Galaxy S23 Ultra va fi cea mai importantă lansare de anul viitor

270
Samsung va avea concurenta acerba pe piata pliabila in 2023
Sursa foto: via techradar.com

S-ar putea să credeți că cea mai bună lansare de telefon a anului are loc în septembrie, când Apple își anunță cel mai nou iPhone 15. De fapt, cel mai important eveniment de telefonie are loc în februarie, când Samsung stabilește ștacheta pe care fiecare smartphone nou va trebui să o treacă. După ce vedem Galaxy S23 Ultra va fi foarte greu de bătut în anul viitor. Singura întrebare rămasă este cum vor încerca Apple, Google și alții să-l învingă.

Va fi deosebit de greu anul acesta, cum a fost în ultimii ani cu alte modele Ultra lansate de Samsung. Vom enumera mai jos, via TechRadar, punctele forte la Galaxy S23 Ultra în baza informațiilor de până acum. Lansarea unui telefon la începutul ciclului de lansare al unui an nou este deosebit de îndrăzneață. Toată lumea va fi cu ochii pe noul model emblematic, cu atât mai mult cu cât vine din partea celui mai mare producător mondial de smartphone-uri.

Galaxy S23 Ultra cu un Snapdragon 8 Gen 2 mult mai bun

Anul acesta, Samsung a lansat pe Galaxy S22 Ultra cu procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Era cea mai bună platformă mobilă, dar nu era o exclusivitate Samsung. Când Samsung și-a anunțat Galaxy Z Fold 4 în august, acesta a venit cu Snapdragon 8+ Gen 1.

Mai rău, seria Galaxy S22 nu a fost lansată cu cele mai recente cipuri Qualcomm în toate regiunile. Unele zone au primit procesorul Exynos în interior, iar testele au arătat că telefonul cu cip Qualcomm era superior.

Cu seria Galaxy S23, Samsung nu își mai asumă niciun risc. Nu numai că fiecare regiune are în interior o platformă mobilă Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 nou-nouță, ci Samsung oferă un cip mai bun decât îl vor folosi concurenții, ceea ce îl va face cel mai puternic telefon pe care îl puteți cumpăra. Zvonurile sugerează că Qualcomm va folosi un procesor Snapdragon overclock în telefoanele Samsung pentru a oferi dispozitivelor un avantaj de viteză față de restul telefoanelor cu Snapdragon 8 Gen 2.

Overclocking este procedeul prin care o componentă hardware funcționează la frecvență mai mare decât cea din modelul standard. Componentele care beneficiază de overclocking sunt procesorul, memoria RAM, placa grafică și cipurile de pe placa de bază.

Desigur, cu siguranță vom vedea procesoare mai rapide de la Qualcomm înainte de sfârșitul anului viitor. În acest fel Samsung nu va mai deține coroana de performanță pe tot parcursul anului 2023, dar este posibil să-și apere titlul până când în august sosesc întăriri sub forma unui Samsung Galaxy Z Fold 5.

O cameră Samsung uluitoare de 200MP pe Galaxy S23 Ultra

Dacă ați urmărit până acum zvonurile Samsung Galaxy S23, știți că platforma Snapdragon 8 Gen 2 nu este nici măcar cea mai interesantă actualizare de specificații. Camera Samsung de 200MP va fi în prim plan. Este un salt uriaș în rezoluție pentru Samsung Galaxy S23 Ultra și acest lucru ne face cu adevărat entuziasmați.

Qualcomm spune că procesorul de semnal de imagine Snapdragon 8 Gen 2 poate gestiona imagini de 200MP. Dar acest lucru nu înseamnă că utilizatorii vor atinge acel nivel extrem de date captate de senzor. Se zvonește că Samsung include un senzor Samsung ISOCELL HP2, care va uimi concurenții în ceea ce privește fotografia cu lumină scăzută, pe lângă rezoluția absolută.

Există mult mai mult în imaginea smartphone-ului decât numărul de pixeli. O rezoluție înaltă nu ajută dacă acești pixeli sunt prea mici pentru a colecta suficientă lumină pentru a face fotografii grozave. Telefoanele au nevoie, de asemenea, de lentile rapide și de software-ul pentru a pune totul împreună. Dar, experiența noastră cu cele mai bune telefoane Samsung ne entuziasmează în privința fotografiilor pe care le va produce noua cameră.

Pentru Apple și Google va fi foarte greu să țină pasul dacă noua cameră oferă ceea ce promite Samsung. Ambii concurenți ar putea, teoretic, să cumpere camera ISOCELL HP2, pentru a putea să se apropie de Galaxy S23 Ultra. Samsung vinde camere și altor producători de telefoane, inclusiv Motorola pe Motorola Edge 30 Ultra. Telefoanele Samsung folosesc și senzori de cameră de la Sony și de alte companii de camere.

Nu vom găsi această cameră pe următorul iPhone Apple sau Google Pixel

Nu ne așteptăm ca Apple sau Google să facă upgrade la camera de 200MP. Cel puțin nu vom vedea acest lucru pe Apple iPhone 15 Pro (sau posibilul iPhone 15 Ultra). În mod sigur nici pe Google Pixel 8 Pro (sau posibilul Pixel Ultra). Acest lucru pur și simplu nu se potrivește cu istoricul sau stilul camerei celor două companii.

Apple și-a actualizat iPhone-ul abia recent de la un senzor de 12MP la un senzor mai mare de 48MP. Dar nici așa nu se apropie de camera 108MP de pe Samsung Galaxy S22 Ultra. Desigur, dimensiunea reală a senzorului este foarte asemănătoare între cele două, iar ambele companii reduc imaginile în mod implicit la o dimensiune mai rezonabilă.

Nu ne așteptăm ca Apple să actualizeze semnificativ numărul de pixeli de pe iPhone pentru câteva generații. Apple îi place să atingă un platou de rezoluție și apoi să-și perfecționeze capacitatea de imagistică pentru un timp, obținând cele mai bune rezultate din tehnologia familiară.

Google, pe de altă parte, folosește îmbunătățiri ale AI pentru a îmbunătăți imaginile. Pixel 7 Pro folosește senzori și lentile fine, dar nimic la superlativ. În schimb, procesorul Google Tensor G2 include funcții unice de procesare și editare a imaginilor pe care le puteți găsi doar pe un telefon al familiei Google Pixel 7. Acestea fac o diferență reală, dar se pot baza doar pe calitatea imaginii existente.

Va fi mai greu pentru Google să-și îmbunătățească calitatea imaginii optice pentru a se potrivi cu Samsung Galaxy S23 Ultra decât va fi pentru Samsung să vină cu câteva trucuri noi AI și software pentru a ne oferi rezultate asemănătoare Google. Cu un senzor nou fantastic și lentile competente, Samsung nu va trebui să estompeze fotografiile sau să îmbunătățească în mod dramatic zoom-ul. Camera va face treaba.

Funcția de SOS de urgență prin satelit va crește avantajul modelului Samsung

În cele din urmă, sunt mai multe informații că Samsung va colabora cu Iridium Communications pentru un serviciu de mesagerie prin satelit similar cu SOS de urgență prin satelit pe care Apple l-a inclus în familia iPhone 14. Capacitățile satelitului vor fi o temă care va fi mult discutată când vorbim despre dispozitivele mobile în anul viitor.

Ne așteptăm ca numeroși concurenți să sprijine mesajele de urgență prin satelit, așa că acestea vor fi mize mari pe masă până la lansarea următorului iPhone. Dacă un producător de telefoane nu a bifat această casetă pentru anul viitor, înseamnă că nu îi pasă cu adevărat de clienții săi care urcă pe K2 sau ajunge în alte locuri greu accesibile.

Concurenții pot câștiga la baterie și încărcare

Lipsesc câteva moduri în care ne-am dori ca Samsung să pregătească scena pentru anul viitor. Aici, bateria și încărcarea, pot fi locurile unde concurenți Samsung în materie de telefoane emblematice pot să câștige. Bateriile Samsung nu sunt suficient de mari, iar telefoanele Samsung nu se încarcă la fel de repede ca cele mai bune telefoane OnePlus. Ne-ar plăcea să vedem Apple și Google în creștere și în aceste domenii.

Sunt informații că Samsung îmbunătățește senzorul de amprentă de pe telefoanele sale, dar momentan suntem la nivel de zvonuri. Cel mai recent senzor Qualcomm 3D Sonic Max poate gestiona mai multe degete simultan și posibil să apară pe telefoanele concurente. Securitatea va fi o problemă uriașă în anul următor. Astfel această actualizare ar putea fi importantă pentru Samsung prin prezența lui Qualcomm 3D Sonic Max pe Galaxy S23 Ultra.

Știm unde intenționează Samsung fie imbatabil în acest an. În materie de procesor și camere foto, concurenții Samsung în materie de telefoane emblematice nu au nicio șansă. Stacheta gigantului coreean va fi prea sus pentru a putea fi atinsă.

Dar, din această rivalitate în materie de telefoane mobile au de câștigat doar cumpărătorii. Sperăm că, în timp ce concurenții încearcă să se apropie de Samsung, să vedem telefoane care excelează nu numai în materie de baterie și încărcare.