Deocamdată fără Android Q beta pentru telefoanele Samsung Galaxy

801

Programul Android Q beta al Google, care va fi lansat, nu va fi disponibil pentru niciunul dintre telefoanele Samsung Galaxy. Sinceri să fim este o știre care nu ne surprinde. Anul trecut, Google a colaborat cu câțiva producători pentru a permite smartphone-urilor non-Pixel – celor care rulează Android și celor care rulează versiuni personalizate – pentru a testa Android Pie beta. Dar, Samsung a făcut proprietarii Galaxy să aștepte propriul program beta și îl așteaptă și azi.

Chiar dacă este dezamăgitor, reluăm ce am scris mai sus, acest lucru nu a fost o surpriză. Samsung vinde prea multe telefoane pentru a oferi programe beta la fel de repede ca și alți producători. De asemenea, trebuie să facă o mulțime de schimbări în programul Android de bază, înainte de a permite consumatorilor săi să testeze o nouă versiune de Android. Acestea fiind spuse, având în vedere cât de repede Samsung a lansat anul acesta actualizarea Android Pie pentru multe dintre dispozitivele sale, sperăm că va lansa programul Android Q beta mai devreme decât a lansat anul trecut programul Android Pie beta.

Programul Samsung Android Q beta o actualizare de dragul actualizării

În ciuda faptului că este cea de-a zecea versiune a sistemului de operare, Android Q este o actualizare oarecum plictisitoare. Google se concentrează pe îmbunătățirea caracteristicilor pe care le-a lansat în sistemele Android, cum ar fi gesturile de navigare. De asemenea, aduce o temă întunecată, pe care telefoanele Galaxy le au deja cu Android 9 Pie. Cea mai interesantă caracteristică pare să fie Live Caption, potrivit SamMobile. Este o funcție de accesibilitate care vă oferă subtitrări pentru videoclipuri sau redare audio în orice aplicație de pe dispozitiv. Ceva oarecum similar cu modul în care subtitrările funcționează pe YouTube.

Și notificările Android vor avea parte de modificări, cum ar fi răspunsurile sugerate automat pentru mesajele text în funcție de contextul lor. Apoi, va exista suport nativ pentru dispozitivele pliabile. Samsung a lucrat cu Google la așa ceva anterior lansării modelului Galaxy Fold. Android Q aduce caracteristici cum ar fi posibilitatea ca aplicațiile să treacă fără probleme între vizualizarea pe dispozitive mobile și tablete. Cu referire directă la telefoanele pliabile,  atunci când un dispozitiv este pliat sau desfăcut.

Android 10 Q este a zecea versiune a sistemului de operare Android de la Google. Android este cel mai bine vândut sistem de operare din întreaga lume pe smartphone-uri începând cu 2011 și pe tablete începând cu 2013. În 2017 sistemul de operare Android avea o cotă de piață de 86%. Sistemul iOS de la Apple avea o cotă de 14%, tot în 2017.

Android Q va permite actualizări de securitate prin Play Store

Un aspect interesant al Android Q pentru proprietarii de smartphone-uri Samsung Galaxy se numește Project Mainline. Începând cu dispozitivele care se lansează cu Android Q direct din cutie, Google va putea să actualizeze câteva elemente critice de securitate ale sistemului de operare, cum ar fi actualizările aplicațiilor, din Magazinul Google Play. Unele remedii de securitate vor avea în continuare nevoie de actualizări de software, dar cele serioase vor ajunge acum la toți mult mai repede. Totuși, unii producători vor putea renunța la Project Mainline dacă doresc.

Dacă Samsung va face sau nu acest lucru rămâne de văzut. În plus, va fi interesant să vedem ce va oferi versiunea gigantului tech cu Android Q, mai ales după ce Android Pie a adus frumoasa interfață One UI și o mulțime de funcționalități noi.