Cum să ștergeți aplicațiile Samsung preinstalate de pe dispozitivele Galaxy

422
Aplicatiile Samsung preinstalate
Sursa foto: via makeusof.com

Telefoanele Samsung vin cu o mulțime de aplicații preinstalate, care ocupă de multe ori o bucată bună din spațiul de stocare. Aplicațiile Samsung preinstalate, unele dintre ele, rulează și în fundal, epuizând durata de viață a bateriei și scăzând puterea de procesare. Acest lucru face telefonul mai lent și necesită încărcare mai frecventă.

Mai rău este că unele dintre aceste aplicații Samsung preinstalate sunt încorporate în sistemul în sine. Acest lucru înseamnă că nu le puteți șterge, ci doar le puteți dezactiva. În acest articol, vă vom arăta, via Makeuseof, cum să dezinstalați, să dezactivați și să ascundeți aplicațiile Samsung preinstalate de pe dispozitivul Galaxy.

Cum să eliminați și să ascundeți aplicațiile Samsung preîncărcate

Pentru ai da Cezarului ce-i al Cezarului, există destule aplicații Samsung care merită de fapt să fie acolo. Dar multe dintre ele sunt doar alternative la aplicațiile Google existente, așa că este posibil să nu le folosiți niciodată.

Ștergerea aplicațiilor neutilizate este cea mai bună modalitate de a elibera spațiu de stocare pe telefon. Din păcate, nu există un buton dedicat pe care să îl puteți apăsa pentru a scăpa de toate aplicațiile Samsung preinstalate simultan. Va trebui să o faci manual pentru fiecare aplicație. Iată mai jos cum să le ștergeți:

Pentru a începe să ștergeți aplicațiile preîncărcate de pe dispozitivul dvs. Galaxy, mergeți la Setări -> Aplicații și enumerați toate aplicațiile Samsung care pot fi eliminate. Atingeți o aplicație pentru a accesa pagina de informații; dacă aplicația poate fi eliminată, veți vedea opțiunea de dezinstalare sau dezactivare.

Cum să ascundeți aplicațiile Samsung preîncărcate. Unul dintre cele mai rele lucruri despre telefoanele Galaxy este că nu permit dezinstalarea sau dezactivarea unor aplicații Samsung. De exemplu: Galaxy Store, Modes and Routines, AR Zone și altele. Aceste aplicații sunt încorporate în sistem, iar dezinstalarea lor poate duce la blocarea telefonului sau la un comportament ciudat. Din fericire, le puteți ascunde din ecranul de pornire și din sertarul de aplicații.

Pentru a ascunde aplicațiile, accesați Setări -> Ecranul de pornire -> Ascundeți aplicațiile pe ecranele Acasă și Aplicații. Aici, selectați toate aplicațiile pe care doriți să le ascundeți; cu cât ascundeți mai multe aplicații, cu atât va fi mai puțin aglomerat sertarul de aplicații. Atinge Terminat pentru a termina.

Amintiți-vă, ascunderea aplicațiilor nu este același lucru cu ștergerea sau dezactivarea acestora. Aceste aplicații puse de compania Samsung sunt încă pe telefonul tău. Pur și simplu nu mai sunt sub ochi. Dacă doriți să le accesați din nou, mergeți la același meniu și deselectați-le!

Cum să puneți aplicațiile în stare de repaus pe un Samsung Galaxy

Există o altă soluție pentru aplicațiile care nu le vei șterge sau dezactiva: pune-le în stare de repaus. Telefoanele Samsung vin cu capacitatea de a pune aplicațiile în stare de repaus, astfel încât acestea să nu poată utiliza resursele telefonului dvs. și, prin urmare, să nu poată rula în fundal, irosind durata de viață a bateriei. Pentru a activa aplicațiile, urmați acești pași:

  • Accesați Setări -> Întreținere baterie și dispozitiv.
  • Atingeți Baterie -> Limite de utilizare în fundal și comutați pe Treceți în inactivitate aplicațiile neutilizate. Acest lucru dă telefonului dvs. permisiunea de a pune automat aplicațiile neutilizate în stare de repaus.
  • Pentru a face acest lucru manual, atingeți Aplicații inactive sau Aplicații pentru somn profund. Apoi, atingeți pictograma + (plus) și selectați aplicațiile dorite, apoi apăsați Adăugați.

Vă recomandăm să puneți în somn profund doar acele aplicații pe care le utilizați foarte rar. Punerea unei aplicații în stare de somn profund înseamnă că nu va rula niciodată în fundal, nu va trimite nicio notificare și nu vă va aminti de actualizări importante. Pentru o opțiune mai puțin strictă, puneți aplicațiile în stare de repaus (inactive), astfel încât să ruleze doar ocazional în fundal.

Cantitatea de aplicații preîncărcate cu care vin telefoanele Samsung este absurdă și este mai rău când nici măcar nu le poți șterge. Ștergerea aplicațiilor risipitoare este una dintre cele mai bune modalități de a avea grijă de software-ul telefonului și de a-l menține pe termen lung, deoarece reduce stresul asupra bateriei, sistemului de operare și procesorului.