Acasă Stiri Câștigătorii competiției naționale Solve for Tomorrow by Samsung

Câștigătorii competiției naționale Solve for Tomorrow by Samsung

Prima ediție a competiției naționale Solve for Tomorrow organizată de Samsung Electronics România cu sprijinul Junior Achievement România a ajuns la final. Primii câștigători din România ai competiției au fost desemnați, pe baza voturilor acordate de către juriul competiției. Au făcut parte din juriu: Simona Panait (Marketing Director România și Bulgaria, în cadrul Samsung Electronics România); Alice Duțu (Director Programe, Junior Achievement România); și Oana Bulexa (Managing Director, MSL The Practice).

În cadrul primei ediții Solve for Tomorrow din România am avut ocazia să observăm adolescenți dornici să folosească  tehnologia și cunoștințele acumulate în program,  pentru a produce o schimbare, pentru a îmbunătăți viața comunității din care fac parte. Le mulțumim tuturor participanților. Schimbarea este produsă doar de cei care îndrăznesc să viseze și care fac tot ce este în puterea lor pentru a-și transforma viziunea în realitate. Elevii înscriși în prima ediție a Solve for Tomorrow au reconfirmat pe deplin acest lucru”. A declarat Simona Panait (Marketing Director România și Bulgaria, Samsung Electronics România), conform The Practice România.

Câștigătorii primelor trei premii Solve for Tomorrow România

  • Premiul I – a fost acordat echipei PartJob din Timișoara. Echipa a fost formată din Timariu Florin Gabriel, Vicol Denis, Danciu Denisa, Crăciun Alexandru și Liciu Darius-Ștefan.

Proiectul echipei a fost înscris în categoria Diversitate și Incluziune Socială. Proiectul vizează dezvoltarea unei platforme de joburi part-time dedicată tinerilor începând cu vârsta de 16 ani. În acest fel îi ajută pe tineri pe de-o parte să acumuleze experiență profesională, iar pe de altă parte să aibă satisfacția de a-și asigura o parte din venituri încă din perioada liceului.

Echipa s-a remarcat prin implicarea de care a dat dovadă, prin acuratețea cu care proiectul a fost prezentat în fața juriului, precum și prin îmbunătățirile pe care le-a adus proiectului pe parcursul cele de-a doua etape a competiției.

Premiul II – a fost acordat echipei mPower din Piatra Neamț. Aceasta a fost formată din Andronic Darius-Dimitrie, Andronic Maria, Sturzu-Cosma Smaranda, Apostol Alexandru.

Premiul III – a fost acordat echipei Recycle:GO din Brașov. Echipa a fost formată din Cioropariu Eduard, Cojanu Olivia Ștefania, Opriș Liviu Vlad, Sofronie Andrei Alexandru.

Câștigătorii premiilor speciale

  • Premiul special Cool Factor Award. A fost acordat lui Andrei Bărăitaru din Constanța, pentru cea mai creativă prezentare, cu elemente de design unice.
  • Premiul special Best Speech. A fost acordat Biancăi Badea din Filiași, pentru cel cel mai bun elevator pitch, cu cel mai clar discurs.
  • Premiul special Best Teacher. A fost acordat domnului profesor Marius Morar, pentru implicarea de care a dat dovadă pe parcursul întregii competiții.

Cele 25 de proiecte au fost jurizate pe baza unor criterii atent definite. Cea mai bună utilizare a tehnologiei pentru a aborda una dintre temele competiției; calitatea detaliilor și claritatea planului final prezentat în cadrul pitch-ului final; dezvoltarea vizibilă a ideii, inclusiv crearea unui prototip și testarea acestuia în rândul publicului vizat; creativitatea și originalitatea ideii; fezabilitatea soluției în raport cu tehnologia; reursele; legislația și reglementările actuale luate în considerare; potențialul ideii de a avea o influență bună asupra societății și/sau a mediului; potențialul de a ajunge la publicul vizat; și demonstrarea metodei Design Thinking.

Aflată la prima ediție în România, destinată elevilor cu vârsta între 16 și 18 ani, în cadrul Solve for Tomorrow au fost înscrise la nivel național nu mai puțin de 242 de proiecte în perioada 8 septembrie – 8 octombrie 2021. În urma procesului de selecție, juriul a ales 25 de proiecte pentru a merge în cea de-a doua etapă a competiției. Pentru cei 75 de participanți au urmat 5 săptămâni de pregătiri intense, beneficiind de sprijinul mentorilor din cadrul Samsung România și Junior Achievement România pentru a-și dezvolta soluțiile propuse la problemele identificate în comunitățile în care trăiesc. Elevii au învățat despre metoda Sustainable Design Thinking, au participat la ateliere de pregătire și mentorat. Toate acestea au avut scopul de a-i ajuta pe elevi să își perfecționeze ideile până în ziua finalei.

Stiri

Apple Watch 7 vs Samsung Galaxy Watch 4: care este cel mai bun?

Apple a Watch 7 și Samsung Galaxy Watch 4 sunt probabil cel mai bune două ceasuri inteligente de pe piață. Cele două...

Samsung Exynos 2200 lansat cu GPU Xclipse și AMD RDNA 2

Samsung Electronics a anunțat astăzi noul său procesor mobil premium, Exynos 2200. Samsung Exynos 2200 este un procesor mobil cu o unitate...

Încărcătorul Samsung EP-T4510 de 45W este destul de scump

La începutul acestei luni, a devenit clar că un încărcător Samsung de 45W este în lucru. Ieri Samsung Netherlands a postat pe...

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra: o tabletă mare și foarte puternică

Luna viitoare, Samsung va găzdui un eveniment Galaxy Unpacked pe 8 februarie 2022. În cadrul evenimentului va fi lansată seria Samsung Galaxy...

Vin roboții! – Samsung Smart Home Hub va controla totul în casă

Cu riscul de a suna absurd, electrocasnicele inteligente nu sunt nimic nou. De fapt, dacă ne gândim la imaginile din urmă cu...

Samsung Bespoke Jet – curățenie impecabilă cu o stație All-in-One Clean Station

Samsung Electronics a anunțat lansarea Bespoke Jet, un aspirator fără fir cu All-in-One Clean Station. Aspiratorul elegant Samsung Bespoke Jet oferă o...

Toate modelele din seria Galaxy S22 vor avea sticlă Gorilla Glass Victus+

Potrivit unui nou zvon, toate modelele din seria Galaxy S22 vor avea frontal sticlă „Gorilla Glass Victus+”. S-ar putea să vă întrebați...