Apple iPhone vs Samsung Galaxy: ce telefoane sunt mai bune?

1771
Apple iPhone vs Samsung Galaxy
Sursa Foto: makeuseof.com

Când vine vorba de compararea telefoanelor iPhone cu Samsung, majoritatea oamenilor își au deja preferatul. Pe de o parte, aveți fani iPhone care sunt utilizatori fideli Apple de ani de zile. Pe de altă parte, aveți fani Samsung care pur și simplu nu se pot sătura de inovațiile de vârf ale gigantului coreean. Nu te poți decide între un telefon Apple iPhone vs Samsung Galaxy? Le punem pe cele două cap la cap să vedem care este mai bun.

Dar pentru un cumpărător obișnuit, a decide ce telefon este mai bun – iPhone sau Samsung – nu ar trebui să fie doar o chestiune de capriciu personal. În schimb, ambele alternative, Apple iPhone vs Samsung Galaxy trebuie comparate cap la cap pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză. În acest articol, via Makeuseof, vom face exact asta. În acest articol vorbim de telefoanele celor două companii în mod general, nu specific despre un anumit model.

Raport calitate/preț Apple iPhone vs Samsung Galaxy

Poate că cea mai ușor diferență de detectat între iPhone-uri și flagship-urile Samsung este prețul. În timp ce fanii Apple ar putea să nu fie de acord, s-ar putea să credeți la prima vedere că iPhone-urile sunt prea scumpe, mai ales dacă nu sunteți deja familiarizat cu ecosistemul Apple.

Produsele emblematice ale Samsung, deși încă departe de a fi ieftine, au mai multe șanse să vă ofere un profit mai bun pentru banii dvs. Și, deoarece Samsung are o selecție atât de largă de serii de smartphoe-uri, vă puteți aștepta să găsiți o ofertă bună, indiferent de bugetul dvs.

Litera „i” din iPhone este una dintre caracteristicile sale definitorii. Steve Job a spus că „se referă mai ales la „internet”, deși nu numai„. „i”-ul din iPhone mai se poate referi la inteligent, individual, inspirat și alte lucruri, conform Steve Jobs.

În schimb, cea mai mare parte a ceea ce face ca iPhone-urile să merite este experiența lor perfectă cu software-ul iOS și integrarea lor strânsă cu alte produse Apple, cum ar fi AirPods sau Apple Watch. Odată ce cumpărați un iPhone, este foarte probabil că veți dori să cumpărați și alte produse Apple pentru a profita la maximum de dispozitivul dvs.

Camere foto pe telefoanele Apple și Samsung

iPhone-urile s-au bucurat de obicei de mai multe laude decât omologii lor Samsung în ceea ce privește departamentul foto. Este vorba în special despre calitatea pură a fotografiilor, consistența imaginii și calitatea video. Dar cu seria S22, mai precis cu Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung și-a îmbunătățit jocul semnificativ.

Deși consistența este încă punctul forte al Apple, experiența camerei în ansamblu se simte mult mai rafinată, distractivă și versatilă în smartphone-urile Samsung. Pentru cei cărora le place să se joace cu camera foto și să experimenteze cu noi funcții ale camerei, telefoanele Samsung sunt cele mai potrivite.

Dacă vreți o imagine și un clip video mai neutru și nu doriți ca software-ul să le editeze automat pentru dvs., iPhone-urile fac treaba destul de bine. Acest lucru le face ideale pentru profesioniștii care își editează propriile fotografii și videoclipuri. Apple acordă prioritate culorilor naturale și o experiență mai fiabilă a camerei.

Deci, diferențele dintre camerele iPhone și Galaxy se referă mai mult la preferințele personale decât marcatorii obiectivi pentru calitatea imaginii.

Sistem de operare

Compararea iOS și Android era destul de ușoară. Știm clișeul care pretinde că iOS este mai simplu și Android mai personalizabil. Acesta a fost sfârșitul poveștii. Dar, așa cum este natura concurenței, ambele sisteme de operare au evoluat de-a lungul anilor. Totuși nu trebuie să uităm că vechile afirmații rămân destul de valabile până în prezent.

Dacă vă amintiți TouchWiz, vechea interfață de utilizare Samsung, a fost oribilă. O scuză putea fi că Samsung a fost în mare parte o companie axată pe hardware. Dar interfața actuală Samsung One UI oferă cu ușurință una dintre cele mai curate experiențe software existente pe telefoanele mobile. Vedeți pe I❤️Samsung o comparație între Galaxy A53 vs Apple iPhone SE (2022)!

La capătul opus al spectrului, iOS este un software proprietar, oferind Apple mai mult control asupra experienței utilizatorului final. Acest lucru permite o gestionare mai bună a RAM, fluiditatea software-ului, securitatea utilizatorului și fiabilitatea. În plus, având în vedere numărul mai mic de dispozitive iOS, dezvoltatorii de aplicații precum Instagram sau PUBG își optimizează adesea mai bine aplicațiile în funcție de experiența iOS.

Un alt avantaj major pe care iPhone-urile îl au față de telefoanele Samsung este longevitatea dispozitivelor. Deși Samsung oferă acum patru ani de actualizări majore Android pentru telefoanele sale emblematice și de gamă medie, iPhone-urile oferă cinci până la șase ani. Așteptăm acest lucru și de la Samsung.

Cu toate acestea, există un avertisment important în acest sens. Bateriile smartphone-urilor sunt fabricate din litiu-ion, ceea ce înseamnă că se degradează inevitabil în timp. Dacă intenționați să cumpărați un iPhone doar din cauza suportului mai lung al sistemului de operare, bateria va fi problema. Rețineți că bateria posibil să nu reziste atâta timp! În acest fel este posibil să trebuiască să cumpărați un dispozitiv nou în trei sau patru ani.

Asistenți vocali și baterie pe Apple iPhone vs Samsung Galaxy

Asistenți inteligenți. Este un capitol destul de important într-o comparație Apple iPhone vs Samsung Galaxy. Siri de la iPhone a fost asistentul vocal implicit pentru dispozitiv de la lansarea lui iPhone 4S în 2011. Samsung, pe de altă parte, și-a introdus asistentul Bixby în 2017 cu seria Galaxy S8 ca alternativă la Asistentul Google.

Deși încercarea a fost cu siguranță lăudabilă, Bixby nu a fost, și nu este în multe privințe încă la nivelul Siri. Momentan nu se poate compara Siri de la Apple cu Bixby, dar nici cu Asistentul Google. Poate în anumite cazuri specifice, Siri nu este la nivelul lui Bixby.

Dar în ceea ce privește intuitivitatea pură, Google Assistant este în continuare cel mai bun asistent vocal de utilizat pe orice smartphone, indiferent dacă utilizați un iPhone sau un telefon Samsung sau oricare altul.

Baterie. Apple a intrat rareori în lupta cu smartphone-urile cu afirmații despre bateriile sale. În comparație, Samsung își face publicitate la bateriile masive și vitezele impresionante de încărcare rapidă.

Cu toate acestea, deși iPhone-ul nu are o baterie masivă, software-ul său iOS ajută bateriile, evident mai mici dacă ne uităm la capacitate. Cu ajutorul software-ului Apple asigură o viață uimitoare a bateriei, în special în seria Apple iPhone 13.

În ceea ce privește viteza de încărcare, iPhone-urile mai au un drum lung de parcurs. Nu sunt la nivelul telefoanelor Samsung Galaxy. Încărcătorul MagSafe de la Apple încarcă complet pe iPhone 13 Pro Max în trei ore. Dar dacă utilizați un încărcător neoficial Apple de 30W, îl puteți umple în aproximativ 90 de minute.

În schimb, puteți încărca complet pe Galaxy S22 Ultra într-o oră cu încărcătorul de 45W. În acest fel Ultra este mai potrivit pentru utilizatorii cu putere sau jucători. Din păcate, ambele companii au încetat să ofere încărcătoare pentru modelele lor emblematice în cutie. Samsung mai nou și pentru cele mid-range.

Apple iPhone vs Samsung Galaxy: care este potrivit pentru tine?

De nouă ori din zece ori, o decizie de cumpărare între două alternative grozave de smartphone se rezumă la preferință personală. Și așa este și cazul aici. Mai contează ce telefon ați avut înainte, ecosistemul în care sunteți și faptul că sunteți obișnuit cu un anumit model. Vedeți pe I❤️Samsung o comparație între iPhone 12 Pro vs Galaxy S21!

Majoritatea oamenilor care cumpără iPhone-uri fac acest lucru datorită ecosistemului Apple bine integrat și experienței perfecte pentru utilizator. iPhone-urile gestionează mai fiabil funcționalitățile de bază, cum ar fi apelurile, înregistrarea video, navigarea în sistem și navigarea pe web.

În schimb, dacă ești puțin mai aventuros și vrei să-ți poți personaliza dispozitivul, telefoanele Samsung sunt calea de urmat. Cu un design mai bun, o experiență de cameră mai distractivă, mai multe funcții și interfața One UI, produsele Samsung reușesc să impresioneze.