10 smartphone-uri de excepție pe care le așteptăm în 2021

867
10 smartphone uri pe care le asteptăm pe piata in 2021
Sursa Foto: techradar.com

Cu puțin noroc și multe speranțe, anul 2021 va fi mult mai bun decât a fost 2020. Ne referim la situația medicală actuală care a dat peste cap multe lucruri în 2020. În special domeniul telefoanelor mobile a fost serios afectat, dar în 2021 sunt multe speranțe de mai bine. Așteptăm multe smartphone-uri de excepție de la Samsung, Apple, LG, Huawei, Oppo sau Nokia.

Avem aici telefoane super-premium cum ar fi Galaxy S21 Ultra sau iPhone 13, dar și ciudățenii precum LG Rollable. Am amintit aici doar câteva, dar ar trebui să existe smartphone-uri pentru toată lumea. Mai jos, prin intermediul TechRadar, am evidențiat zece dintre cele mai interesante opțiuni pe care le așteptăm în 2021. Aceste telefoane sunt susceptibile de a fi grozave și cel puțin ar trebui să fie interesante, neobișnuite sau inovatoare.

Gama Samsung Galaxy S21 și Apple iPhone 13

Seria Smausng Galaxy S21. Samsung Galaxy S21 și frații săi Galaxy S21+ și Galaxy S21 Ultra sunt cele mai anticipate din 2021. Pentru această serie nu avem foarte mult de așteptat, va fi lansată în 14 ianuarie. Este aproape de la sine înțeles că vor fi foarte puternice. Vor avea fie cip-setul Snapdragon 888 (SUA), fie Exynos 2100 (în majoritate celorlalte locuri). Ambele procesoare vor fi printre cele mai puternice ale anului.

Cel mai interesant upgrade ar putea fi, totuși, suport pentru stylusul S Pen pe Galaxy S21 Ultra. Această mișcare mișcare ar putea apropia telefonul de gama Note, conform TechRadar. De asemenea, S21 Ultra va avea camere cu specificații extraordinare, oferind un zoom optic de 10x.

Zoom-ul optic folosește lentilele camerei pentru a mări și a aduce mai aproape obiectul de fotografiat. Zoom-ul digital apropie obiectele pixelând imaginea. Spre deosebire de zoom-ul optic, zoom-ul digital reduce rezoluția și, ca rezultat, diminuează calitatea imaginii.

Seria Apple iPhone 13. După seria Samsung, este cea mai așteptată serie din 2021. Dar pentru aceasta mai avem mult de așteptat, va fi lansată doar în septembrie. Sunt așteptate îmbunătățiri mari de la Apple pentru aceste noi modele. Este vorba despre ecrane cu o rată de reîmprospătare ridicată, 1TB de stocare, scanere de amprentă in-display și o crestătură mai mică sau chiar eliminarea acestui breton. Se vorbește, de asemenea, despre adăugarea unei camere tip periscop, care ar permite o gamă mărită de zoom optic.

Cu toate acestea, telefoanele fiind departe și nu suntem încă deloc încrezători în aceste lucruri. Ceea ce suntem siguri este că vor fi foarte puternice și că Apple va oferi probabil același sortiment de telefoane ca în gama iPhone 12. Vom avea un iPhone 13, un iPhone 13 Mini, un iPhone 13 Pro și un iPhone 13 Pro Max.

Seria OnePlus 9 și un smartphone inegalabil: Galaxy Z Fold 3

Seria OnePlus 9. Posibil ca gama OnePlus 9 să aterizeze în martie sau aprilie. Cu aceasta vom primi mai ieftin tehnologia de ultimă generație pe care ne așteptăm să o vedem pe telefoane precum Galaxy S21. Dar dincolo de preț și alte lucruri sunt mai ieftine pe telefoanele OnePlus. Dar sunt totuși de excepție. Probabil va exista un OnePlus 9, un 9 Pro și un model nou, numit OnePlus 9E.

Toate cele trei telefoane vor utiliza procesorul Snapdragon 888. De asemenea, vor avea și ecrane cu o rată de reîmprospătare ridicată, modelul Pro oferind probabil cel puțin 120Hz.

Nu știm încă ce departament foto vor avea, dar scurgerile sugerează că OnePlus 9 va avea o cameră principală de 48MP, una ultra-largă de 48MP și un obiectiv necunoscut. Vor fi la bord și 8GB RAM și 128GB de stocare. Modelul 9 Pro va fi probabil singurul care va avea certificarea IP68 pentru rezistența la apă și praf. Cam puțin pentru OnePlus 🙁.

Samsung Galaxy Z Fold 3. Este unul dintre smartphone-urile neobișnuite din această listă. Dar va fi mai puternic și interesant decât celelalte. Telefoanele pliabile sunt probabil viitorul, iar Galaxy Z Fold 3 va fi extraordinar. Va fi și mai bun decât Samsung Galaxy Z Fold 2.

Dincolo de a avea un ecran pliabil și mai mare mare, principalele zvonuri despre Galaxy Z Fold 3 sugerează până acum că ar putea fi compatibil cu stiloul S Pen al Samsung. Posibil să vină cu o cameră foto in-display și chiar o bandă de lumină RGB pe balama. Nu sunt multe informații despre el în momentul scrierii acestui articol. Dar, după lansarea seriei Galaxy S21 sigur va fi în prim-plan în privința informațiilor. Data apariției oficiale este undeva în a doua jumătate a anului.

LG Rollable – un smartphone inedit în această listă

LG Rollable. Este destul de des pomenit în ultimul timp și deocamdată îi acordăm un wild card. Momentan, să fim sinceri, nici nu suntem siguri că există. Dar există unele dovezi că LG dezvoltă un telefon cu ecran rulabil și că ar putea fi lansat cândva în 2021.

Pe baza brevetului LG, ar putea fi un dispozitiv care vă permite să extindeți marginile din stânga și dreapta ale ecranului. Dar pentru că se rulează mai degrabă decât se pliază și pentru că mecanismul este ascuns în telefon, ar putea să semene cu un smartphone normal atunci când ecranul nu este extins. Potrivit unor zvonuri, s-ar putea extinde de la 6,8 inch (17,27 cm) la 7,4 inch (18,8 cm). Între timp, o aplicație de marcă comercială pentru numele „LG Rollable” include menționarea „pixurilor electronice cu ecran tactil”. Astfel, la fel cu Galaxy Z Fold 3, s-ar putea să obțineți un stylus pentru acest LG Rollable. Dacă va veni sau nu, vom vedea, dar dacă o va face, va fi probabil foarte scump, dincolo de interesant. Singurul zvon privind lansarea afirmă că ar putea ateriza în prima jumătate a anului.

Seria Oppo Find 3 și Nokia 10 vom primi în 2021

Seria Oppo Find X3. Oppo nu este un nume mare ca Samsung, Apple sau OnePlus, dar în ultimii ani face telefoane foarte bune. De multe ori sunt mai inovatoare decât multe telefoane emblematice de la marii producători. Zvonurile sugerează că Oppo Find X3 Pro va avea o cameră macro care ar putea funcționa ca un microscop. Camera va avea un zoom de 25x și lumini în jurul ei.

Telefonul ar putea avea suplimentar NFC care funcționează atât în față, cât și pe spate. În acest fel puteți atinge terminalul de plată cu fața sau spatele telefonului. Este o caracteristică mică, dar pe care nu am văzut-o până acum pe niciun smartphone.

Specificațiile sună extrem de bine, vorbind despre o rezoluție 3K și un ecran cu o rată de reîmprospătare ridicată. Va avea încărcare rapidă, multe camere cu specificații foarte bune și multe altele. Și nu ar trebui să așteptăm mult această serie, Oppo Find X3 va fi lansată la începutul anului.

Nokia 10. Așteptăm Nokia 10 de mult timp, atât de mult încât a primit mai multe nume până acum. Inițial se credea că va fi lansat ca Nokia 9.1, apoi s-a schimbat în Nokia 9.2, 9.3 și acum Nokia 10.

Rămâne de văzut dacă 2021 va fi anul în care aterizează pe piață. În acest moment știm multe despre acest model. Zvonurile indică o cameră selfie in-display, un afișaj din sticlă de safir, un cadru din oțel inoxidabil și un procesor Snapdragon 888. Toate indică un telefon foarte premium. Se vorbește, de asemenea, despre faptul că are o configurare a camerei foarte diferită de Nokia 9 PureView cu lentile penta, deși nu este clar în ce fel va diferi.

Galaxy Note 20 Ultra – între a fi și a nu fi seria Galaxy Note

Cea mai grea întrebare despre gama Samsung Galaxy Note 21 este dacă va fi lansată. Au fost zvonuri destul de multe că Samsung va renunța la această serie foarte iubită de fani și nu numai. Zvonurile au fost în urma faptului că Samsung a adăugat suport pentru S Pen la Galaxy S21 Ultra și la Galaxy Z Fold 3. Astfel până la avalanșa de zvonuri că seria va dispărea în 2021, nu a mai fost decât un pas. Dar mai primim un Galaxy Note anul acesta.

Dar în acest moment, se pare că zilele gamei Galaxy Note sunt numărate. Totuși în 2021, lucru confirmat și de Samsung, mai avem de primit un Samsung Galaxy Note 21 Ultra.

Nu există încă nicio știre cu privire la ceea ce va oferi acest Galaxy S21 Ultra. Încă este prea devreme pentru a avea informații despre el. Un lucru este însă sigur, nu va lipsi eternul și fascinantul S Pen. Ne putem aștepta și la un ecran mai mare în spiritul tradiție Samsung în privința seriei Galaxy Note. Sigur va fi super dotat ca procesor, memorie și camere, iar fiind ultimul din seria Note Samsung va pune pe acesta tot ce are mai bun în materie de telefoane mobile. Probabil nu va fi ușor de uitat acest smartphone. Samsung Galaxy Note 21 Ultra va fi lansat probabil în august sau în jurul lui.

Apple iPhone SE 2021 și Sony Xperia 1 II

Apple iPhone SE 2021. În timp ce seria iPhone 13 este cea mai așteptată de la Apple, compania ar putea lansa și un succesor pentru iPhone SE 2020 în 2021, cu numele Apple iPhone SE 2021. Cu seria Apple iPhone 12 am primit și un model Apple iPhone 12 Mini excelent.

Am auzit foarte puțin despre acest iPhone SE 2021 până acum. Poate nici nu va fi lansat. Dar Apple a făcut o mare afacere anul acesta cu iPhone SE 2020, a fost foarte bine vândut. În acest sens nu credem că Apple va rata ocazia de a lansa un urmaș al acestuia în 2021. Astfel avem toate șansele să-l vedem, probabil cu un cip-set A14 Bionic (la fel ca seria iPhone 12).

Se vorbește, de asemenea, despre numele iPhone SE Plus, care ar putea să fie iPhone SE 3. Se crede că acesta are un ecran mai mare de 5,5 sau 6,1 inch, dar pentru a păstra accesibilitatea generală a gamei iPhone SE. Ceea ce nu este clar este dacă iPhone SE 3 va păstra butonul fizic de acasă și ramele mai groase. Are totuși un design care arată cel puțin învechit.

Sony Xperia 1 II Compact. Pe lângă așteptatul Xperia 1 III, există zvonuri conform cărora compania ar putea lansa un Sony Xperia 1 II Compact. Perspectiva unui astfel de smartphone de la Sony ne încântă mai mult. Sunt tot mai puține astfel de telefoane compacte și premium de ultimă generație pe piață în acele zile.

Zvonurile sugerează că ar avea un ecran de 5,5 inch (13,97 centimetri) și un procesor de gamă medie superioară. Sigur că am prefera unul de înaltă calitate, gen Exynos 2100 sau Snapdragon 888. Nu știm nimic altceva despre acest smartphone Sony Xperia 1 II Compact sau despre Sony Xperia 1 III.