Samsung printre cele mai inovatoare companii din lume în 2023

303
Samsung Electronics
Sursă fotă: sketchfab

Compania Boston Consulting Group (BCG) realizează în fiecare an un clasament al celor mai inovatoare companii la nivel global. Acest top se bazează pe răspunsurile a peste 1.000 de directori de inovare la nivel mondial. Pentru sondajul Top cele mai inovatoare companii din 2033, aceștia au fost chestionați în decembrie 2022 și ianuarie 2023. Sondajul evaluează performanța unei companii în patru categorii: partajarea mentală globală, viziunea de la egal la nivel din industrie, perturbarea industriei și crearea de valoare. În acest top Samsung a fost pe locul șapte.

Pentru al patrulea an consecutiv, Apple este considerată cea mai inovatoare companie din lume în 2023. De fapt, Apple a deținut acest titlu Most Innovative Companies în topul Boston Consulting Group, în fiecare an începând din 2005, cu excepția anului 2019. Potrivit Visualcapitalist, compania Samsung ține aproape de rivalul său din domeniul mobil an de an în topul realizat de BCG.

Samsung a fost permanent între cele mai inovatoare companii din lume, anul acest ocupând locul șapte, cu o treaptă mai jos față de anul trecut. Samsung se concentrează pe o inovație tehnologică la nivel de componente, investind masiv în cercetare și dezvoltare. Acest lucru face compania sud-coreeană cel mai mare investitor în cercetare și dezvoltare din afara SUA. Sferele de inovație Samsung includ produse pentru casă inteligentă, asistență virtuală, robotică, echipamente medicale, conectivitate 5G și mașini conectate, în timp ce portofoliul său de brevete a depășit 6.300 în SUA în 2022.

Samsung pe locul șapte între cele mai inovatoare companii din lume în 2023

Boston Consulting Group a spus că Samsung „îmbunătățește tehnologiile existente cu inovații, cum ar fi telefoanele pliabile și crește accesibilitatea la produse prin producție în masă, costuri mai mici și progrese tehnologice”. BCG a adăugat că Samsung a dezvoltat noi produse și a căutat noi piețe, „de la afișaje și componente electronice la robotică, produse pentru casă inteligentă, mașini conectate, echipamente medicale, asistenți virtuali și conectivitate 5G”.

În ciuda condițiioor vitrege care au dus la concedieri semnificative la marile firme de tehnologie, companiile din acest domeniu au continuat să domine primele 50 de locuri din clasamentul BCG. Mai mult, au ocupat primele cinci locuri în top 10. Tesla a ajuns pe locul doi, sărind trei poziții față de anul trecut. Amazon și Alphabet au rămas pe trei, respectiv patru, în timp ce Microsoft a coborât cu trei locuri, fiind pe locul cinci.

BYD Company Co. Ltd. este o companie chineză, cu sediul central în Shenzhen, Guangdong, China, fondată în 1995. Compania joacă un rol semnificativ în industriile legate de electronică, auto, energie regenerabilă și tranzit feroviar.

Primele zece locuri au fost ocupate de Apple, Tesla, Amazon, Alphabet, Microsoft, Moderna, Samsung, Huawei, BYD Company și Siemens. Primele 50 de companii cele mai inovatoare au fost împărțite aproximativ egal între America de Nord și restul lumii. O companie din Orientul Mijlociu (Saudi Aramco) a fost pe listă pentru prima dată. Primele șase companii din Top 10 sunt din SUA, una din Coreea de Sud, două sunt din China și una din Europa.

Sursă foto: AffarisCloud.com

Samsung a cheltuit peste 1,7 miliarde USD pentru cercetare și dezvoltare în 2021

Compania Samsung Electronics, pe locul șapte, a cheltuit peste 17 miliarde USD (9% din vânzările anuale) în cercetare și dezvoltare. În acest fel conglomeratul sud-coreean a fost unul dintre cei mai mari cheltuitori din lume pentru inovare. Samsung a primit 6.300 de brevete în SUA în 2022, mai mult decât orice altă companie din acest top. În top 50 Most Innovative Companies 2023 realizat de Boston Consulting Group, 25 de firme sunt din SUA! China a avut opt companii, Germania cinci și Japonia trei.

În ciuda incertitudinii economice globale, cel de-al 17-lea top anual Most Innovative Companies a constatat că 79% dintre companii consideră inovarea ca fiind o prioritate de top trei pentru acest an. 66% dintre acestea plănuiesc să mărească cheltuielile pentru cercetare și dezvoltare. Spre deosebire de aceasta, în timpul recesiunii crizei financiare din 2009, mai puțin de două treimi dintre companii au pus inovația ca primele trei priorități și doar 58% au planificat să mărească cheltuielile.