Samsung face primul pas spre telefoane pliabile mai ieftine

209
Samsung face primul pas spre telefoane pliabile mai ieftine
Sursa foto: androidheadlines.com

Telefoanele pliabile au adus un alt aer pe piața mobilă, schimbând monotonia telefoanelor clasice. Acum, aceste telefoane pliabile sunt în oarecare scădere de turație, în primul rând pentru că sunt încă destul de scumpe. Piesele specializate necesare pentru a fabrica un astfel de telefon cresc cu adevărat prețul. Telefoane precum Galaxy Z Fold 5 sau Honor Magic V2 sunt unele dintre cele mai scumpe de pe piață.

Dar, se pare că, cel puțin viitoarele telefoane pliabile Samsung se vor ieftini. Samsung ar putea folosi imprimarea cu jet de cerneală (Material Driven Design – MDD) pentru ramele viitoarelor sale telefoane pliabile, ceea ce ar putea reduce costurile. Rama ecranului unui telefon este foarte importantă, chiar dacă oamenii își doresc să fie cât mai subțire. Companiile de telefonie au nevoie de rame pentru a găzdui circuitele care alimentează afișajul. Toți marii producători de telefoane fac diferite compromisuri pentru a face ramele cât mai subțiri. Un telefon fără rame, pliabil sau clasic, a fost și este obiectivul majorității producătorilor. Materialul care compune rama poate afecta adesea prețul telefonului în sine.

Pliabilele în cauză sunt viitoarele Galaxy Z Fold 6 și Galaxy Z Flip 6. Chiar dacă avem puține informații despre cele două, știm că Samsung va rămâne cu aceeași convenție de denumire. Până în prezent, compania a folosit o metodă numită microproces de decorare uscată pentru a-și realiza ramele. În ciuda acestui fapt, Samsung a reușit să-și facă telefoanele pliabile puțin mai ieftine de-a lungul anilor, în special la seria Z Flip. Există deja mai multe tehnologii pentru fabricarea ramelor de telefon.

Cu toate acestea, Samsung poate opta pentru metoda de imprimare cu jet de cerneală pentru rame. Practic, Samsung este capabil să producă mai multe folii de astfel de material de rame folosind această metodă, potrivit AndroidHeadlines. Așadar, compania va putea scădea prețul fiecărui rame și display realizat, reducând astfel, aparent, costul de producție pentru telefoane pliabile mai ieftine.

AndroidHeadlines este un site fondat în 2010, una dintre cele mai importante surse de știri Android. Are sediul în Los Angeles. Oferă informații, analize și recenzii despre diferite produse Android, telefoane, tablete sau ceasuri inteligente.

Recent au fost zvonuri și despre o versiune mai ieftină de Fold și Flip. Zilele trecute am scris despre un Galaxy Z Fold 6 mai ieftin, ca a doua variantă la Fold 6. Nu suntem siguri cât va costa acest telefon sau dacă Samsung îl va face în cele din urmă. Cu toate acestea, ne așteptăm să concureze cu alte dispozitive pliabile care subcotează prețul Fold-urilor Samsung.

Deci, utilizarea acestei metode mai ieftine de a face rame pentru telefoanele Samsung ar putea reduce prețul de producție și ar putea facilita telefoane mai ieftine. Cu toate acestea, nu știm dacă acest lucru va duce la un model pliabil emblematic mai ieftin. Dar, se pare că Samsung va livra anul acesta un pliabil mai ieftin, accesibil pentru mult mai mulți cumpărători.