Aplicația Google se blochează pe telefonul Galaxy? Iată rezolvarea!

726
Aplicatia Google se blochează pe telefonul Galaxy
Sursa Foto: SamMobile.com

Mulți utilizatori de smartphone-uri Android se plâng că aplicația Google de pe dispozitivul lor se blochează după cea mai recentă actualizare. Și aceste dispozitive Android includ, de asemenea, unele smartphone-uri și tablete Samsung Galaxy. Telefoanele de la Google și Motorola par să se confrunte și ele cu aceeași problemă. Nu este prima dată când actualizarea aplicației Google provoacă probleme pe scară largă. Acest lucru nu are nicio legătură cu actualizările de software efectuate recent, dar se pare că are cu aplicația însăși. Soluția pare a fi destul de simplă.

Samsung a actualizat recent o mulțime de telefoane cu cel mai recent patch de securitate, conform SamMobile. Chiar săptămâna trecută, de exemplu, popularele Galaxy A50 și Galaxy A52 au primit patch-ul din iunie. Plângerile cu privire la oprirea constantă a aplicației Google păreau la prima vedere să aibă legătură cu aceste actualizări.

Problema pare să se întâmple după actualizarea aplicației Google la v12.23.16.23. Împreună cu aplicația Google, alte aplicații precum Android Auto, Google Asistent, Google Discover Feed, Google Lens și aplicațiile Google Podcasts au probleme chiar și atunci când nu există date de intrare sau interacțiune cu utilizatorii. Un smartphone din redacție, Samsung Galaxy A52 5G, a avut și el aceleași simptome. Curios, tableta Samsung Galaxy Tab S7+, tot din redacție, nu are astfel de probleme. Problema pare a face parte din cea mai recentă versiune a aplicației Google, astfel încât o puteți remedia actualizând aplicația la cea mai recentă versiune beta (v12.24).

Aplicația Google se blochează pe telefoanele și tabletele Samsung Galaxy

Este clar că problema se află în propria aplicație Google – la fel ca la începutul acestui an, când o greșeală a Google a provocat blocarea multor aplicații diferite. Apoi a fost disponibilă rapid o soluție, care s-a dovedit a nu fi ușor de utilizat pentru toată lumea. De data aceasta, însă, soluția este mai simplă.

Compania Google are birouri în 85 de locații din întreaga lume. Are 32 de birouri în America de Nord, 6 în America Latină și 24 în Europa. În regiunea Asia Pacific are 18 birouri, iar în Africa și Orientul Mijlociu are 5 birouri.

Mai mulți utilizatori au confirmat de atunci că dezinstalarea actualizărilor aplicației în sine sau ștergerea memoriei cache și a datelor aplicației Google poate rezolva problema. Faceți acest lucru pe telefonul dvs. Samsung după cum urmează:

  • Intrați la Setări și apoi la Aplicații
  • Derulați în jos până găsiți aplicația Google și atingeți-o
  • Atingeți cele trei puncte din dreapta sus, apoi alegeți Dezinstalare actualizări

Dacă acest lucru tot nu ajută, urmați și acești pași:

  • Mergeți la opțiunea Stocare
  • În dreapta jos, atingeți Ștergeți memoria cache
  • Acum alegeți Gestionare stocare și apoi Ștergeți datele Căutării Google

Pentru mulți utilizatori de telefoane Samsung Galaxy, problema a fost rezolvată după efectuarea acestor pași.