De la AMOLED la Space Zoom: istoria inovației în seria Samsung Galaxy S

1087
De la AMOLED la Space Zoom istoria inovatiei din seria Galaxy S
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

De la debutul său în 2010, seria Samsung Galaxy S a adus utilizatorii mai aproape de lumea din jur. Le-a făcut viața mai convenabilă și le-a oferit experiențe mobile fără precedent, cu multe inovații revoluționare una după alta. Acum, la 11 ani de la lansarea oficială, seria rămâne la fel de inovatoare ca oricând. Vom face o scurtă călătorie în timp să vedem ce a adus nou fiecare model în istoria bogată a seriei Galaxy S.

Primul dispozitiv Galaxy S a fost anunțat în 2010 sub sloganul „Super Smart”. Culmea a 20 de ani de muncă grea în industria mobilă, Galaxy S a introdus trei S-uri, cum ar fi: „super” aplicabilitate în viața și nevoile zilnice ale utilizatorilor, cea mai recentă versiune de atunci a unui ecran Super AMOLED și un Design „super” subțire de 9,9 mm.

Succesul Galaxy S a deschis calea lansării lui Samsung Galaxy S2 în 2011. Acesta a adus multe îmbunătățiri în calitatea construcției. Dispozitivul, care este încă considerat o capodoperă, a fost lansat cu un ecran Super AMOLED Plus actualizat, precum și cu cel mai puternic procesor de smartphone de atunci de pe piață, Exynos 4 Dual (4210). În timp ce ecranul de 4,27 inch (10,85 cm) al lui Galaxy S2 era mai mare decât ecranul de 4 inch al lui Galaxy S, dispozitivul în sine era mai subțire decât predecesorul său, cu o grosime de doar 8,49 mm. Camera smartphone-ului a introdus și o funcție convenabilă de lanternă.

Samsung Galaxy S3 și Samsung Galaxy S4

Curbele blânde ale designului lui Galaxy S3 au rupt stereotipul conform căruia smartphone-urile erau toate cu margini ascuțite. Dispozitivul avea un afișaj de 4,8 inch (12,19 cm) și o baterie amovibilă cu o capacitate de 2.100 mAh. Galaxy S3 a venit, de asemenea, cu multe funcții noi. Acestea includ Smart Stay, care folosește camera frontală pentru a detecta când vă uitați la dispozitiv și împiedică oprirea ecranului; Apel direct, care vă permite să apelați un contact imediat când vă aduceți telefonul la ureche; și Live Video List, care oferă o vizualizare în miniatură a videoclipurilor din playerul video.

Galaxy S4 a fost lansat pe 14 martie 2013 la New York. Este unul dintre cele mai bine vândute telefoane din lume. Peste 45 de milioane de bucăți au fost vândute la nivel global.

Anunțat un an mai târziu, Galaxy S4 avea un design care semăna cu un Galaxy S3 cu rame mai subțiri. Samsung a avut nevoie de doar 6 luni pentru a vinde peste 45 de milioane de unități ale noului model. Cu o greutate de 130 de grame și o grosime de 7,9 mm, dispozitivul era mai subțire și mai ușor decât Galaxy S3. De asemenea, a prezentat un ecran mai mare, care măsura în diagonală 4,99 inch (12,67 centimetri). Conform Samsung Newsroom, fost primul ecran Samsung fabricat din sticlă Gorilla Glass rezistentă la zgârieturi.

În plus față de îmbunătățirea hardware-ului smartphone-urilor, Samsung a introdus îmbunătățiri software cheie sub formă de caracteristici convenabile, cum ar fi Smart Scroll, care vă permite să parcurgeți conținutul înclinând ușor dispozitivul înainte sau înapoi și Smart Pause, care permite playerului video să întrerupă redarea atunci când vă uitați în afară de pe ecran.

Samsung Galaxy S5 și Samsung Galaxy S6

Galaxy S5 a fost un dispozitiv optim care a făcut tot ce ar trebui să facă un smartphone, menținând în același timp identitatea de design unică a seriei Galaxy. A fost primul dispozitiv din industrie care a inclus o cameră ISOCELL. A fost, de asemenea, primul smartphone cu un senzor de ritm cardiac! Galaxy S5 putea fi conectat cu alte dispozitive pentru a monitoriza nivelul de fitness al utilizatorilor. Mai mult decât atât, a fost primul model Galaxy S care a oferit rezistență la apă și praf IP67! Acest lucru le-a permis utilizatorilor să rămână conectați fără să se îngrijoreze că ploaia sau stropii le vor afecta dispozitivul.

Lansat în 2015, Galaxy S6 a marcat un nou capitol pentru serie prin introducerea unui alt element de design inovator. A avut primul afișaj curbat pe ambele părți, cu un efect tridimensional unic și o experiență de vizionare mai captivantă. Fabricat din metal și sticlă, dispozitivul a fost remarcabil de original și de frumos. Modelele Galaxy S6 au fost primele din serie care au avut încărcare fără fir și serviciul Samsung Pay.

Seria Samsung Galaxy S7 și seria Galaxy S8

Galaxy S7 a fost introdus ca o serie care a inclus două modele distincte: Galaxy S7 și S7 Edge. Ambele au prezentat rezistență la apă și praf IP68. Cele două modele au inclus un slot hibrid Nano-SIM și micro-SD care acceptă carduri micro-SD de până la 200GB. Dispozitivele au fost primele care au introdus un senzor de imagine cu doi pixeli, care oferea fotografii clare chiar și în condiții de lumină slabă. Camera a oferit, de asemenea, un mod Motion panorama, care le-a permis utilizatorilor să facă poze cu scene largi care pot fi vizualizate ca fotografii în mișcare.

Anul 2017 a fost un moment în care seria Galaxy S a suferit modificări semnificative atât în ​​ceea ce privește designul, cât și performanța.

Pentru început, seria Galaxy S8 a fost prima care a prezentat Infinity Display. Un ecran de la margine la margine, fără rame, care a introdus un nou raport de aspect 18,5: 9. Modelele S8 au fost primele din seria Galaxy S care au schimbat tastele fizice cu butoanele de pe ecran. Acest lucru le accentuează designul elegant, pe lângă faptul că au fost primele care au asistentul virtual Samsung, Bixby. Mai mult, încorporarea tehnologiei de recunoaștere facială a făcut din Galaxy S8 singura serie de smartphone-uri care oferă autentificare biometrică bazată pe amprentă, iris și recunoaștere facială.

Seriile Samsung Galaxy S9 și Samsung Galaxy S10

Galaxy S8 a adăugat un nou element distractiv rutinelor zilnice ale utilizatorilor, permițându-le să interacționeze cu Bixby. Seria Galaxy S9 s-a adăugat la această distracție oferind o experiență unică de utilizator care a cuprins fotografii, videoclipuri și emoji. Funcția AR Emoji a camerei le-a permis utilizatorilor să își creeze propriile avatare de realitate augmentată care ar putea fi folosite pentru a face selfie-uri, în timp ce funcția Super Slow-mo le-a permis să urmărească mișcarea obiectelor pentru a înregistra videoclipuri epice super-slow-motion.

Alte noi adăugiri au inclus suportul pentru SmartThings, care transformă smartphone-ul într-o telecomandă la îndemână pentru gestionarea dispozitivelor conectate și Samsung DeX, care vă permite să utilizați smartphone-ul pentru o experiență de tip PC.

Lansarea seriei Galaxy S10 a subliniat angajamentul Samsung de a oferi consumatorilor libertatea de a alege smartphone-ul perfect pentru nevoile lor. Seria a prezentat un total de patru modele unice: Galaxy S10, Galaxy S10e, Galaxy S10+ și Samsung Galaxy S10 5G.

Fiecare a avut un afișaj Infinity-O, cu un design pe tot ecranul. Displayul a inclus o decupare circulară mică pentru camera frontală. Tehnologia Dynamic AMOLED care a fost certificată pentru a oferi un volum de culoare de 100% în DCI-P3. În total, Galaxy S10 a introdus o varietate de funcții inteligente, inclusiv o nouă funcție Wireless PowerShare. Aceasta permite utilizatorilor să-și folosească telefonul pentru a încărca wireless alte dispozitve compatibile.

iLoveSamsung nu este un site afiliat Samsung, este un site al fanilor Samsung. Nu facem reclame și nu acceptăm reclame plătite pe site. Cele care apar sunt reclamele impuse de Google. Linkurile de pe site vă duc direct furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind linkurile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Seria Galaxy S20 și Samsung Galaxy S21

Prin încorporarea suportului 5G în fiecare model, seria Galaxy S20 a marcat începutul unei noi ere pentru dispozitivele mobile. Combinația dintre cel mai mare senzor de imagine din serie și instrumentele puternice AI garantează fotografii și videoclipuri excelente. În același timp, ecranul Dynamic AMOLED de 120Hz a deschis ușa pentru vizionare și experiențe de joc mai captivante.

Camera foto de 108MP pe Galaxy S20 Ultra a reprezentat un salt masiv înainte ca rezoluție. Aceasta a permis utilizatorilor să facă zoom până la 100x pentru a capta momente și detalii incredibile. Samsung a îmbunătățit dispozitivele cu un procesor sigur care a funcționat împreună cu platforma sa de securitate mobilă Samsung Knox. Astfel utilizatorii au siguranța că datele lor vor rămâne protejate împotriva atacurilor hardware.

Seria Samsung Galaxy S21 aduce noi îmbunătățiri. Toate modelele au ecrane Dynamic AMOLED 2X cu rata de actualizare de 120Hz. Galaxy S21 Ultra este primul dispozitiv din seria S care include suport pentru S Pen. Galaxy S21 Ultra este, de asemenea, primul smartphone Samsung care dispune de două teleobiective care oferă zoom optic de 10x și Zoom Space de până la 100x. Cu un ecran mare, de 6,8 inch, S21 Ultra oferă utilizatorilor o experiență mobilă mai captivantă și mai bogată.

Partea din față și din spate a dispozitivului sunt integrate perfect pentru a completa designul atrăgător al camerei. Tehnologia AI avansată face camera de pe Galaxy S21 să fie cea mai inteligentă de până acum. Noua cameră are funcții care fac să aveți parte de momente epice în fiecare zi, ajutând utilizatorii să capteze cea mai bună fotografie sau videoclip posibil.

Alte îmbunătățiri convenabile includ posibilitatea de a înregistra videoclipuri de 8K care depășesc o oră, un filtru de lumină albastră modernizat și un senzor de amprentă de două ori mai rapid.