Posibil și mai multe culori suplimentare pentru Galaxy Z Flip 3

Desigur, Samsung poate decide să aplice nuanțe de culoare ușor diferite, optând pentru nuanțe mai deschise sau mai întunecate. Variantele negru și violet vor fi probabil foarte asemănătoare cu ale originalului Z Flip 4G. Varianta gri și alb provin probabil din modelul Z Flip 5G. Celelalte culori – verde, bej, roz și albastru închis – nu au fost folosite până acum în seria Galaxy Z. Nu este exclus ca nuanțele de verde, albastru și roz să vină de la Samsung Galaxy S20 FE.

Samsung nu a lansat niciodată un telefon pliabil în atât de multe culori. Prin urmare, este puțin probabil ca toate culorile să fie disponibile în toate regiunile. Pentru moment, este de așteptat ca variantele de culoare negru, verde, bej și violet să fie oferite ca standard în Europa.

În plus, probabil vor fi adăugate opțiuni suplimentare de culoare. De exemplu, originalul Samsung Galaxy Z Flip 5G (gri, bronz, alb) a fost lansat și în alte culori decât varianta 4G (negru, violet). Punând la dispoziție noi opțiuni la câteva luni după lansare, se poate crea un impuls suplimentar de vânzări.

Numele culorii bej vine din limba franceză. Aici cuvântul a însemnat inițial lână naturală care nu era nici decolorată nici vopsită, culoarea lânii naturale. De obicei este folosit pentru a descrie o varietate de nuanțe ușoare alese pentru aspectul lor cald, neutru sau palid.

Dacă vă întrebați ce s-a întâmplat cu Z Flip 2, se pare că acest număr de model este omis. Cu ceva timp în urmă, LetsGoDigital a informat că Samsung nu va da următoarei sale clapete numele modelului Galaxy Z Flip 2, ci îl va comercializa sub numele Z Flip 3 – pentru a putea alinia numele cu dispozitivele Z Fold.

Samsung va face noile modele pliabile mai rezistente

Este foarte posibil ca de data aceasta Samsung să parieze și pe oferirea de culori multiple pentru cadru, pentru a personaliza în continuare dispozitivul. Această tendință a început deja cu Samsung Galaxy Z Fold 2, care este oferit în 4 culori speciale de cadre prin intermediul site-ului web Samsung. Și pentru Galaxy S21+ și S21 Ultra Samsung a lansat diverse culori exclusive care pot fi comandate doar prin intermediul site-ului Samsung.

Apropo de cadru, acesta poate fi complet revizuit. Recent, compania a depus mai multe cereri de mărci comerciale, pe mai multe continente, pentru numele „Armor Frame”, „Armor Skin”, „Armor Layer” și în cele din urmă „Pro-Shield ”. Toate aceste nume indică dezvoltarea unui nou cadru pentru smartphone, care este mai robust și mai durabil decât cadrul din aluminiu utilizat în prezent. Acest lucru face ca telefonul pliabil să fie mai rezistent la zgârieturi și căderi.

Se pare că acest nou Armor Frame va fi folosit pentru prima dată în viitoarele smartphone-uri pliabile de la Samsung. Deoarece Galaxy Z Fold 3 va fi varianta mai scumpă și mai mare, este posibil ca doar acest model pliabil să aibă un cadru reînnoit. Cu toate acestea, cu siguranță nu este de neconceput ca Galaxy Z Flip 3 să fie echipat și el cu un astfel cadru. La fel și tehnologia UltraThin Glass (UTG) și-a făcut debutul cu Z Flip.

Certificare IP pentru viitorul Flip Samsung

În plus, ambele telefoane pliabile așteptate de la Samsung vor primi un rating IP pentru prima dată. Aceasta înseamnă că dispozitivele sunt cel puțin rezistente la stropi. Complet rezistente la praf și apă (IP68), din păcate, nu pare încă posibil. Este clar că Samsung vrea să investească mai mult în seria de smartphone-uri pliabile din acest an. Compania este deja liderul de piață de necontestat în domeniul telefoanelor pliabile, pentru a menține o cotă de piață dominantă în viitor este important ca dispozitivele să devină cât mai durabile posibil, la urma urmei, nu sunt chiar telefoane ieftine. În plus, acesta este un mod minunat de a rămâne în fața concurenței.

Analiștii din industrie se așteaptă ca mai mult de 5 milioane de smartphone-uri pliabile și rulabile să fie vândute în întreaga lume până la sfârșitul 2021. Mai mult de 3 milioane dintre acestea vor fi vândute în ultimul trimestru, au arătat datele publicate recent de Display Supply Chain Consultants. Aceleași date afirmă că Samsung va lansa cel puțin trei modele pliabile în Q3 2021. Poate fi vorba în plus de tableta pliabilă Samsung Galaxy Z Fold Tab, pe lângă cele două telefoane pliabile. Cu toate acestea, nu se știe dacă acest model va fi lansat în 2021.

Specificații așteptate la Flip-ul Samsung

Pliabilul Samsung va fi alimentat de cel mai recent și mai puternic procesor al momentului – Snapdragon 888. Noul Galaxy Z Flip 3 va fi în orice caz oferit ca un model de 256GB capacitate de stocare. În plus, poate fi disponibilă și o versiune mai ieftină de 128GB, cu un preț de pornire mai mic.

Nu credem că memoria va fi extensibilă cu un card de memorie. În cele din urmă, actualele Z Flip și Z Fold 2 nu acceptă card Micro-SD. Compartimentul de memorie a fost omis și pe modelele seriei Samsung Galaxy S21. Sistemul de operare va fi Android 11 cu interfața Samsung One UI 3.3.

Ecranul flexibil de 6,7 inch pare să rămână neschimbat din punct de vedere al dimensiunii. De data aceasta sunt informații despre un ecran cu rata de reîmprospătare de 120Hz, adaptivă sau nu. O rată ridicată de reîmprospătare beneficiază de confortul derulării și asigură faptul că imaginile în mișcare arată mai fin. Samsung pare să intenționeze și să reducă marginile ecranului. Astfel, dimensiunile globale pot fi ușor reduse, fără a compromite diagonala ecranului.

Există încă o anumită incertitudine cu privire la numărul de camere. Camera din ecran de 10MP va fi probabil păstrată, poate fi utilizată ca o cameră selfie dacă utilizați dispozitivul în poziția desfăcut. Doar două camere vor fi amplasate în spate, la fel ca în cazul actualului Z Flip (5G) – una cu unghi larg de 12MP și o cameră cu unghi ultra-larg de 12MP. Cu toate acestea, au existat și informații că Samsung va adăuga și o camera telefoto.

În cele din urmă, Samsung vrea să ducă calitatea audio la nivelul următor. Difuzorul unic va fi probabil înlocuit de un difuzor stereo, pentru o calitate mai bună a sunetului.

Baterie încărcare rapidă de 65W pe Samsung Galaxy Z Flip 3

Două recente certificări au arătat o baterie (două) cu o capacitate totală de 3.300mAh. Ne așteptam la o baterie mai mare. Totuși, acest lucru ar avea și repercusiuni asupra dimensiunilor (grosimii) și greutății dispozitivului. Samsung pare să nu fie dispus să facă această concesie.

Ne așteptăm ca Samsung să fi făcut progrese în domeniul vitezei de încărcare. Flip-ul original acceptă doar încărcare rapidă de 15W. Aceasta este, desigur, puțin pentru un smartphone de aproximativ 1.500 €. Samsung Z Flip 3 este de așteptat să accepte cel puțin 25W încărcare rapidă. Pe lângă încărcarea prin cablu, vor fi acceptate și încărcarea fără fir și încărcarea fără fir inversă.

De altfel, există încă o speranță că progresele în încărcarea rapidă vor fi mult mai impresionante. La începutul acestui an am scris despre un nou încărcător de 65W de la Samsung.

Cu atât mai mult cu cât Samsung a anunțat recent un nou încărcător GaN de 65W în cadrul evenimentului Galaxy Unpacked, unde au fost prezentate și noile laptopuri Galaxy Book Pro. Samsung a acordat o atenție deosebită acestui nou încărcător de nitrură de galiu. Cu toate acestea, Samsung nu a anunțat încă pentru ce produse este potrivit acest încărcător. Indiferent dacă Samsung Z Flip 3 acceptă încărcare rapidă de 65W, ne așteptăm să nu primim un încărcător în cutie.

Prețul și data lansării lui Z Flip 3

Samsung va organiza probabil un eveniment în iulie în care sunt așteptate atât Flip-ul cât și Fold-ul. Cu toate acestea, este posibil să mai așteptăm încă o lună înainte ca noile pliabile Samsung să fie oficial la vânzare. De obicei, smartphone-urile sunt puse în vânzare la scurt timp după introducerea oficială.

Perioada de precomandă va începe probabil imediat după anunț. Este posibil ca un nou set de căști wireless să fie lansat în același timp, care va fi, fără îndoială, gratuit în promoțiile de precomenzi. În plus, este posibil ca noile telefoane pliabile să ofere și suport UWB, făcându-le compatibile cu Galaxy SmartTag+ recent introdus.

În cele din urmă, Samsung va lansa probabil și una sau mai multe huse de telefon potrivite. Învelișul din piele actual este format din două părți, astfel încât carcasa nu oferă nicio protecție în jurul balamalei. Acest lucru se poate schimba odată cu noua generație.

Suntem încă oarecum în întuneric cu privire la prețul de vânzare cu amănuntul sugerat. Modelul anterior a fost comercializat cu 1.500 de euro. În orice caz, Samsung Z Flip 3 5G nu pare să fie mai scump. Presupunând că Samsung lansează și o variantă de 128GB de data aceasta, acest lucru ar putea duce la un preț de pornire de aproximativ 1.350 €.

SURSĂLetsgoDigital