Samsung la sfârșit de an 2021: Câștigători și învinși

208
Samsung la sfarsit de an 2021 castigatori și invinsi
Sursa Foto: gsmarena.com

Într-un an turbulent, cu probleme de componente și lansări întârziate de produse, Samsung s-a situat din nou în fruntea lumii smartphone-urilor. Evoluțiile notabile au început odată cu introducerea seriei Galaxy S21 în ianuarie, în timp ce telefoanele pliabile Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 au fost lansate în august.

De asemenea, am văzut o mulțime de telefoane foarte bune din seria Galaxy A și Galaxy M de-a lungul anului. Samsung a lansat și noi căști wireless precum și excelenta serie Samsung Watch 4. Aceasta a marcat revenirea producătorului sud-coreean la familia WearOS. Dar, au fost și câteva lucruri greșite printre multele mișcări de succes. Mai jos, prin intermediul GSMArena, recapitulăm ce a făcut Samsung bine în ultimele douăsprezece luni și ce ar fi putut face mai bine.

Câștigători 2021: telefoanele pliabile Samsung Galaxy Z

Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 sunt pur și simplu pune cele mai bune telefoane pliabile de până în prezent. Amintim aici construcția îmbunătățită, durabilitatea adăugată, rezistența la apă IPX8 și prețurile lor de pornire mai mici. Aceste lucruri au făcut cal Fold-ul și Flip-ul Samsung să aibă un succes extraordinar și să se vândă foarte bine. În plus, acestea sunt singurele disponibile la nivel global.

Cu prețul de lansare de 1.000 USD/1.050 EUR (cu mari reduceri de Vinerea Neagră), Galaxy Z Flip 3 a fost, de asemenea, cel mai accesibil telefon pliabil de până în prezent. Acest lucru i-a făcut pe consumatori să se regândească dacă să opteze pentru un flagship obișnuit sau să opteze pentru un bleeding-edge pliabil în schimb.

Vinerea Neagră – Black Friday este un termen colocvial pentru vinerea dinaintea Zilei Recunoștinței în SUA. Black Friday își are originea în Philadelphia din 1961, nume folosit de poliție pentru a descrie traficul intens de pietoni și vehicule.

Două domenii în care cele două pliabile trebuie să se îmbunătățească pentru anul viitor sunt camerele foto și durata bateriei. Samsung și-a refolosit camera de 12MP pe Fold și chiar o cameră ceva mai veche pe Flip, dar niciunul dintre cele două dispozitive nu a primit o camera mai modernă. Duo-ul chiar poate fi propriul trepied atunci când este pliat pe jumătate. Dar, ne întrebăm cu ar fi arătat cu un departament foto de tipul celui aflat pe Samsung Galaxy S21 Ultra.

Cutele ușor vizibile de pe ambele ecrane pliabile sunt, de asemenea, domenii în care am dori să vedem îmbunătățiri anul viitor. Chiar și așa, Samsung și-a păstrat avantajul față de concurenții din domeniul pliabil și suntem nerăbdători să vedem cum va actualiza experiența acumulată versiunile din 2022.

Câștigători și învinși Samsung 2021 – Perdanți: Galaxy S21 și Galaxy S21+

Tendința Samsung de a degrada intenționat modelele standard și „Plus” pentru a face modelul Ultra să strălucească continuă de ani de zile și ne-am săturat. Sigur, Samsung nu este singurul brand de smartphone-uri care face acest lucru, dar ne-am dori să vedem mai multă apropiere între între modele la viitoarea serie Galaxy S22.

Folosirea unui capac spate din plastic pe telefoanele mai mici în loc de sticlă, ar putea fi primul lucru. Sunt zvonuri că Samsung va rezolva acest lucru la seria Galaxy S22. De asemenea, optarea pentru ecrane non-LTPO și omiterea în continuare a unei camere cu periscop pentru modelele mai mici doar pentru a alege Ultra nu dă bine din partea Samsung. Samsung Galaxy S21 și Samsung Galaxy S21+ sunt două telefoane foarte bune luate pe cont propriu. Dar fiind integrate în seria Galaxy S21 lasă de dorit în comparație cu modelul Ultra în termeni de caracteristici.

De asemenea, merită remarcat încă un lucru aici. Pe cât de compact arată Samsung Galaxy S21 în comparație cu Galaxy S21 Ultra, nu este încă un telefon mic. În acest sens am dori să vedem un adevărat mic flagship de la Samsung pe care nu l-am mai întâlnit de la Galaxy S10e.

Câștigători și învinși: câștigători – seriile Galaxy A și Galaxy M / învinși – seria Galaxy Note

Seriile Galaxy A și Galaxy M. Telefoanele din aceste serii au continuat să fie principalii factori de vânzări pentru departamentul de smartphone-uri Samsung. Samsung este cel mai mare producător de smartphone-uri din lume și produce telefoane pentru aproape orice caz de utilizare și orice buget. Compania are ceva pentru toate gusturile, de la modele barebone precum Galaxy A03 Core până la telefoane medii superioare precum Galaxy A52s 5G și campioni ai rezistenței bateriei precum Galaxy M62.

Galaxy A52s 5G a atins un nivel foarte bun din gama Samsung Galaxy A, alături de Galaxy A52 5G. Portofoliul Samsung include atât modele dezvoltate intern, cât și produse ODM. Conform informațiilor, seriile A și M vor continua să crească vânzările de telefoane Samsung în următoarele 12 luni.

Loser: seria Galaxy Note. 2021 va fi anul în care am pierdut gama Galaxy Note și fanii nu vor uita acest lucru. Puteți argumenta că moștenirea Note trăiește cu Galaxy S21 Ultra și Z Fold 3, dar niciunul dintre aceste două dispozitive nu își poate stoca S Pen-urile în corpul dispozitivului. Telefonul pliabil Galaxy Z Fold 3 încearcă să înlocuiască un telefon cu ecran mare fără compromisuri. Dar limitările camerelor din departamentul foto și lipsa silozului S Pen înseamnă că nu este chiar același cu un Note.

Samsung a decis să nu își reînnoiască drepturile de marcă comercială Galaxy Note în continuare. Acest lucru înseamnă că nu există niciun plan pentru a continua seria Galaxy Note. Deci vom uita în viitor de telefoanele care au inventat termenul „phablet”. Să sperăm, sunt zvonuri, că Samsung reușește să implementeze un slot S Pen în interiorul lui Galaxy Z Fold 4.

Câștigători și învinși 2021: câștigător – Galaxy Tab S7+ / învinși – vitezele de încărcare

Un ecran AMOLED de 12,4 inch cu rata de reîmprospătare de 120 Hz; rame subțiri și difuzoare cvadruple puternice AKG; cu un procesor Qualcomm emblematic; funcționalitate wireless Samsung DeX; suport S Pen și o baterie masivă. Ce îți poți dori mai mult de la o tabletă?

Samsung Galaxy Tab S7+. A fost probabil cea mai bună tabletă Android din 2021, pentru lucru și studiu la domiciliu. Samsung a fost una dintre puținele companii care continua să producă tablete Android, iar Tab S7+ este punctul culminant al acestor eforturi.

Loser: Vitezele de încărcare. Vrei un Samsung Galaxy S21 Ultra de top? Va trebui să te descurci cu viteze de încărcare de 25W. Ce zici de un Galaxy Z Fold 3? Încărcare cu fir de 25W este și aici. Samsung nu a făcut niciun efort tangibil în „războaiele vitezei de încărcare”. În acest timp concurenți precum Xiaomi, Huawei, Vivo și ZTE au telefoane livrate cu încărcătoare de 100 – 120W.

În opinia noastră, 25W nu trebuie să fie considerată încărcare rapidă în 2021. Chiar și telefoanele bugetare precum Redmi Note 11 Pro+ oferă încărcare de 120W! Deci este timpul ca Samsung să ia măsuri și să treacă peste obstacolul de încărcare de 25W.

Linkurile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind linkurile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Câștigători și învinși Samsung 2021 – Câștigător: seria Galaxy Watch 4

Seria Galaxy Watch 4 de anul acesta a fost unele dintre primele ceasuri inteligente care au venit cu Wear OS. În acest fel putem gusta din sistemului de operare revitalizat de Samsung și Google și a ecosistemului extins de aplicații. Are de oferit calitate premium de construcție; urmărire excelentă a sporturilor; inclusiv un senzor de grăsime corporală; monitor ECG; valori ale tensiunii arteriale; SpO2, VO2 Max și multe altele.

Modelul Watch 4 Classic a adus înapoi cadranul cu inel rotativ. Rama rotativă este una dintre cele mai bune modalități de a controla un ceas inteligent. Mai mult, noul model a păstrat suportul LTE la bord și are un difuzor pentru apeluri. Fără discuții seria Galaxy Watch 4 are cele mai bune ceasuri inteligente Android și poate rivaliza doar cu modelele Apple și ecosistemul său de ceasuri și iPhone.

Dar, dincolo de toate acestea: sărbătoriți Crăciunul de anul acesta cu Samsung Galaxy!