Samsung a patentat un scaner de amprente digitale pe ecran

2042

Samsung a depus o cerere de brevet la WIPO pentru „un aparat și o metodă de primire a informațiilor prin amprentă, prin ghid„. Brevetul descrie utilizarea unui senzor de amprentă în afișaj. Un senzor de amprentă digitală are nevoie de mult spațiu, de aceea trebuie folosit un senzor mic. Având în vedere că dimensiunea senzorului de amprentă este mai mică decât dimensiunea unui deget, Samsung a dezvoltat o metodă de recunoaștere a diferitelor regiuni ale degetului.

Nu mai este un secret că Samsung și alți producători de smartphone-uri lucrează intens pentru producerea și lansarea pe piață, prin intermediul unui smartphone, a unui scaner de amprente pe ecran. Vivo a fost primul producător care a introdus un smartphone cu un senzor de amprentă digitală. Huawei s-a alăturat lui Vivo săptămâna aceasta, odată cu introducerea Mate RS.

Va avea Samsung pregătită această tehnologie la timp pentru a putea fi pusă pe Galaxy Note 9?

Samsung ar fi încercat deja mai multe variante, dar nu este 100% mulțumit de noul scaner de amprente pe ecran. Mai întâi am crezut ca Galaxy S8 va veni cu un scaner de amprente, apoi s-a vorbit de Galaxy S9 cu un senzor inovator în ecran, acum avem mari speranțe că Note 9 va beneficia de un astfel de cititor de amprente.

WIPO – World Intellectual Property Organization tocmai a publicat un brevet intitulat „Aparat și metodă pentru primirea informațiilor prin amprentă, prin ghid„. Brevetul a fost solicitat de Samsung Electronics la 11 august 2017 și a fost publicat în 29 martie 2018.

Există puțin spațiu într-un smartphone pentru un senzor de amprentă. Prin urmare, trebuie instalat un senzor care este mai mic decât un deget și poate citi toate amprentele de pe deget. În plus, zona în care poate fi detectat degetul nu trebuie să fie prea mică, ar putea fi incomod la utilizare. Deoarece senzorul de amprentă digitală este mai mic decât dimensiunea unui deget, trebuie concepută o metodă pentru recunoașterea diferitelor părți ale degetului. De aceea, Samsung dorește să folosească așa-numitul „ghid” sau un indicator grafic.

Adermatoglifia sau absența amprentelor digitale este o afecțiune foarte rară. Persoanele afectate au degetele, palmele, degetele de la picioare și tălpile fără amprente digitale. Doar cinci familii cu această afecțiune au fost depistate până acum.

Procedura de citire a amprentei este descrisă și în brevet. De îndată ce se pune degetul pe afișaj, se înregistrează o parte a degetului. Ghidul apare apoi pe afișaj. În funcție de locul în care utilizatorul a pus degetul pe afișaj, se înregistrează a doua jumătate a degetului, care se suprapune parțial cu prima înregistrare.

Prin integrarea unui ghid, rata de recunoaștere a amprentelor poate crește. În plus, în cazul în care informațiile despre amprente sunt insuficiente, se poate obține o amprentă prin afișarea unui ghid nou și a unor informații suplimentare despre amprentele digitale.

De altfel, tehnologia patentată de Samsung nu se aplică numai pe smartphone-uri. Alte dispozitive electronice, cum ar fi tabletele, eReader sau computere portabile pot folosi această tehnică în viitor. În plus, Samsung a trecut în brevet că scanerul pentru amprentele digitale poate fi utilizat pentru aparatele de uz casnic, cum ar fi televizoarele sau frigiderele.

SURSĂLetsgoDigital