Samsung a primit „Energy Star Award” de la EPA din SUA

264
Samsung a primit Energy Star Award de la EPA din SUA
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics este singura companie din lume care a câștigat „2 coroane” la „Premiile ENERGY STAR 2023”. Premiile au fost acordate de Agenția pentru Protecția Mediului din SUA (EPA) și Departamentul de Energie. „Energy Star Award”, este cel mai prestigios din categoria „Managementul Energiei” și este acordat companiilor cu performanțe excelentă în managementul energiei la locurile de muncă.

EPA evaluează activitățile de economisire a energiei și utilizarea certificării Energy Star pentru peste 20.000 de companii și organizații. Agenția acordă „Premii Energy Star” în opt sectoare, inclusiv producția, managementul energiei și comerțul cu amănuntul.

Cel mai înalt premiu, „Sustainable Excellence Award”, este acordat companiilor și organizațiilor care au excelat în protecția mediului și economisirea energiei. Companiile selectate de două sau mai multe ori primesc „Partenerul Anului”, principalul premiu din fiecare categorie.

„Energy Star Award” primit de Samsung de la EPA

De când Samsung Electronics a câștigat „Sustainable Excellence Award” la categoria “Producător” pentru prima dată în industrie în 201, compania a continuat să primească premii în fiecare an, mai puțin în 2017. Samsung Electronics a primit premiul principal în „Categoria producător” pentru a zecea oară.

Sursă foto: EPA

Samsung Electronics a primit Marele Premiu la categoria „Producător” pentru a 10-a oară ca recunoaștere a realizărilor sale, cum ar fi îmbunătățirea eficienței energetice a multor produse și campania de educație pentru tineri în domeniul schimbărilor climatice.

EPA – Environmental Protection Agency, este agenția pentru protecția mediului din SUA. A fost fondată în 2 decembrie 1970 de președintele Richard Nixon și are sediul la Washington. A fost creată în scopul protejării sănătății umane și a mediului înconjurător.

Samsung Electronics a extins tot mai mult produsele eficiente din punct de vedere energetic. De exemplu mașinile de spălat, mașinile de spălat vase și purificatoarele de aer au obținut certificarea Energy Star pentru 474 de produse în Statele Unite în 2022. Este o creștere cu 24 % față de anul precedent 2021.

În plus, serviciul „SmartThings Energy”, care permite monitorizarea și economisirea în timp real a consumului de energie al dispozitivelor conectate la SmartThings, a primit certificarea Energy Star în domeniul managementului energetic al casei inteligente.

Primul premiu de top în „Divizia de management al energiei”

Samsung Electronics a primit și primul premiu la categoria management energetic în categoria „Divizia de management al energiei”. Este o recunoaștere a performanței sale în îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră printr-un program de management al energiei la nivel de companie.

Samsung Electronics folosește 100% energie regenerabilă la locațiile sale de afaceri din SUA, potrivit Samsung Newsroom. Mai mult, compania a redus consumul de energie în clădiri cu 4,7% față de anul precedent. Pentru acest lucru compania a îmbunătățit instalațiile de aer condiționat și iluminat din spațiile de birouri majore.

În plus, Samsung și-a extins semnificativ numărul de certificări Energy Star pentru clădiri de la 6 în 2021 la 12 în 2022. În acest moment Samsung Electronics este pe locul doi la numărul de clădiri certificare Energy Star din Statele Unite.

Între timp, Samsung Electronics și-a anunțat „Noua strategie de management de mediu” în septembrie anul trecut. Compania și-a stabilit un plan de extindere a produselor eficiente din punct de vedere energetic. Până în 2023 Samsung vrea să-și îmbunătățească consumul mediu de energie cu 30% în comparație cu modelele cu aceeași performanță în 2019. Samsung va aplicarea tehnologiei de consum redus la modele reprezentative a șapte produse electronice majore. Este vorba despre smartphone-uri, televizoare, frigidere, mașini de spălat, aparate de aer condiționat, computere și monitoare.