Baterii Samsung cu stare solidă – mai aproape de lansare

165
Baterii Samsung cu stare solida sunt tot mai aproape
Sursa foto: androidheadlines.com

După mai mulți ani de cercetare și dezvoltare, Samsung pare să fie gata să producă baterii cu stare solidă. Potrivit presei coreene, compania și-a elaborat deja strategiile de producție pentru aceste baterii avansate. Totuși, nu este clar când aceste baterii Samsung cu stare solidă vor fi disponibile în comerț și în telefoane.

Samsung lucrează la dezvoltarea acestor baterii cu stare solidă de cel puțin un deceniu. În ultimii zece ani, compania a depus mai multe brevete pentru această tehnologie. Cu toate acestea, nu părea să fi făcut niciodată progrese notabile în dezvoltarea noului tip de baterie. Dar, acum o informație de la site-ul tehnic sud-coreean The Elec, via Androidheadlines, sugerează că vom vedea în curând roadele muncii Samsung.

Pentru cei neinițiați, bateriile cu stare solidă folosesc un electrolit solid, care este un mediu conductor electric în baterii care permite mișcarea ionilor între electrozii pozitivi (anod) și negativi (catod) pentru a produce curent. Bateriile litiu-ion găsite astăzi în smartphone-urile au un electrolit lichid. Acest lucru necesită un separator între anod și catod. Bateriile cu stare solidă nu necesită un separator, crescând densitatea energiei. Aceste baterii reduc, de asemenea, riscul de aprindere. Samsung va produce baterii cu stare solidă pe bază de ceramică. Electroliții solizi pot fi fabricați din ceramică (sulfură sau oxid) sau materiale polimerice, sau cu compozite care combină ceramică și polimeri.

În curând telefoane Galaxy cu baterii Samsung cu stare solidă

Samsung a planificat să împartă producția acestor baterii la două divizii interne. Samsung Electro-Mechanics va produce baterii cu stare solidă pe bază de oxizi pentru produse IT, cum ar fi smartphone-urile. Samsung SDI, pe de altă parte, se va concentra pe bateriile cu stare solidă pe bază de sulfuri pentru vehicule electrice (EV).

Această împărțire se datorează faptului că bateriile cu stare solidă pe bază de oxid cresc în popularitate înaintea celor pe bază de sulfuri. Acest lucru se datorează probabil naturii celor două materiale. Oxizii au o stabilitate mai mare, ceea ce îi face ideali pentru produsele mobile care sunt susceptibile de a fi mai expuse la medii extreme. Bateriile pe bază de oxid au, de asemenea, un avantaj în producția de masă și miniaturizare. Între timp, sulfurile au o conductivitate ionică ridicată și sunt potrivite pentru fabricarea bateriilor mai mari.

Murata este o companie japoneză fondată în 1944. Murata are o mare varietate de produse electronice care se regăsesc în telefoane, computere, mașini, electrocasnice. Murata a avut în 2022 un venit net de ~2.105.740.290 de euro.

Din păcate, încă nu avem o cronologie privind lansarea pe piață a acestor baterii cu stare solidă Samsung. Și alte companii lucrează la această tehnologie a bateriei. Firma japoneză Murata lucrează cu Toyota la această tehnologie. Murata a achiziționat afacerea cu baterii de la compania Sony în 2017.

De asemenea, Xiaomi a prezentat recent un prototip de smartphone alimentat de o baterie cu stare solidă. Rămâne de văzut care dintre aceste companii lansează mai întâi o baterie cu stare solidă.