Galaxy S24 și Galaxy S24+ vor avea ecrane OLED LTPO

255
Galaxy S24 si Galaxy S24+ ecrane OLED LTPO
Sursa foto: via hdblog.it

Telefoanele Galaxy S24 și Galaxy S24+ va avea procesoare diferențiate în funcție de piețe, dar afișajele vor fi aproape la fel peste tot și pentru toată lumea. Seria Galaxy S24 care urmează să fie lansată la sfârșitul lunii ianuarie, marchează revenirea la alternanța dintre Exynos și Snapdragon pe Galaxy S24 și S24+, dar Galaxy S24 Ultra va avea procesor Snapdragon peste tot în lume. Nu este la fel situațiea când vorbim despre ecrane.

Potrivit postării lui Tech_Reve (Revegnus) pe X, toate cele trei modele din seria Galaxy S24 vor veni cu aceleași caracteristici de afișare, cu excepția rezoluției. Aceasta înseamnă că nu vor fi multe diferențe în caracteristicile de afișare pe seria Galaxy S24.

Ecrane OLED LTPO produse de Samsung Display pe Galaxy S24 și S24+

Revegnus a obținut informațiile direct din surse Samsung Display, potrivit HDBlog. Dacă ar fi așa, ar fi un adevărat punct de cotitură pentru cei care preferă varianta standard sau “Plus” față Ultra. De fapt, cele două modele mai mici Galaxy S24 ar avea același display cu material organic M13 și aceleași caracteristici ca S24 Ultra, cu excepția rezoluției.

Modelul de bază al Galaxy S24 – scrie Revegnus într-o postare pe X – are un display cu aceleași caracteristici ca variantele “Plus” / Ultra, cu excepția rezoluției. Toate modelele au un ecran OLED LTPO M13 și o luminozitate maximă de 2.500 niți.

LTPO (low-temperature polycrystalline oxide) este un tip de afișaj OLED, un mix de TPS, LTPS și TFT. Acest ecran duce la o economie de energie de aproximativ 15%. Ecranele LTPO sunt mai scumpe și mult mai dificil de realizat.

Pe lângă luminozitatea record, important este utilizarea tehnologiei OLED LTPO și pentru cele două S24 mai mici. Între OLED-urile „tradiționale” și OLED-urile LTPO diferența nu este chiar subtilă. La acesta din urmă rata de reîmprospătare poate fi reglată până aproape de a dispărea. De exemplu, Galaxy S23 Ultra sau alte produse cu LTPO, poate ajunge până la 1Hz atunci când imaginea este statică.

În practică, în timpul utilizării nu se observă nicio diferență față de un OLED tradițional cu aceeași rată de reîmprospătare. Dar, cele mai important, la sfârșitul zilei procentul de baterie rămasă poate varia semnificativ. Tehnologia OLED LTPO este mai rafinată și are costuri de producție mai mari. Acest lucru explică de ce LTPO-urile nu au înlocuit până în prezent OLED-urile clasice. Mișcarea Samsung ar fi un semnal pentru întreaga piață. Este pentru prima dată când se vorbește despre un LTPO pe cele două modele mai mici din seria Galaxy S2x.