Galaxy Z Flip 6: cel puțin o schimbare a dimensiunilor de gabarit

143
Samsung Galaxy Z Flip 6
Sursa foto: via phonearena.com

Chiar și după ce am aflat locul unde se va desfășura viitorul eveniment Galaxy Unpacked știrile despre Galaxy Z Fold 6 și Galaxy Z Flip 6 continuă să apară. Dacă Samsung va lansa un telefon super-premium Galaxy Z Fold 6 Ultra sau o variantă Flip 6 FE prietenoasă cu bugetul, împreună cu un telefoanele standard Fold 6 și Flip 6, aceste dispozitive pliabile aproape au garantat succesul.

După zvonuri destul de timide în ultimele luni despre Galaxy Z Fold 6 și Galaxy Z Flip 6 acum ambele modele sunt tot mai mult în centru atenției. Acum, via PhoneArena, avem noi informații despre modelul cu clapetă. Nu pare că Samsung va modifica dimensiunea ecranului, dar grosimea suplimentară este o veste bună, dacă ne gândim la baterie.

Știm, la toți ne place un telefon cât mai subțire, dar în același timp, nici nu ne place să purtăm permanent cu noi un încărcător pentru a trece peste o zi normală de utilizare. Din câte se pare, Galaxy Z Flip 6 ar putea să atingă un echilibru aproape perfect între manevrabilitate de top și durata de viață stelară a bateriei. Viitorul Flip va măsura 165 mm în înălțime, 71,7 mm în lățime și 7,4 mm grosime atunci când este deschis. Nu uităm că Galaxy S24 are 7,6 mm grosime, iar Galaxy S24 Ultra are 8,6 mm.

Flip 6 va avea un corp ceva mai scurt și mai îngust decât Galaxy Z Flip 5 de anul trecut. Dar, în același timp, telefonul marchează și o creștere jumătate de milimetru în grosime. Acest lucru, fără îndoială, nu face ca Flip 6 să arate excesiv de voluminos, dar ar trebui să permită Samsung să sporească capacitatea bateriei de la 3.700 la aproximativ 4.000 mAh.

Compania Samsung a avut și o divizie Samsung Techwin. Această filială a fost o companie de supraveghere, aeronautică, optoelectronică, automatizări și tehnologia armelor fondată în 1977. Samsung a vândut pachetul de acțiuni în 2014.

Din păcate, aceste informații proaspete contravin unor zvonuri anterioare care vorbeau de dimensiuni mai mare ale ecranului interior și exterior. Astfel ne așteptăm ca Flip 6 să păstreze afișajul de 6,7 inch (17,02 cm) și ecranul exterior de 3,4 inch (8,64 cm) al predecesorului său. Cel mai probabil rezoluția, rata de reîmprospătare și luminozitatea de vârf rămân și ele neschimbate.

Aproape orice altceva despre viitorul Galaxy Z Flip 6 arată, de asemenea, îngrozitor de familiar. Începând de la cele două camere din spate până la camera selfie din ecran, de la butonul de pornire montat lateral dublându-se ca un scaner de amprente de modă veche și colțurile curbate, până la logo-ul mare Samsung plasat pe balama telefonului, estetica generală și limbajul de design vor fi aproximativ aceleași cum sunt pe Flip 5.

Desigur, că vor exista câteva lucruri care bucură ochii și sufletul, atât la exterior cât și la interior. Chiar dacă unele sunt secrete pentru moment, cum ar fi dimensiunile pliate, greutatea produsului și poate cel mai important, durabilitatea balamalei și calitatea generală a construcției, trebuie să spunem că Galaxy Z Flip 6 pare doar ușor upgrade față de pliabilul Flip din 2023.

Un upgrade care face diferența pentru proprietarii de Flip 5 interesați de Flip 6 este procesorul Snapdragon 8 Gen 3. Cu siguranță acest cip extrem de puternic, aflat în seria Galaxy S24, va alimenta Fold 6 și Flip 6.

În timp ce configurațiile de stocare și memorie ale lui Z Flip 6 le putem doar ghici credem că varianta entry-level va costa 999 USD în SUA. De altfel au apărut prețurile pentru Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 6 pentru SUA. La fel am văzut cu această ocazie cât costă, dacă vor fi lansate, Flip 6 FE și Fold 6 Ultra.

Desigur aceste informații nu au fost confirmate până acum de Samsung și nici nu vor fi până la lansare. Sunt doar zvonuri, chiar dacă sursele de unde provin sunt de calitate. De exemplu, ne așteptăm la o cameră de 50MP la spate, în locul modestelor de 12MP de acum. Am vrea și o încărcare mai rapidă față de cei 25W actuali pe Galaxy Z Flip 5.

Poate că acest lucru se va întâmpla dacă luăm în calcul bateria mai mare, noul procesor și abilitățile Galaxy AI. Îmbunătățirile de mai sus ar putea face din Flip 6 un hit în acest segment de piață dominat confortabil de Samsung.