Samsung Galaxy Z Flip 3: Ce funcții va avea acest telefon?

745
Samsung Galaxy Z Flip 3 Ce functii va avea acest telefon
Sursa Foto: letsgodigital.org

Seria Samsung Galaxy Note 21 nu va mai apărea anul acesta. În schimb, Samsung va prezenta luna viitoare două smartphone-uri pliabile, Galaxy Z Fold 3 și Samsung Galaxy Z Flip 3. Acesta din urmă va fi succesorul lui Galaxy Z Flip (5G). În ultimele luni au apărut multe informații despre noul telefon pliabil de la Samsung. Producătorul sud-coreean pare să intenționeze să actualizeze mai multe caracteristici, reducând totodată prețul.

Anul trecut, Galaxy Z Flip a primit un preț de vânzare cu amănuntul sugerat de 1.500 €. Aceasta este o diferență semnificativă față de Galaxy Z Fold 2, cu un preț sugerat de Samsung de 2.000 euro. Cu seria Galaxy S21, Samsung a făcut o serie de schimbări remarcabile în acest an, care au dus și la un preț de vânzare mai mic. De exemplu, modelul de bază, Samsung Galaxy S21, a fost lansat pe piață cu 150 € mai ieftin decât anul anterior.

Există șanse mari ca Samsung să facă modificări similare la Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. În teorie, acest lucru ar putea însemna că noul Flip ar putea fi lansat pe piață la un preț sugerat de aproximativ 1.300 – 1.350 €. Desigur, totuși o reducere serioasă și acest lucru ar reduce decalajul față de modelele emblematice. Luați în considerare, de exemplu, pe Galaxy S21 Ultra, cu un preț de pornire de 1.250 euro.

Galaxy Z Flip 3 cu ecran cu rata de actualizare de 120Hz

Cu telefonul pliant Galaxy Z Flip 3, Samsung se concentrează în principal pe femeile elegante. Datorită designului său compact, acest dispozitiv este ușor de transportat – într-o geantă de mână sau chiar în buzunar. Deschiderea telefonului dezvăluie un ecran flexibil de 6,7 inch (17, 02 cm) cu rezoluție Full HD+ și o rată de reîmprospătare de 120Hz. Dimensiunea și rezoluția afișajului rămân identice cu predecesorul său. Datorită noii rate de reîmprospătare, noul model va oferi mai mult confort de derulare. În plus, noul telefon pliant va fi puțin mai mic și mai ușor (166 x 72,2 x 7,3 mm) decât predecesorul său – îmbunătățind portabilitatea.

O altă îmbunătățire va fi găsită în afișajul exterior. Pe Samsung Galaxy Z Flip a fost un afișaj de 1,1 inch, acum va fi mărit la 1,9 inch (4,83 centimetri) cu Galaxy Z Flip 3. Acest ecran este ideal pentru afișarea apelurilor primite, a notificărilor și a informațiilor de stare generală. Senzorul de amprentă va fi, de asemenea, integrat în butonul de pornire, pe partea laterală a dispozitivului.

Stiloul a fost inventat de Petrache Poenaru. El a brevetat primul toc rezervor din lume la Viena, apoi la Paris, brevetul nr. 3208, din 25 mai 1827. Petrache Poenaru a fost un pedagog, inventator, inginer și matematician român.

O vreme au existat zvonuri conform cărora Samsung va face și Z Flip compatibil cu S Pen. Celebrul stilou Samsung a fost destinat ani de zile exclusiv seriei Galaxy Note. De la începutul acestui an, Galaxy S21 Ultra poate fi folosit și cu stiloul S Pen. Galaxy Z Fold 3 va fi primul telefon pliant care va oferi suport S Pen – acest lucru nu va fi inclus ca standard. Posibil doar un Samsung Galaxy Z Flip 4, așteptat în 2022, să fie compatibil cu un S Pen.

Samsung Galaxy Z Flip 3 cu Snapdragon 888 și dual-camera

Când vine vorba de sistemul de camere, Galaxy Z Fold 3 va avea un avantaj. Va fi primul smartphone Samsung cu o cameră sub ecran. Cu Samsung Z Flip 3, va fi din nou aleasă o cameră selfie în gaura din ecran. Este posibil ca acest tip de cameră să arate mai puțin elegant, dar calitatea imaginii acestei camere va fi cel puțin la fel de bună. Rezoluția de 10MP va fi cel mai probabil menținută.

Când este pliat, camera duală poate fi utilizată. Vor fi din nou două camere de 12MP – una cu unghi unghi larg și una cu unghi ultra-larg. Pentru prima dată, Samsung va opta pentru un design în două tonuri, sistemul camerei și ecranul exterior obținând un finisaj negru care diferă de restul carcasei.

Evident, noul Flip va fi alimentat de cel mai recent cipset high-end, Snapdragon 888 extrem de rapid. Dispozitivul va fi cel mai probabil echipat cu 8GB RAM și 256GB stocare. O variantă suplimentară de 128GB poate fi lansată pentru a reduce prețul de pornire. Memoria nu va putea fi extinsă printr-un card micro-SD! Telefonul pliabil va fi lansat din cutie cu sistemul de operare Android 11, în combinație cu interfața One UI 3. Samsung oferă acum 3 ani de actualizări ale sistemului de operare și 4 ani de actualizări de securitate.

Baterie de 3.300mAh cu încărcare rapidă și wireless de 15W

Samsung Z Flip 3 5G va fi echipat cu o baterie dublă cu o capacitate totală de aproximativ 3.300 mAh. Bateria va suporta încărcarea cu fir și wireless de 15W, potrivit LetsGoDigital. Cel mai probabil, un încărcător nu va fi inclus ca standard – Samsung a folosit deja acest lucru cu seria Galaxy S21. În plus, dispozitivul pliant va accepta Wi-Fi 6, LTE, Bluetooth 5.0, GPS și NFC. În cele din urmă, telefonul mobil este prevăzut cu un compartiment pentru cartela SIM care poate găzdui o cartelă SIM. În plus, eSIM va fi acceptat.

În total, nu mai puțin de 8 variante de culori sunt așteptate de la noul pliabil Samsung, dintre care 4 culori sunt oferite standard. Culorile standard vor fi negru, crem, verde închis și violet violet. În plus, noul Flip va fi vândut în gri, alb, albastru și roz. Este posibil ca ultimele 4 culori să fie puse la dispoziție exclusiv prin intermediul site-ului web Samsung, la fel cum Samsung a introdus și diverse culori personalizate exclusive pentru Galaxy Z Fold 2.

În cele din urmă, rămâne de văzut ce fel de accesorii va lansa Samsung. O husă de telefon a fost concepută pentru originalul Galaxy Z Flip, care consta din două părți. În luna mai a acestui an, Samsung a primit un brevet pentru o husă de protecție Z Flip dintr-o singură bucată – asigurând o protecție mai bună în jurul balamalei. Este posibil ca Samsung să anunțe astfel de huse și pentru Z Flip 3.

Mizea pe sustenabilitate cu Samsung Galaxy Z Flip 3

Se așteaptă ca Samsung să se concentreze puternic pe sustenabilitate cu viitoarele modele pliabile. De exemplu, atât partea din față, cât și cea din spate a Galaxy Z Flip 3 vor fi echipate cu Gorilla Glass Victus – succesorul sticlei Gorilla Glass 6. Samsung și-a îmbunătățit și tehnologia UTG (Utra Thin Glass), care ar trebui să facă ecranul mai greu de zgâriat și mai rezistent la cădere.

În plus, Samsung pare să dorească să ofere pentru prima dată smartphone-urilor sale pliabile un rating IP. Telefoanele pliabile nu vor fi însă complet impermeabile la apă și praf, din cauza construcției. Cu toate acestea, conform zvonurilor, telefonul Flip va fi rezistent la stropire (IP57), desigur un pas mare pentru o viitoare certificare IP68.

Samsung vrea să consolideze și cadrul noului Galaxy Z Flip 3. A brevetat anul acesta un cadru Armor Frame. Cu toate acestea, deocamdată nu este clar dacă acest nou tip de cadru va fi utilizat doar pentru Z Fold 3 sau, de asemenea, pentru Z Flip 3.

Miercuri, 11 august 2021, Samsung va organiza un eveniment Galaxy Unpacked 2021. Evenimentul va începe cel mai probabil la ora 17:00, ora României și va fi urmărit și printr-un flux live. În cadrul acestui eveniment Samsung va lansa mai multe produse Galaxy noi.

Pe lângă Samsung Galaxy Z Flip 3 și Z Fold 3 sunt așteptate și ceasurile Galaxy Watch 4 și Watch 4 Classic și noile căști wireless Galaxy Buds 2. Cel mai probabil noile dispozitive mobile vor fi puse în vânzare la sfârșitul lunii august.

SURSĂLetsgoDigital