Samsung AI Forum 2023 a prezentat progresele cheie în AI și inginerie informatică

228
Samsung Electronics Opens Samsung AI Forum 2023
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Samsung AI Forum 2023 este evenimentul anual în care compania sud-coreeană prezintă progresele cheie în AI și inginerie informatică. Evenimentul servește drept platformă pentru a împărtăși realizările cercetării care vor avea ca rezultat îmbunătățiri ale tehnologiei avansate de semiconductori de la Samsung. Peste 1.000 de participanți – inclusiv cadre universitare de top, experți din industrie, cercetători și studenți – au participat la eveniment.

Prima zi Samsung AI Forum 2023 a avut loc la Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT). A doua zi, 8 noiembrie, evenimentul a fost găzduit de Samsung Research în campusul Samsung R&D din Seul, Coreea. Aici au fost împărtășite cele mai recente realizări de cercetare în inteligența artificială și ingineria computerelor, contribuind la îmbunătățirea tehnologiei de semiconductori de nouă generație a companiei.

Cercetători de renume la Samsung AI Forum 2023

„Atenția s-a îndreptat către tehnologia AI generativă. Aceasta ne oferă potențialul de a debloca noi soluții și de a aborda soluții de lungă durată noi provocări. În același timp crește nevoia de cercetări aprofundate privind siguranța, încrederea și sustenabilitatea AI.” A spus Kye Hyun Kyung, președinte și CEO al diviziei de soluții pentru dispozitive a Samsung Electronics, potrivit SamsungNewsroom.

În general, în prima zi a Samsung AI Forum 2023 s-au abordat două subiecte cheie. Este vorba despre LLM (large language model) și transformarea AI pentru industrie și calculul la scară largă pentru LLM și simulare.

LLM (model de limbaj mare) este un model de limbaj. Acesta constă dintr-o rețea neuronală cu mulți parametri (de obicei miliarde sau mai mulți). LLM are capacitatea de a obține înțelegerea și generarea limbajului cu scop general.

Yoshua Bengio, expert în tehnologie de învățare profundă și profesor la Universitatea din Montreal, și-a împărtășit cele mai recente cercetări. El a introdus un algoritm sigur de învățare automată AI care poate împiedica dezvoltarea modelelor de limbaj mari (LLM) în direcții neintenționate de dezvoltatori.

Jim Keller, CEO al startup-ului de semiconductori AI Tenstorrent a prezentat studiul „Own Your Silicon”. El a subliniat că RISC-V va crea noi posibilități în AI de următoarea generație prin inovare în proiectarea structurii hardware.

Cu SAIT servind ca centru de cercetare și dezvoltare al companiei și incubator pentru tehnologii de ultimă oră, cercetătorii SAIT și-au împărtășit viziunile asupra modului în care viitorul dezvoltării și producției de semiconductori se va schimba prin integrarea AI în toate domeniile semiconductorilor și au explorat posibilitățile viitoare de calcul în semiconductori. procesare, inclusiv simulare accelerată de învățarea automată.

Premii acordate cercetătorilor și studenților excepționali

În timpul forumului, Samsung a anunțat și câștigătorii Samsung AI Researcher Award și Samsung AI/CE Challenge. Intenția acestor distincții este de a onora cercetătorii din domeniu, studenții și absolvenții care excelează pe plan intern.

Premiile Samsung AI Researcher of the Year au fost acordate cinci cercetători AI: profesorul Connor Coley de la Massachusetts Institute of Technology; profesorul Jason Lee de la Universitatea Princeton; profesorul Emma Pierson de la Universitatea Cornell; profesorul Xiang Ren de la Universitatea din California de Sud; și profesorul Virginia Smith la Universitatea Carnegie Mellon.

Mai mult, cercetătorii de la SAIT – Samsung Advanced Institute of Technology, au explicat despre modul în care dezvoltarea și fabricarea semiconductorilor se vor schimba în viitor odată cu integrarea AI în toate fațetele procesării semiconductoarelor. A fost prezentat un poster cu lucrări de cercetare de top, precum și expoziții de proiecte de cercetare în AI și CE (computer engineering – ingineria computerelor). De asemenea, Samsung a pregătit programe de rețea pentru participanți pentru a se implica în ecosistemele vitale AI și CE.