Piața smartphone în Europa în regres în Q1, Samsung tot pe primul loc

242
Samsung
Sursă foto: Counterpoint Research

În primul trimestru din acest an piața smartphone din Europa a fost într-un regres evident. Chiar și în aceste condiții Samsung conduce livrările de smartphone-uri aici, urmată de compania Apple și Xiaomi. Samsung a avut o cotă de piață în Europa de 35% în Q1 2022, conform Counterpoint Research.

Piața europeană a smartphone-urilor a suferit un regres în primul trimestru al anului 2022, potrivit SamMobile. Șeful incontestabil din Europa, Samsung, a înregistrat o scădere de 16% a cotei de piață de la an la an. Gigantul high-tech sud-coreean a avut o cotă de piață 35% pe piața europeană de smartphone-uri în Q1 2022, în scădere față de 37% în urmă cu un an.

Samsung nu are rival în Europa în cota de piață a telefoanelor mobile

Samsung a păstrat în continuare coroana în Europa față de toți ceilalți producători de smartphone-uri, inclusiv Apple și Xiaomi. Compania americană Apple a fost pe locul 2 după Samsung, cu o cotă de piață de 25%. Apple a înregistrat o creștere de 1% față de primul trimestru din 2021. Xiaomi a ocupat locul trei cu o cotă de piață de 14%. Compania din China a înregistrat o scădere important de la o cotă de piață de 19% în Q1 2021.

Counterpoint Research a remarcată că vânzările trimestriale (Q1 2022) de smartphone-uri în Europa au scăzut până la cel mai scăzut punct din 2013. Pierderea de 2% a cotei de piață a companiei Samsung în primul trimestru din 2022 poate fi atribuită întregului segment european de smartphone-uri care trece printr-o perioadă mai dificilă. Counterpoint Research nu a precizat în ce măsură seria Galaxy S22 a contribuit la cota de piață Samsung în Europa.

Cel mai bogat stat din punct de vedere al PIB-lui nominal în Europa în 2021 a fost Liechtenstein cu 143.400$ pe cap de locuitor. Pe locul doi este Luxemburg cu un PIB de 126.570%. România are un PIB pe cap de locuitor de 35.066$.

 

Observatorii din industrie spun că un total de 49 de milioane de smartphone-uri au fost livrate în Europa în Q1 2022. Astfel a fost atinsă o performanță nedorită de producătorii de telefoane mobile: cel mai scăzut punct trimestrial din Q1 2013.

Piața europeană a smartphone-urilor suferă acest regres din cauza penuriei de componente legate de COVID și a conflictului ruso-ucrainean în curs. Cheltuielile de consum ale cumpărătorilor sunt, de asemenea, în scădere din cauza nivelurilor în creștere ale inflației. Observatorii pieței se așteaptă ca situația să se înrăutățească pentru segmentul european de smartphone-uri în trimestrul doi.