Samsung va plăti 303 milioane USD pentru încălcarea de brevete

180
Samsung va plati 303 milioane USD
Sursa foto: via koreaherald.com

Compania americană de memorii de computer Netlist a dat în judecată Samsung pentru încălcarea mai multor brevete. La sfârșitul săptămânii trecute un tribunal din Texas a obligat Samsung să plăteasc mai mult de 303 milioane de dolari pentru încălcarea mai multor brevete legate de îmbunătățirea procesării datelor.

Juriul din Marshall, Texas a stabilit, după un proces de șase zile, că „modulele de memorie” Samsung pentru calculul de înaltă performanță au încălcat în mod intenționat cinci brevete. Acestea sunt proprietatea companiei Netlist și au făcut obiectul reclamației companiei americane împotriva Samsung. Netlist a acuzat pe gigantul tehnologic coreean că le-a încălcat pe toate cinci.

Samsung va plăti despăgubiri pentru încălcarea de brevete

Potrivit The Korea Herald, reprezentanții celor două  companiilor nu au făcut niciun comentarii după decizia juriului din Texas. În urma deciziei justiției din Marshall, Texas, acțiunile Netlist au crescut cu 21% după verdictul de vineri după-amiază. Vă reamintim că Samsung avea în 2022 cele mai multe brevete de utilitate înregistrate în SUA.

Netlist, o companie americană cu sediul în Irvine, California, a dat în judecată Samsung în 2021, pretinzând că produsele de memorie Samsung utilizate în serverele de cloud computing și alte tehnologii cu consum intens de date îi încalcă brevetele. Netlist a spus că inovațiile sale cresc în primul rând eficiența energetică a modulelor de memorie. În același timp permit utilizatorilor să „obțină informații utile din cantități mari de date într-o perioadă mai scurtă de timp”.

California este un stat federal cu aproximativ 40 milioane de locuitori. Este cel mai populat stat din SUA. Dintre cei mai bogați 100 de oameni din America, 26 trăiesc în California. Potrivit Forbes, în 2021 în California erau 189 de miliardari.

Un avocat Netlist a declarat juriului că Samsung a preluat tehnologia patentată a modulelor după ce companiile au colaborat la un alt proiect, potrivit unei transcriere a instanței. Netlist a cerut juriului daune de 404 milioane de dolari. Samsung a susținut că brevetele nu sunt valide și că tehnologia sa funcționează într-un mod diferit decât invențiile Netlist.