Iată ce conține kit-ul de reparare pentru Samsung Self Repair!

153
Samsung Self Repair Kit
Sursa foto: galaxyclub.nl

Samsung a lansat recent programul de auto-reparare Self Repair în mai multe țări din Europa. Dar, de ce ustensile aveți nevoie dacă vă reparați singur telefonul Galaxy cu noul program Samsung Self Repair? Acum am aflat ce cuprinde kit-ul de reparare pentru Samsung Galaxy S21 Ultra. Deci, ce este în cutie?

Dar, desigur, nu toată lumea are pregătirea și experiența relevantă pentru a înlocui componentele electronice complexe ale unui smartphone modern. Așa că aruncăm o privire, via GalaxyClub, asupra laturii practice a programului Samsung Self Repair. Pentru a schimba ecranul la Galaxy S21 Ultra primiți, prin programul Samsun SelfRepair, un kit de reparație.

Unul dintre obstacolele majore pe drumul către un ecran de telefon nou-nouț este bateria. La telefoanele Samsung de dinainte de 2023, bateria este lipită de partea corpului care conține și ecranul. Puteți să scoateți șuruburile relativ ușor, dar slăbirea unei baterii lipite este un pas care necesită mai multă îndemânare și experiență. Și nu vă puteți aștepta la experiență de la utilizatorii din programul Samsung Self Repair. Din fericire, Samsung și partenerii săi au o soluție pentru asta.

Samsung Self Repair: ce conține acest kit de reparație?

De obicei la un telefon emblematic Samsung Galaxy nu poți înlocui nici ecranul, nici bateria separat – doar ambele. Aceasta înseamnă că nu trebuie niciodată să dezlipiți doar bateria, iar întreaga procedură este mai ușoară. Deci înlocuiți întotdeauna ecranul și bateria în același timp. Și într-adevăr: exact asta am primiți în setul de reparare a ecranului și bateriei la Samsung Galaxy S21 Ultra.

Primești și diferite piese de care ai nevoie pentru a-ți pune telefonul la loc: bandă adezivă pentru a lipi geamul din spate și camera frontală, precum și bandă adezivă pentru o placă metalică internă și un orificiu pentru microfon. Și există două pungi cu două tipuri de șuruburi.

Banda adezivă pe pânză a fost propusă de Vesta Stoudt o muncitoare în fabrică în timpul celui de-al Doilea Război Mondial pentru a sigila cutiile cu muniție. Denumirea de „bandă adezivă” a intrat în uz comun în anii 1950.

Dacă se întâmplă să aveți instrumentele necesare, puteți economisi câțiva dolari și să nu comandați trusa oficială de instrumente Samsung. Acest lucru este util doar dacă ai la dispoziție instrumentele potrivite.

Sursă foto: GalaxyClub

Setul include o ventuză, o șurubelniță, două tipuri de unelte pentru a deschide sau slăbi lucrurile și o pungă de încălzire. Puteți încălzi acest lucru în cuptorul cu microunde pentru a înmuia adezivul plăcii din spate.

Programul SelfRepair este disponibil pentru mai multe dispozitive Galaxy

În ghidul video, Samsung recomandă și echipamente de siguranță, constând din ochelari de protecție, mască și mănuși. Aceste mănuși vă protejează – și telefonul – de descărcarea electrostatică atunci când sunt atinse. Cu toate acestea, ochelarii de protecție, masca și mănușile nu sunt incluse. Vă lăsăm pe voi să trageți concluzii din asta.

Nu există un manual cu trusa de reparare automată și nu veți primi nicio explicație suplimentară cu instrumentele. Pentru asta trebuie să accesați din nou site-ul Samsung. Acolo veți găsi videoclipuri și manuale scrise care sunt destul de ample.

Aplicația Self Repair Assistant este disponibilă pe dispozitivele acceptate de programul Self Repair: seria Galaxy S20, seria Galaxy S21 și seria Galaxy S22. Nu este o aplicație care te ajută practic cu reparația în sine. Ar fi, de asemenea, puțin ciudat, pentru că tocmai ți-ai demontat telefonul. Ceea ce face aplicația este să calibreze componente noi pe care tocmai le-ai instalat singur. Acest lucru asigură că totul funcționează corect din nou după reparație.

Acum că avem kit-ul de auto-reparare pentru Galaxy S21 Ultra, instrumentele necesare și am văzut deja manualul video, nu mai rămâne decât operația în sine.