Acasă Stiri Samsung detaliază actualizarea de securitate din ianuarie 2022

Samsung detaliază actualizarea de securitate din ianuarie 2022

Sărbătorile s-au terminat, viața continuă, iar Samsung explică acum ce face actualizarea din ianuarie 2022. Deci, ce face noul patch și ce telefoane Galaxy îl vor primi – indiferent dacă vine sau nu împreună cu Android 12? Un număr mare de telefoane Samsung vor fi actualizate la One UI 4.0 luna aceasta. Pentru dispozitivele din seria Galaxy S20 și S10, această actualizare a început deja în mai multe țări. Pentru Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Flip 3, seria Galaxy Note 10, Galaxy A52 și Galaxy A72, upgrade-ul este deja în curs.

Prin urmare, pare să fie o chestiune de zile până când această actualizare va fi disponibilă și în România. Cu toate acestea, majoritatea firmware-urilor la aceste smartphone-uri includ în prezent corecția de securitate din decembrie. Patch-ul din ianuarie, detaliat acum de Samsung, face parte doar din puține upgrade-uri de până acum. Doar câteva dispozitive au primit până acum această actualizare de securitate.

Prin urmare, este posibil ca multe telefoane să fie actualizate la noua versiune de Android în următoarele zile sau săptămâni, fără corecția din ianuarie. Asta s-a întâmplat, de exemplu, cu seria Galaxy Note 20. Dar este și posibil ca Samsung să combine noul patch din ianuarie cu One UI 4.0, astfel încât să nu mai trebuie să efectuați decât o actualizare în săptămânile următoare. Cu alte cuvinte: este posibil să puteți instala în curând actualizarea din ianuarie cu One UI 4.0 sau chiar Android 12 dintr-o singură lovitură. Dar, conform GalaxyClub, este și posibil să primiți două actualizări separate, care sosesc la scurt timp una după alta.

Ce face noua actualizare de securitate Samsung și Android din ianuarie 2022

Este întotdeauna interesant de știut ce face următorul patch de securitate, acum cel din ianuarie. După cum știți, un astfel de patch constă din două părți. Prima parte compilată de Google, include îmbunătățiri pentru până la 43 de vulnerabilități de securitate în sistemul de operare Android. Există două remedieri critice, ambele fiind pentru telefoane cu procesoare Qualcomm.

A doua parte a patch-ului vine de la Samsung însuși. Luna aceasta constă din 19 remedieri. Cele mai multe sunt pentru One UI 3.x, dar cinci dintre ele rezolvă deja probleme și din One UI 4. Există remedieri pentru Samsung Knox și pentru conexiunile Wi-Fi și Bluetooth. În plus, o posibilă problemă este închisă într-o parte a software-ului care permite conversațiile telefonice.

Specificația Bluetooth a fost formulată prima dată în 1994 de Sven Mattisson și Jaap Haartsen, muncitori la divizia de telefonie mobilă a companiei Ericsson. Aparatele care dispun de Bluetooth comunică între ele atunci când se află în aceeași rază de acțiune.

Ce telefoane vor primi actualizarea din ianuarie? Desigur, patch-ul din ianuarie va veni pe toate dispozitivele care sunt actualizate lunar în săptămânile următoare. Dar așa cum am scris mai sus: dacă acest lucru se întâmplă simultan cu sau fără Android 12 nu știm încă.

Telefoanele și tabletele care vor primi actualizarea din ianuarie

 • Galaxy S21 / S21+ / S21 Ultra (de asemenea: Galaxy S21 FE)
 • Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra
 • Galaxy S20 FE
 • Galaxy S10 / S10+ / S10e / Galaxy S10 Lite
 • Galaxy Fold
 • Galaxy Z Flip / Galaxy Z Flip 3
 • Galaxy Z Fold 2 / Galaxy Z Fold 3
 • Seria Galaxy Note 20
 • Seria Galaxy Note 10 / Note 10 Lite
 • Galaxy A50 / Galaxy A52 / Galaxy A52s
 • Galaxy Xcover Pro / Xcover 5 / Xcover 4S

Există și dispozitive care primesc o actualizare trimestrială. Pentru o serie de modele, au trecut trei luni de când au primit un nou patch. Astfel așteptăm o nouă actualizare pentru Galaxy A22, M21, M22 și M31. Și în timp ce Galaxy A71 a fost actualizat în urmă cu câteva săptămâni cu patch-ul din octombrie.

În ceea ce privește tabletele, ne așteptăm la Android 12 pe mai multe modele Galaxy Tab S7 alături de patch-ul din ianuarie. Galaxy Tab S6 va primi Android 12 abia mai târziu în această primăvară, dar se poate descurca în continuare cu patch-ul actual din noiembrie. Desigur, o actualizare pentru una sau mai multe tablete Tab A este întotdeauna posibilă.

Și apoi sunt telefoanele mai vechi care primesc o actualizare la fiecare șase luni. Deoarece aceste actualizări sunt destul de imprevizibile, nu vom face nicio predicție aici.

În general luna ianuarie din fiecare an este o lună de actualizare dezordonată. În mod normal, este imposibil să spunem când exact ce dispozitiv va primi noua actualizare de securitate. Acest lucru se va regla apoi în perioada următoare.

Stiri

Seria Galaxy Tab S8 a apărut pe Amazon cu imagini și specificații

Se așteaptă ca Samsung să anunțe seria Galaxy Tab S8 alături de smartphone-urile Galaxy S22 în luna februarie. Ei bine, acum seria...

Frigiderul Samsung Bespoke ales „Produsul Anului 2021” în Polonia

Frigiderul modular Samsung Bespoke a deschis un nou capitol în personalizarea aparatelor electrocasnice. Încă de la lansare s-a bucurat de foarte multe...

Galaxy S21 Ultra: actualizare Expert RAW pentru camera telefoto

Expert RAW este o aplicație destul de nouă, care oferă capabilități de imagine profesională celui mai recent smartphone Samsung. Lansată în noiembrie...

Cum să utilizați Modul mâna stângă – Lefty Hand pe seria Galaxy Watch 4

Cu seria Galaxy Watch 4, Samsung a debutat sistemul de operare Wear OS 3. Astfel a adus aproape toate caracteristicile și serviciile...

Samsung The Freestyle – la precomandă primiți un set Galaxy Buds Live

Samsung Electronics UK Ltd a anunțat lansarea Samsung The Freestyle, un proiector mic și compact unic. Este un proiector proiectat inteligent pentru...

Galaxy S22 Ultra cu S Pen va fi un înlocuitor pentru seria Galaxy Note

În mai puțin de trei săptămâni Samsung va anunța noua serie Galaxy S22. Până acum, de departe sunt deja cunoscute cele mai...

Un Galaxy S22 Bespoke Edition poate fi lansat de Samsung anul acesta

Gama Bespoke a debutat la Samsung cu aparate electrocasnice cum ar fi frigidere, aspiratoare, uscătoare de haine sau purificatoare de apă și...