În curând efecte sonore la încărcare pe chromebook-urile Samsung

175
efecte sonore chromebook Samsung
Sursa foto: via sammobile.com

ChromeOS de la Google devine rapid o alternativă viabilă la Windows și macOS, în special pentru cei cu o sarcină de lucru care implică în principal navigarea pe web. De asemenea, Google a adăugat multe funcții noi și integrare cu dispozitivele Android. Acum, compania plănuiește să adauge o funcție nouă mică, dar utilă: efecte sonore la încărcare.

În prezent, singura modalitate de a ști dacă un dispozitiv ChromeOS se încarcă este indicația vizuală vizibilă din pictograma bateriei. Dar, potrivit SamMobile, sistemul de operare ChromeOS ar putea obține în curând patru noi efecte sonore legate de încărcare și baterie scăzută. Acest lucru ar fi un plus evident pentru utilizatori, care vor reacționa mai rapid la notificările sonore.

Efecte sonore la încărcare în curând pe Samsung Chromebook

Când conectați încărcătorul, dispozitivele bazate pe ChromeOS pot reda trei efecte sonore diferite. Aceste notificări sonore vor fi în funcție de nivelul actual de încărcare a bateriei. Toate cele trei efecte sunt similare, oferind un sunet cald de sintetizator cu mici variații. În acest fel este imposibil să ratați notificarea, doar dacă aveți sunetul oprit.

Apoi, se aude un sunet mai tare când nivelul de încărcare a bateriei dispozitivului scade la 15%. Acest lucru este chiar mai bun decât majoritatea smartphone-urilor, tabletelor și dispozitivelor portabile Android. După cum era de așteptat, aceste efecte sonore nu vor fi redate când un Chromebook Samsung este în modul Nu deranja.

HP și Lenovo sunt primii doi producători mondiali de chromebook-uri. Un Chromebook este un laptop sau tabletă livrat cu sistemul de operare Google Chrome. Primele Chromebook-uri au fost lansate de Samsung și Acer în 2011.

Aceste efecte sonore sunt în prezent în dezvoltare, așa că nu vor ajunge pe dispozitivele cu sistemul de operare ChromeOS în formă stabilă înainte de ChromeOS 110. Această variantă, ChromeOS 110, este programat de Google pentru lansare cândva în luna februarie 2023. Iată când vor fi emise sunete de PC în privința bateriei:

  • Încărcare când bateria este la maxim
  • Încărcare când bateria este descărcată
  • Încărcare când bateria este la nivel mediu
  • Baterie scăzută (sub 15%)