Samsung a contribuit cu „jumătate sau mai mult” la veniturile Google Play

248
Samsung a contribuit la veniturile Google Play
Sursa foto: via 9to5google.com

Samsung și Google, doi mai giganți tehnologici mondiali, colaborează în varii domenii de mai mulți ani. Dăm exemplu aici numai sistemul de operare Android, proprietatea Google, folosit de Samsung în dispozitivele sale. Google este în proces cu diferite companii, printre altele cu Epic, pentru nerespectarea parteneriatelor. Cu această ocazie am aflat că dispozitivele Samsung, de la începutul anului 2019, reprezentau „jumătate sau mai mult” din veniturile Google Play.

Google împarte veniturile din reclamă pe care le obține din Căutarea Google cu mărcile de smartphone-uri pentru a le face să lanseze mai multe actualizări de software și să întrețină mai bine smartphone-urile. Cu toate acestea, Google plătește și mărcilor, inclusiv companiei Samsung, pentru a face unele aplicații ca aplicații implicite pe dispozitive.

În 2020, Google – ca parte a trei oferte – a fost de acord să plătească Samsung 8 miliarde de dolari în patru ani pentru ca Search, Assistant și Play Store să fie serviciile prestabilite. Anterior Google a propus, a abandonat apoi, un plan care ar împiedica Samsung să plaseze Galaxy Store pe ecranele de pornire. Unul dintre argumentele Google în acest caz este că acesta a fost în scopul îmbunătățirii experienței Android pentru a contracara Apple și potențialii comutatori iPhone.

Numele „Apple” provine de la dragostea pentru fructe a lui Steve Jobs. Apple, cea mai mare companie cotată la bursa din SUA, are ~150 de miliarde USD exces de capital. Ar putea cumpăra companii precum Netflix, Twitter, Tesla și Facebook.

Pentru partenerii non-Samsung, inclusiv alți producători și operatori wireless non-Android, Google și-a propus să cheltuiască 2,9 miliarde USD în 2020 pentru a garanta disponibilitatea căutării, Play și a altor „aplicații critice” pe dispozitive. Pentru 2023 această sumă este de 4,5 miliarde USD, potrivit 9to5Google. Aceasta include oferirea Google Play și a unor venituri din reclamele din rețeaua de căutare producătorilor. Acesta este cunoscut sub numele de programul RSA 3.0. De exemplu din această sumă OnePlus primește:

  • 20% din „venitul net din reclame de bază”
  • 10% din „venitul net optimizat din reclame”
  • 5% din „venitul net optimizat din tranzacții Play”
  • 15% din „venitul net din reclame”
  • 20% din „venitul net din tranzacții Play”

În plus, există un „RSA 3.0 Premier” de dispozitive, care sunt eligibile pentru cota totală a veniturilor. În acest program producătorii trebuie să preinstaleze aplicațiile Google și nu le pot include pe cele concurente. Cu toate acestea, în afara acestui nivel, este posibil să preîncărcați magazinele de aplicații concurente. Google susține că aceste oferte îi permit să solicite „nu mai puțin de 6 actualizări de securitate într-un an calendaristic”.