Samsung Display lucrează la un ecran pentru Apple cu Face ID sub display

325
Samsung Display lucreaza la un ecran pentru Apple cu Face ID sub display
Sursa Foto: gamingdeputy.com

Nu este o noutate că Samsung fabrică și livrează multe componente pentru telefoanele Apple. Samsung Display dezvolta în prezent o nouă tehnologie de cameră sub panou pentru clientul său Apple, pentru a ascunde Face ID sub afișajul următorului iPhone. Autentificarea biometrică sub afișaj pe iPhone-uri a fost întotdeauna o întrebare de când, mai degrabă decât dacă. Cu viitoare serie Apple iPhone 14 se pare că a venit momentul.

Tehnologia Samsung Display va fi aplicată mai întâi telefoanelor pliabile Samsung Electronics care vor fi lansate în viitor. Abia apoi această tehnologie va fi aplicată la ecranele pentru modelele Pro din seria iPhone 14, conform The Elec. Apple intenționează să folosească un ecran cu gaură produs de Samsung Display, iar Face ID-ul va fi sub ecran doar pe modelele iPhone 14 Pro. Hole-display are un orificiu pe panou unde se află camera frontală. Tehnologia este deja utilizată pe scară largă de către Samsung pentru seria sa Galaxy, în timp ce Apple este de așteptat să o aplice la seria iPhone 14 care se lansează mai târziu în acest an. În final poate va ajunge pe serie Apple iPhone 15.

Face ID-ul Apple va fi in-display pe ecranele produse de Samsung Display

Apple are în prezent diferiți senzori, inclusiv Face ID, pe iPhone-urile sale, într-o crestătură în partea de sus a telefoanelor. Începând cu seria iPhone 14, Face ID se va afla sub display. Aceste ecrane vor fi produse de Samsung Display. Acest Face ID in-display funcționează în esență exact ca tehnologia camerei sub ecran pe care Samsung Display a aplicat-o pe panourile lui Galaxy Z Fold 3 lansat anul trecut.

Samsung Display a colaborat cu OTI Lumionics din Canada pentru noua sa tehnologie de cameră sub panou. Această tehnologie va include un strat de model metalic care folosește materiale pentru mască catodică. În ecranele OLED, lumina emisă de stratul de emisie din partea de jos trece prin catodul din partea de sus – aceasta se numește emisie superioară. Catodul trebuie să fie transparent pentru ca tehnologia camerei de sub panou să funcționeze. Catodul este modelat astfel încât să poată fi transparent în timp ce poate absorbi lumina din exterior în același timp.

OTI Lumionics Inc. este o companie cu sediul în Toronto, Canada. A fost fondată în 2011 de o echipă premiată de cercetători și ingineri de la Departamentul de Știința și Ingineria Materialelor de la Universitatea din Toronto.

OTI Lumionics are propria tehnologie care poate folosi măști metalice fine pentru a depune materiale de modelare catodica. O mască metalică deschisă este apoi utilizată pentru a depune catodul care evită depunerea pe materialul de modelare. Materialul catodic Mg-Ag este depus pe spațiul gol unde nu există materiale de modelare catodice.

Între timp, Samsung plănuiește să folosească găurirea cu laser pe Galaxy Z Fold 4 pentru camera in-display, la fel ca pentru Fold 3. Apple a decis să nu folosească găurirea cu laser și caută opțiuni alternative.