Samsung Galaxy Z Flip 3: un nou smartphone pliabil de excepție

314
Samsung Galaxy Z Flip 3 va fi un nou smartphone pliabil de exceptie
Sursa Foto: letsgodigital.org

Am publicat în ultimul timp mai multe informații despre viitoarele pliabile Samsung Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3. Noile smartphone-uri Samsung vor fi lansate în vara anului 2021, la sfârșitul lunii august, conform ultimelor informații. Deja mai multe detalii despre cele două telefoane pliabile sunt cunoscute. În acest articol ne limităm la noul model cu clapetă Samsung Galaxy Z Flip 3.

Săptămâna trecută, am publicat mai multe randări cu Galaxy Z Flip 3, pe baza designului apărut online. Noul design în două tonuri al telefonului pliabil Galaxy Z Flip 3 este prezentat într-un videoclip de designerul Jermaine Smit – alias Concept Creator. Noul smartphone pliabil Z Flip 3 are un ecran exterior mai mare și două camere la spate.

Galaxy Z Flip 3 cu design în două tonuri și ecran exterior mai mare

Frapant este designul în două tonuri, pe care îl știm și de pe smartphone-urile Google Pixel. Tot cu seria Galaxy S21 lansată la începutul acestui an, aceeași diferențiere a culorii a fost aplicată între panoul din spate și modulul foto. Cu Samsung Galaxy Z Flip 3, designul în două tonuri are o funcție suplimentară, deoarece afișajul capacului este inclus și în partea neagră strălucitoare. Când ecranul pornește, de exemplu cu un apel sau un mesaj primit, acesta va fi foarte clar vizibil.

Așa cum era de așteptat, ecranul de acoperire va fi mai mare decât înainte. Originalul Z Flip avea un ecran pe capacul telefonului de 1,1 inch (2,79 cm). Ecranul exterior pe noul model va avea o diagonală de 1,83 inch (4,65 centimetri).

Inch-ul este o măsură de lungime britanică egală cu 25,4 mm. Este folosit și astăzi ca măsură de lungime în SUA și UK. Mai este folosit în Irlanda, Canada, India, Australia și Noua Zeelandă. În multe țări este utilizat pentru măsurători tehnice.

Anul trecut, Samsung Galaxy Z Flip a fost echipat cu două camere de 12MP, poziționate orizontal una lângă cealaltă. Cu noul model, Samsung optează din nou pentru dual-camera, însă, camerele sunt așezate una sub cealaltă, lăsând suficient spațiu pentru ecranul exterior mai mare și se potrivesc bine în noul design în două tonuri. Se așteaptă ca sistemul de camere să rămână în mare parte același și la modelul viitor. Camera selfie va rămâne aceeași de 10MP.

Galaxy Z Flip 3 va avea un ecran intern de 6,7 inch (17,02 cm). Rezoluția afișajului Full HD+ va fi probabil menținută, deși rata de reîmprospătare va fi de 120Hz. Acest lucru face ca imaginile în mișcare să fie mai frumoase, iar derularea mult mai lină. Până în prezent, schimbările față de anul trecut par destul de moderate.

Smartphone-ul pliabil va fi mai robust și mai durabil

Cu toate acestea, Samsung pare să aibă un punct focal diferit pentru Samsung Galaxy Z Flip 3: durabilitatea sa. Flip-ul anterior a fost lăudat pentru tehnologia sa UltraThin Glass – utilizând sticlă pliabilă ultra-subțire. Ecranul a fost mult mai rezistent la zgârieturi decât primul telefon pliabil Samsung, Galaxy Fold.

De data aceasta Samsung acordă o atenție sporită întăririi cadrului și ecranului. Luna trecută Samsung a brevetat mărcile comerciale „Armor Frame”, „Armor Skin”, „Armor Layer ” și „Pro-Shield”. Termeni de marketing care probabil vor fi folosiți de Samsung pentru un cadru mai solid și un ecran rezistent la zgârieturi.

În ceea ce privește ecranul, Samsung va echipa și Z Flip 3 cu Corning Gorilla Glass Victus atât pe partea din față, cât și pe cea din spate. Această adăugare va contribui, de asemenea, la îmbunătățirea rezistenței la zgârieturi și căderi a smartphone-ului.

În plus, se așteaptă ca producătorul sud-coreean să certifice cu IP telefoanelor sale pliabile. Flip nu va fi complet impermeabil, dar noul model poate deveni rezistent la stropire.

Desigur, Samsung va actualiza și hardware-ul și software-ul, ceea ce va îmbunătăți experiența generală a utilizatorului. Qualcomm Snapdragon 888 va fi probabil plasat sub capotă, conform LetsGoDigital. Dispozitivul va rula pe sistemul de operare Android 11, combinat cu interfața One UI 3.3 de la Samsung. Cu toate acestea, rămâne necunoscut prețul noului model. Nu vă așteptați la diferențe uriașe, este posibil ca prețul de vânzare cu amănuntul să scadă cu cel puțin 200€.

Un eveniment Samsung Galaxy Unpacked va fi organizat la sfârșitul lunii august. În timpul acestui eveniment vor fi lansate Samsung Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3. Se așteaptă ca Samsung să anunțe și noi căști, numite Samsung Galaxy Buds 2, foarte asemănătoare cu Galaxy Buds+.

SURSĂLetsgoDigital