Telefoanele Samsung care au primit patch-ul de securitate din august 2021

380
Iata telefoanele Samsung care au primit patch de securitate din august 2021
Sursa Foto: 9to5google.com

Actualizările Android încă nu sunt perfecte, dar vedem că lucrurile se îmbunătățesc de la an la an. Samsung a avut până recent un istoric de actualizare mediu, dar acum este printre cei mai buni din domeniu atunci când vine vorba de lansarea actualizărilor Android. Acum, compania lansează actualizarea de securitate din august 2021 pentru gama sa Samsung Galaxy.

Samsung a început de fapt lansarea actualizării sale de securitate din august 2021 în 27 iulie. A fost proape cu o săptămână înainte de prima zi de lunii, când Google lansează de obicei lista principalelor probleme de securitate pe care le remediază acest patch. Primul smartphone al companiei care a primit noua actualizare a fost Samsung Galaxy A52. Pentru proprietarii Galaxy, este un bonus major să fii printre primele telefoane Android care încep să primească remedieri software și unul dintre cele mai mari motive pentru a alege un telefon Samsung.

Patch-ul de securitate din august include remedieri pentru 34 vulnerabilități și expuneri comune – pentru sistemul de operare Android. Google a marcat două ca fiind critice. Unul dintre ele se aplică numai telefoanelor cu procesor Snapdragon de la producătorul Qualcomm. În România acestea sunt – printre altele – Galaxy A52 și Galaxy A72 și unele modele Galaxy S20 FE. Galaxy Z Fold 2 și Samsung Galaxy Z Flip, de asemenea, au un cip Snapdragon.

În plus, Samsung menționează, de asemenea, opt îmbunătățiri pentru securitatea interfeței One UI și a aplicațiilor. Detaliile celor mai multe nu sunt încă publicate. În plus, compania subliniază că există și elemente care trebuie abordate în patch, fără alte explicații în acest moment.

Dispozitive Samsung care au primit actualizarea de securitate din august 2021

Ce dispozitive Samsung primesc actualizarea de securitate din august 2021? Lista de la Samsung este, ca de obicei, destul de lungă, conform 9to5google. Începând cu 30 iulie, Samsung a lansat deja patch-uri lunare pe patru dispozitive – ceea ce este impresionant, având în vedere că începem o nouă lună. Această listă va include o notă cu privire la locul unde a debutat prima dată actualizarea și unde este disponibilă.

Samsung Galaxy S (GT-I9000) a fost primul smartphone din seria S. Lansat în anul 2010, Galaxy S a avut un impact puternic pe piața de telefonie mobilă. Avea ecran de 4 inch, 512MB memorie RAM, cameră de 5MP și baterie de 1.500mAh.

Fiind seria pilot pentru Samsung nu ar trebui să fie o surpriză faptul că dispozitive precum seria Galaxy S21 vor fi printre primele care vor primi actualizarea de securitate din august 2021. Cu toate acestea, doar modelele din seria Galaxy S21 din China a primit actualizarea până acum. Acest lucru se poate schimba în orice clipă. Acesta este un semn bun, deoarece indică faptul că patch-ul este gata să debuteze la nivel global.

Excelentul Samsung Galaxy S20 FE din seria Galaxy S a început și el să primească patch-ul de securitate din august 2021. Lansat în mai multe țări europene, patch-ul se lansează pentru modelul Galaxy S20 FE cu procesorul Exynos 4G. Ne așteptăm ca varianta 5G alimentată de Qualcomm să fie actualizată în curând într-un viitor nu prea îndepărtat.

  • Galaxy S20 FE – G780FXXU5CUG6 (Estonia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Slovacia și Elveția)
  • Seria Galaxy S21 – G99x0ZCU2AUGE (China)

Mai multe modele din seria Galaxy A actualizate deja

Deși Galaxy A52 este un model recent, Samsung Galaxy A8 (2018), în vârstă de trei ani, a fost al doilea dispozitiv Samsung care a fost actualizat cu patch-ul de securitate din august 2021.

Lansat alături de Samsung Galaxy A52 și Samsung Galaxy A72 a început să primească actualizarea din august. Smartphone-urile Galaxy A72 din Rusia și Ucraina au început să primească patch-ul din 30 iulie.

  • Galaxy A8 (2018) – A530FXXSLCUH1 (actualizarea lansată prima dată în Rusia)
  • Galaxy A52 – A525FXXU3AUG4 (lansată prima dată în Germania)
  • Galaxy A72 – A725FXXU3AUG2 (lansată mai întâi în Rusia / Ucraina)