Mai multe lucruri pe care le poți face cu un ceas Galaxy Watch

350
Mai multe lucruri pe care le poti face cu un ceas Galaxy Watch
Sursa foto: via makeusof.com

Dacă aveți un smartwatch Samsung Galaxy Watch sau vă gândiți să cumpărați unul trebuie să-l utilizați la întregul său potențial. Dar pentru acest lucru este nevoie să știți totul despre un ceas Samsung Galaxy. Ceasurile inteligente Samsung care rulează pe sistemul de operare Wear OS pot face mult mai multe decât să vă scoată în evidență stilul și să primească notificări.

Smartwatch-urile au evoluat incredibil și sunt acum adevărate mici computere aflate la mâna noastră. Mai mult, vă ajută să vă verificați starea de sănătate, să vă urmăriți somnul, să navigați pe hărți și să trimiteți semnale de primejdie în caz de urgență, printre multe alte funcții. Mai jos, via Makeuseof, aruncăm o privire la unele dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face cu ceas Samsung Galaxy Watch pentru a vă asigura că profitați la maximum de dispozitiv.

Ceasurile Samsung din seriile Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch 5 nu sunt ieftine. Din acest motiv, ar trebui să profitați la maximum de investiția dvs. atunci când cumpărați unul. Utilizați fiecare caracteristică pe care o are de oferit! Lucrul bun este că s-ar putea să găsiți o utilizare pentru majoritatea, dacă nu pentru toate caracteristicile în activitățile zilnice obișnuite, cum ar fi exercițiile și comunicarea cu prietenii și familia.

Link-urile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Urmăriți-vă antrenamentele, ritmul cardiac și EKG-ul cu un Galaxy Watch

1. Urmăriți antrenamentele dvs. Galaxy Watch poate detecta până la 39 de tipuri diferite de exerciții, inclusiv alergare, mers, genuflexiuni, înot și multe altele. Înregistrează statisticile vitale respective, cum ar fi distanța, pașii, viteza, ritmul cardiac și caloriile arse, printre altele.

Dacă înotul face parte din rutina dvs., ceasul ar trebui să vă poată înregistra performanța fără nicio întrerupere datorită modului Water Lock. Pentru a activa această funcție, atingeți pictograma ca un strop de apă din panoul de setări rapide. Modul Water Lock asigură că ceasul nu efectuează acțiuni nedorite activate prin contactul cu apa.

ECG sau EKG – electrocardiograma, este o înregistrare a activității electrice a fibrelor musculare ale inimii. Cuvântul este derivat din grecescul „electro”, adică legat de activitatea electrică și „kardia”, însemnând inimă.

2. Verificați-vă ritmul cardiac și electrocardiograma (ECG). Dacă doriți să cunoașteți ritmul cardiac la un moment dat, puteți accesa Samsung Health pe ceas și îi puteți solicita să verifice. De asemenea, vă puteți configura ceasul pentru a vă verifica ritmul cardiac la intervale regulate pe parcursul zilei.

Sursă foto: via Makeuseof

Puteți urmări ritmul cardiac cu funcția ECG, mai ales dacă aveți nereguli. Cu toate acestea, nu ar trebui să utilizați aceste date pentru autodiagnosticare. Cel mai bine este să împărtășiți aceste informații unui medic calificat pentru interpretare.

3. Urmăriți și analizați-vă somnul cu un ceas Samsung Galaxy Watch. Dacă doriți să monitorizați calitatea somnului în fiecare noapte, puteți dormi cu Galaxy Watch la încheietura mâinii. Asigurați-vă că aveți suficientă baterie pentru noapte pentru a obține rezultate și date exacte.

Dimineața, vă puteți verifica somnul pentru următoarele informații: durata somnului, durata fiecărui ciclu de somn, mișcările corpului, ritmul cardiac, nivelul de oxigen și sforăitul. Toate aceste informații sunt disponibile în aplicația Samsung Health de pe telefon pentru o citire și o interpretare mai ușoară.

Notificări și email-uri la îndemână pe Samsung Galaxy Watch

4. Fii la curent cu notificările și e-mailurile tale. Dacă sunteți în mișcare sau lucrați, verificarea telefonului de fiecare dată când apare o notificare este un inconvenient. Cu Galaxy Watch, vă puteți verifica notificările cu o mișcare a încheieturii mâinii pentru a vă asigura că nu pierdeți o notificare sau un e-mail important.

Dacă este necesar, puteți răspunde oricând la e-mailurile de pe ceasul inteligent, precum și la orice alte tipuri de mesaje din aplicații precum Slack, WhatsApp sau Telegram. Vă puteți introduce răspunsurile în trei moduri: folosind tastatura ceasului, cu tastare gestuală sau prin tastare vocală.

5. Comunicați cu prietenii și familia din mers. Puteți efectua apeluri și răspunde la mesaje text de pe un Samsung Galaxy Watch după ce îl asociați cu telefonul. Această caracteristică este utilă dacă vă aflați într-un spațiu îngust sau într-un loc în care utilizarea sau atingerea telefonului nu este practică.

De asemenea, dacă Galaxy Watch are un abonament mobil înregistrat, îl puteți folosi ca telefon mobil separat. Nu va trebui să vă faceți griji că rămâneți blocat în cazul în care vă pierdeți telefonul sau în cazul în care rămâne fără curent la momentul nepotrivit. Ceasul are un difuzor pentru a vă ajuta să primiți apelurile fără a avea nevoie de căști.

Controlați camera și monitorizați caloriile

6. Controlați camera și media telefonului dvs. de la distanță. Dacă vreodată trebuie să faceți o fotografie de grup sau doriți să faceți un selfie folosind cea mai bună cameră a telefonului dvs., Galaxy Watch poate servi ca declanșator de la distanță. Pentru a folosi această funcție, pregătiți fi fixați telefonul pe un suport, deblocați ceasul și deschideți aplicația pentru cameră. Va declanșa automat camera telefonului și va oferi o previzualizare live a ceea ce surprinde obiectivul telefonului.

Ori de câte ori redați conținut audio sau video pe telefon, un ceas din seria Galaxy Watch 4 sau Galaxy Watch 5 va servi ca dispozitiv de control media de la distanță. Vă va permite să întrerupeți, să redați, să omiteți și să controlați volumul a ceea ce redați pe telefon. De asemenea, vă puteți stoca muzica și imaginile în spațiul de stocare al ceasului și le puteți accesa chiar și atunci când telefonul este departe. Puteți face și capturi de ecran cu un ceas inteligent Samsung.

7. Monitorizează-ți aportul zilnic de calorii și apă. Dacă ești la dietă sau dorești să urmărești ceea ce consumi, poți seta o țintă de aport zilnic de calorii și poți înregistra manual cantitățile de calorii pe măsură ce mănânci pe parcursul zilei. De asemenea, puteți monitoriza aportul de apă setând un număr minim de pahare pe zi și actualizându-l de fiecare dată când beți un pahar.

Sursă foto: via Makeuseof

Toate aceste informații vor fi stocate în contul dvs. Samsung Health. De aici, poți să-ți monitorizezi progresul și să știi dacă îți atingi sau nu obiectivele legate de dietă. De asemenea, vă puteți înregistra greutatea ca un parametru suplimentar în raport cu aportul de calorii.

Trimiteți un SOS și folosiți busola pe un ceas Galaxy Watch

8. Trimiteți alerte de urgență. Galaxy Watch are mai multe funcții de urgență care vă pot fi utile în ora dvs. de nevoie. Aceste funcții sunt alerte SOS, detectarea căderii puternice, profil medical, alerte de ritm cardiac scăzut și ridicat și Găsește-mi ceasul.

Va trebui să configurați aceste setări de urgență pentru Galaxy Watch în avans pentru ca acestea să fie de ajutor. S-ar putea să facă diferența dacă vă aflați vreodată într-o situație critică sau într-o urgență medicală.

9. Navigați folosind hărți și busola încorporată. Când navigați pe diferite rute, în special pe cele necunoscute, Galaxy Watch vă va scuti de problemele de a vă verifica telefonul. Această caracteristică este, de asemenea, convenabilă atunci când faci jogging, deoarece scoaterea telefonului în timp ce alergi nu este practică.

Ceasul are și o busolă încorporată care vă poate ajuta să știți direcția în care vă îndreptați în cazul în care vă pierdeți. Busola funcționează fără o conexiune activă la internet sau fără a fi asociată cu un telefon, așa că o puteți accesa oriunde.

10. Folosește-l ca ceas. În ciuda tuturor celor de mai sus, un ceas Galaxy este încă un ceas care pur și simplu îți spune ora. Ca la un ceas obișnuit, puteți folosi Galaxy Watch și ca cronometru sau ceas cu alarmă.

Când ceasul începe să rămână fără energie, puteți dezactiva toate funcțiile inteligente activând modul Numai ceas. Pentru a realiza acest lucru, accesați Setări -> Baterie -> Numai ceas. În acest mod, Galaxy Watch devine un ceas de bază și beneficiază de câteva zile în plus din baterie.