Vânzările de telefoane pliabile au scăzut pentru prima dată în Q4 2022

211
Vanzarile de telefoane pliabile au scazut
Sursa foto: sammobile.com

Cele mai recente date publicate de DSCC aduce câteva vești proaste pentru smartphone-urile pliabile. Potrivit studiului companiei de cercetare, piața de telefoane pliabile a înregistrat prima scădere de la an la an în Q4 2022. În ceea ce privește cifrele, livrarea de smartphone-uri pliabile a scăzut cu 48% în Q4 2022 față de T3 2022. Față de trimestrul patru din 2021 scăderea a fost de 26%.

Potrivit datelor DSCC, 3,1 milioane de smartphone-uri pliabile au fost livrate de la începutul lunii octombrie 2022 până la sfârșitul lui decembrie 2022. Deși trimestrul patru din 2022 a înregistrat o scădere a livrărilor, numărul total de livrări din 2022 a crescut cu 62%, până la 12,9 milioane de unități. Samsung, ca de obicei, a rămas regele pe piața smartphone-urilor pliabile, cu o cotă de piață de 83%. Potrivit SamMobile, acest număr este în scădere în comparație cu 86% din Q3 și 96% din Q4 2021.

Cota Samsung de telefoane pliabile a scăzut ușor în această perioadă

Motivul din spatele scăderii cotei de piață a Samsung de la un trimestru la altul poate fi pus pe seama scăderii abrupte cu 50% a volumului livrărilor de telefoane pliabile în Q4 2022, după lansarea Galaxy Z Fold 4 și a Galaxy Z Flip 4 în trimestrul precedent. De asemenea, lansarea din trimestrul patru a seriei Apple iPhone 14 a furat lumina reflectoarelor de la pliabilele Samsung, ducând la o scădere a cotei de piață pentru gigantul sud-coreean.

DSCC – Display Supply Chain Consultants este o companie de cercetare de piață cu sediul în Austin, SUA, fondată în 2016. Oferă studii și informații privind tendințele pieței afișajelor și servicii de consultanță în industria afișajelor.

Galaxy Z Flip 4 a fost cel mai bine vândut pliabil în trimestrul patru din 2022. Noul Flip a acaparat 47% din plăcinta globală a smartphone-urilor, potrivit DSCC. În același trimestru al anului precedent, cel mai bine vândut telefon pliabil a fost Galaxy Z Flip 3. Se poate concluziona din aceste date că oamenii preferă mai mult designul cu clapetă sau preferă să nu cheltuiască peste 1.000 de euro pe un telefon pliabil. Galaxy Z Fold 3 și acum Galaxy Z Fold 4 sunt evident mai scumpe.

Sursă foto: DSCC

Chiar dacă Samsung ocupă în continuare primul loc pe piața de telefoane pliabile, companiile din China se apropie tot mai mult. În spatele Samsung a fost Huawei, urmat de OPPO pe locul trei. Se preconizează că această tendință, relativ slabă de scădere, va continua și în trimestrul curent. DSCC preconizează o scădere de 3% de la an la an a vânzărilor de telefoane pliabile la nivel global.