Câteva motive pentru a nu cumpăra un Samsung Galaxy S22 Ultra

1400
Cateva motive pentru a nu cumpara un Samsung Galaxy S22 Ultra
Sursa Foto: makeuseofimages.com

Galaxy S22 Ultra este cel mai recent și cel mai bun telefon emblematic al Samsung pentru 2022. În afară de numele său, dispozitivul este practic un nou Galaxy Note cu tot ce te-ai aștepta de la un astfel de dispozitiv: cel mai bun procesor; cel mai bun hardware; tot ce este mai bun. Ei bine, aproape totul. Samsung Galaxy S22 Ultra este plin de funcții uimitoare. Dar asta nu înseamnă că este dispozitivul potrivit pentru tine. Iată de ce ați putea decide să nu îl cumpărați.

Oricât de grozav este dispozitivul într-o varietate de moduri, nu este perfect. În afară de faptul că este evident foarte scump. Prin intermediul Makeuseof, vă prezentăm mai multe motive pentru care credem că Samsung Galaxy S22 Ultra nu ar trebui avut în vedere dacă vrei să-ți iei un telefon nou.

De ce să nu îți cumperi un Samsung Galaxy S22 Ultra?

Modelul e bază are mai puțină memorie RAM. Samsung Galaxy S22 Ultra începe de la același preț ca și predecesorul său Samsung Galaxy S21 Ultra. Cu excepția faptului că Galaxy S21 Ultra vine cu 12GB RAM pe varianta de bază și poate merge până la 16GB. Dar S22 Ultra are 8GB de RAM pe varianta de bază și merge până la 12GB. Asta înseamnă că primești cu 4 GB mai puțin RAM la același preț.

8GB este multă memorie RAM. Cel mai probabil că nu ați avea nevoie de mai mult RAM decât atât dacă sunteți un utilizator ocazional. Dar dacă sunteți un jucător intens sau un utilizator de putere, această scădere va fi vizibilă și vă poate afecta chiar capacitatea de multitasking.

Multitasking se referă la executarea simultană a mai multor sarcini sau procese pe o anumită perioadă de timp. Termenul „multitasking” este internațional, același cuvânt este folosit în germană, italiană, olandeză, română, cehă, daneză și norvegiană.

În apărarea Samsung, performanța mai mare și îmbunătățirile camerei compensează asta. Așa că prețul ar fi oarecum justificat. Cu toate acestea, nu este o mișcare bună din partea Samsung, deoarece trebuie să cheltuiți mai mult dacă doriți varianta de 12GB.

Un smartphone incomod de ținut. Noul design al Galaxy S22 Ultra este foarte diferit de predecesorul său. Dispozitivul este practic un Galaxy Note. Are margini pătrate ascuțite în loc de cele rotunjite de pe pe Galaxy S21 Ultra.

Dacă unii oameni iubesc acest design, pentru alții este inconfortabil în mână. Gabaritul mare poate deranja persoanele cu mâini mai mici. În plus, având în vedere cât de mare este afișajul – 6,8 inch – aproape întotdeauna trebuie să te străduiești pentru a ajunge în partea de sus a dispozitivului pentru a accesa panoul de notificare.

Galaxy S22 Ultra fără încărcător de 45W în cutie

Designul camerelor pare pare a fi reutilizat. Brandul „Ultra” din gama Galaxy S ar trebui să reprezinte ce este mai bun dintre cei mai buni. Pe lângă performanță, specificații și caracteristici speciale, aceasta include și un design original, încrezător și îndrăzneț, la fel ca Galaxy S21 Ultra.

Nu tuturor le place designul modulului camerei cu contur – Contour Cut , dar trebuie să recunoaștem că este unic. Dacă ai văzut pe cineva pe stradă purtând un telefon cu acel design, ai știut imediat că este S21 Ultra. Nu este cazul cu S22 Ultra.

Oricât de frumos este noul design al camerei, nu este original. Nu pe deplin, cel puțin. Pune pe S22 Ultra lângă Galaxy A52 și vei vedea cât de asemănătoare sunt cele două modele de camere. Acesta din urmă este un dispozitiv de gamă medie lansat în martie 2021. Din această cauză, S22 Ultra își pierde o parte din notabilitatea și factorul de laudă.

Nu există încărcător rapid de 45W în cutie

În acest moment, a nu avea un încărcător în interiorul cutiei este ceva ce am ajuns să acceptăm. Îi putem mulțumi companiei Apple pentru acest lucru. Sigur, s-ar putea să aveți deja un încărcător acasă, dar cel mai bun încărcător pentru orice telefon este întotdeauna cel care a fost conceput special pentru acel telefon și care vine în cutie. Orice altceva nu este ca originalul.

Samsung Galaxy S22 Ultra acceptă încărcare rapidă cu fir de 45W. Este o actualizare decentă față de încărcarea de 25W a predecesorului său. Dar, desigur, nu puteți folosi această funcție decât dacă aveți deja un încărcător compatibil acasă sau sunteți dispus să cumpărați unul separat de la Samsung. Puțin probabil să aveți așa ceva.

Acesta din urmă produce mai multe deșeuri în acest proces, înfrângând întregul scop al ambalajelor ecologice.

Lipsa unui slot Micro-SD pentru extinderea memoriei

Fără slot pentru card MicroSD. După mufele pentru căști și încărcătoare, se pare că slotul pentru carduri Micro-SD este următoarea țintă de care companiile de smartphone-uri trebuie să scape. Acest lucru este o dezamăgire, deoarece cardurile externe sunt cu adevărat convenabile. De asemenea, sunt mult mai ieftine decât cumpărarea unui telefon cu stocare internă suplimentară.

De exemplu, dacă doriți să cumpărați Samsung Galaxy S22 Ultra (fără a beneficia de oferte speciale) cu 256GB spațiu de stocare, aveți de plătit mai mult decât prețul variantei de bază de 128GB. Asta înseamnă 100 de euro în plus pentru spațiu de stocare suplimentar de 128GB. Un card SanDisk Micro-SD de aceeași capacitate, de exemplu, costă mult mai puțin. Și, pentru aproximativ 50 de euro cumpărați unul cu stocare de 512GB.

Ideea aici este că aceste carduri Micro-SD oferă o mulțime de valoare pentru banii tăi. În plus, când primiți un telefon nou, puteți pur și simplu să scoateți cardul de pe telefonul vechi și să îl introduceți în noul telefon fără a fi nevoie să așteptați transferul fișierelor, economisind timp și bani.

Samsung Galaxy S22 Ultra este grozav, dar aveți nevoie de el?

Poate nu aveți nevoie de caracteristici emblematice. Companiile sunt pricepute să vă facă să simțiți că dispozitivul dvs. actual este învechit și că aveți nevoie de unul nou, cu toate cele mai recente și mai bune funcții. Cu alte cuvinte, ele trezesc un sentiment de învechire percepută – o ramură a strategiei de afaceri numită învechire planificată – folosind reclamele lor strălucitoare.

Dar, oricât de impresionante sunt acele specificații și caracteristici emblematice, ai nevoie de ele? Nu ne înțelegeți greșit, este bine să le aveți. Dar, a aloca sute de euro în plus pentru funcții premium pe care s-ar putea să nu le folosiți des, nu este o decizie înțeleaptă.

De exemplu, suntem de acord că S Pen-ul arată elegant, dar nu îl veți folosi când derulați prin rețelele de socializare, vă jucați, sunați, trimiteți mesaje sau vizionați videoclipuri YouTube. Cu alte cuvinte, cazul său de utilizare este incredibil de restrâns. Cea mai mare parte din ceea ce are nevoie un utilizator mediu poate fi găsită cu ușurință într-un telefon Samsung de 300€ de gamă medie.

Din multe puncte de vedere, a avea un dispozitiv atât de puternic – din interior și din exterior – este un răsfăț. Dar dacă nu aveți nevoie de acele caracteristici emblematice în mod regulat, cumpărarea unui Galaxy S22 Ultra nu este o achiziție inteligentă.

Când cumpărați un telefon nou, ar trebui să luați în considerare nevoile dvs. individuale și nu lucrurile de care compania vrea să credeți că aveți nevoie. Majoritatea telefoanelor Samsung mid-range de astăzi sunt deja pline de funcții. Și nu uitați că sunt suficient de puternice pentru a rezista cu ușurință trei ani sau mai mult. Fii un cumpărător inteligent și cântărește-ți opțiunile pentru a obține cea mai bună valoare posibilă. Vedeți pe I❤️Samsung un top al celor ai bune telefoane Samsung din 2021!