Samsung Galaxy A83 cu design Drop Water pentru camerele foto

584
Samsung Galaxy A83 5G cu design Drop Water pentru camerele foto
Sursa Foto: letsgodigital.org

În ultimul timp am scris de mai multe ori despre modelele din seria Samsung Galaxy A pentru 2022. Gândiți-vă la Galaxy A13, Galaxy A33, Galaxy A53 și Galaxy A73. Dar Samsung a avut în seria Galaxy A în ultimii și modele Galaxy A8x sau Galaxy A9x. Este posibil ca anul viitor să primim și un smartphone Samsung Galaxy A83. Nu mai scriem că este 5G, pentru că toate modelele emblematice și din seria Galaxy A ce vor fi lansate anul viitor vor avea conectivitate 5G, poate cu foarte mici excepții.

Anul trecut, Samsung Galaxy A82 a fost lansat doar în Asia, în China și India. Aici dispozitivul a fost prezentat sub numele Galaxy Quantum 2. Este succesorul unui telefon incredibil, Samsung Galaxy A80 – cu un modul foto retractabil și rotativ.

Samsung Galaxy Quantum 2 / Galaxy A82 a fost anunțat în aprilie 2021. Detaliile despre succesorul său sunt încă foarte rare. Acest lucru nu l-a împiedicat pe designerul grafic Parvez Khan, alias Technizo Concept, să-și creeze propriul model de concept. Telefonul este prezentat în două culori, o versiune clasică neagră și una de un verde proaspăt.

Samsung Galaxy A83 cu ecran plat AMOLED

Samsung Galaxy A83 5G proiectat de Technizo Concept, colaboratorul colegilor noștri de la LetsGoDigital, are caracteristici clare ale popularei serii A, dar și foarte apropriate de seria high-end Galaxy S. Partea frontală prezintă un afișaj frumos care umple tot ecranul. Probabil că dispozitivul va fi din nou echipat cu un ecran plat mare. Gândiți-vă la un ecran de cel puțin 6,6 inch – la fel cum va avea Samsung Galaxy S22+.

Primele ecrane de telefoane cu rezoluție QHD+ au apărut în 2017. Rezoluția unui ecran QHD+ depinde de raportul său de aspect, dar sunt imagini clare indiferent de acest lucru. Galaxy Note 8 a fost primul model Samsung cu rezoluția QHD+.

Cel mai probabil este un afișaj Dynamic AMOLED cu o rată de reîmprospătare de 120Hz. Posibil, ecranul să ofere o rezoluția înaltă QHD+, așa cum este și cazul lui Quantum 2. Acest lucru este în contrast cu Galaxy S21 și S21+, ambele cu un afișaj Full HD+. Este de așteptat ca Galaxy S22 și S22+ să aibă și ele din nou un ecran Full HD+. Doar Galaxy S22 Ultra / S22 Note va avea rezoluție QHD+. Ar fi bine ca Samsung să aibă în gamă un model accesibil cu această rezoluție mare a ecranului. Samsung Galaxy A83 ar fi ideal pentru asta. De asemenea, este posibil ca senzorul de amprentă la A83 să fie plasat in-display.

Galaxy A83 cu triple-camera la spate

Samsung pare să aleagă în 2022 să echipeze marea majoritate a modelelor de telefoane cu o cameră selfie amplasată central. Technizo Concept a ales să proiecteze pe Galaxy A83 5G un astfel de tip de cameră frontală. O camera de 10MP va fi cel mai probabil folosită pentru gaura din ecran.

Trei camere vor fi pe spate însoțite de un bliț LED. Modulul foto a fost complet reproiectat, va fi unul tip Drop Water – tip stropi de apă, care va fi și caracteristică noului model de top, Galaxy S22 Ultra. Samsung are, de asemenea, în gama sa un model din seria A cu acest design al modulului foto spate: Samsung Galaxy A32.

Dotând pe Samsung Galaxy A83 cu un astfel de modul, telefonul va fi relativ ușor în ciuda dimensiunii mari a ecranului. În plus, telefonul capătă suficientă distincție în acest fel ca fratele său mai ieftin Galaxy A73 și omologii săi mai scumpi, Galaxy S21 FE așteptat în ianuarie și Galaxy S22 așteptat în februarie.

Nu se cunosc informații despre configurația camerelor deocamdată. Galaxy Quantum 2 are o cameră principală de 64MP, una cu unghi ultra-larg de 12MP și o cameră macro de 5 megapixeli. Acest lucru înseamnă că, camera principală și camera ultra-wide sunt identice cu Galaxy S21.

Dacă Samsung aplică aceeași strategie anul viitor, aceasta poate duce la o cameră principală de 50MP reînnoită. Este vorba despre Isocell GN5 introdus în septembrie. Aceasta oferă performanțe mai rapide de focalizare automată și o calitate mai bună a imaginii în condiții de lumină întunecată.

De asemenea, presupunem că Galaxy A83 va fi certificat IP67 – cu alte cuvinte, va fi rezistent la praf și apă. Acesta este acum și cazul modelelor mai ieftine din seria A, cum ar fi Galaxy A52 și Galaxy A72.

Posibil un nou procesor Qualcomm mid-range și mai multă memorie pe A83

Cu Galaxy Quantum 2, Samsung a ales să folosească un cip-set puternic. Qualcomm Snapdragon 855+ octa-core fabricat cu tehnologia de 7 nm este la bord. Telefonul vine standard cu 6GB RAM și 128GB stocare, care poate poate fi extinsă și cu un card micro-SD. Probabil, succesorul său va fi din nou alimentat de un nou procesor Snapdragon. Sperăm că slotul pentru cardul de memorie micro-SD va fi păstrat.

Modelul actual are o baterie de 4.500 mAh care acceptă încărcare rapidă de 25W. În plus, sunt acceptate încărcarea wireless și încărcarea wireless inversă. Se pare că Samsung va arăta un progres minim în ceea ce privește încărcarea rapidă în 2022. Prin urmare, cu siguranță nu este de neconceput ca opțiunile de încărcare să rămână identice cu Galaxy A82.

Seria Galaxy A este foarte importantă pentru Samsung. Deși, de departe, cea mai mare atenție de marketing și media se concentrează pe modelele de ultimă generație, precum seria Galaxy S și modelele pliabile din seria Galaxy Z, cele mai mari cifre de vânzări se obțin cu seria Galaxy A.

De exemplu, Galaxy A5x a fost unul dintre cele mai bine vândute smartphone-uri din Europa de ani de zile – gândiți-vă la Galaxy A50 din 2019, Galaxy A51 din 2020 și Galaxy A52 5G și A52s introduse în acest an. Modelele mai ieftine, cum ar fi A32, sunt și ele foarte populare pe piețele emergente din toată lumea.

Cu Samsung Galaxy A83, compania ar putea aduce un smartphone puternic de gamă medie, cu un ecran mare de înaltă rezoluție și camere bune. Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă Samsung consideră că merită să lanseze acest model la nivel mondial sau dacă lansarea se va limita la China și India – așa cum a fost cazul A82 / Quantum 2.

SURSĂLetsGoDigital