Ce diferențe sunt între Pro Mode, Expert RAW și Camera Assistant

129
Pro Mode Expert RAW si Camera Assistant
Sursa foto: via tizenhelp.com

În ultimii ani, Samsung a adăugat multe funcții noi la camerele sale, în special la telefoanele emblematice. A introdus Pro Mode, o aplicație Expert RAW și Camera Assistant pentru dispozitivele premium Galaxy. Nu există nicio îndoială că după lansarea acestor aplicații de suport, calitatea imaginii și calitatea video s-au îmbunătățit foarte mult.

În urmă cu câțiva ani, Samsung a lansat Pro Mode pe smartphone-urile sale pentru a oferi control deplin utilizatorilor camerelor lor. Pro Mode a fost bine primit de utilizatori și Samsung a mers apoi pe o continuare a unor astfel de aplicații. Mai târziu, anunță Expert RAW și Camera Assistant cu funcții noi. Dar, Ce diferențe sunt între Pro Mode, Expert RAW și Camera Assistant?

Expert RAW a fost lansat cu Galaxy S22 Ultra, iar acum a strălucește pe Galaxy S23 Ultra împreună cu Camera Assistant. Mulți utilizatori se întreabă: de ce avem nevoie de toate aceste aplicații pe telefoanele noastre și care este diferența dintre ele? Mai mult, cum ne vor îmbunătăți fotografia și videografia în viața de zi cu zi? Pentru utilizatorii finali, este uneori confuz de ce atât de multe aplicații pentru camerele foto.

Voi explica mai jos, via Tizenhelp, care este diferența dintre aplicațiile Pro Mode, Expert RAW și Camera Assistant. De asemenea, vă vom spune cum vă vor influența fotografiile.

Pro Mode vs Expert RAW vs Camera Assistant

1. MODUL PRO. Pro Mode din camera telefonului vă permite să controlați manual toate funcțiile necesare. Puteți seta manual ISO, viteza obturatorului, focalizarea manuală, balansul de alb și EV (exposure value – valoarea de expunere). După cum sugerează și numele, are setări mai avansate decât setările implicite și veți observa rezultatele în final.

2. EXPERT RAW. Mulți utilizatori sunt confuzi aici, din cauza a ceea ce vedeți în Modul Pro pe care îl veți vedea în aplicația Expert RAW. Acum vorbind despre diferența dintre ambele instrumente ale camerei, Expert RAW este cu un pas înaintea Modului Pro din toate punctele de vedere. Puteți controla manual balansul de alb, ISO, focalizarea manuală, viteza obturatorului și EV.

Fotografiile realizate cu această aplicație sunt mai bune datorită noii sale funcții de compoziție HDR. În afară de asta, vă îmbunătățește fotografia și filmarea de noapte și puteți salva fișiere în format JPEG sau RAW. Salvează fișierele în format DNG (Digital Negative) pe 16 biți care creează fotografii fără pierderi fără a compromite nimic. De asemenea, s-a integrat cu aplicații precum Lightroom pentru a păstra luminile, umbrele, claritatea și culoarea.

3. CAMERA ASSISTANT. Este diferit de ceea ce crezi tu. Primele două au grijă de fotografile tale. Camera Assistant accelerează performanța aplicației Cameră. Oferă noi valențe aplicației implicite pentru cameră pentru a oferi tot ce e mai bun în diferite medii. Puteți crește viteza butonului declanșator, viteza de captură, opțiunea de temporizare multi-fotografie și timeout-ul camerei.

Este, de asemenea, posibilă comutarea automată a obiectivului, înregistrarea video în modul foto, HDR automat, modul astrofotografie și diminuarea ecranului în timpul înregistrării.

Telefoanele inteligente Galaxy S21 Ultra, Galaxy S22 Ultra și Galaxy S23 Ultra și alte modele emblematice au camere excelente. Aceste noi creații Samsung vor fi pur și simplu cireașa de pe tort la fotografiile tale.