Ce vrem să vedem la Galaxy Z Fold 6 Ultra?

209
Samsung Galaxy Z Fold 6 Ultra what we want to see
Sursa foto: via techradar.com

Samsung a fost un pionier în materie de telefoane pliabile, cu seriile sale Flip și Fold. Știam până de curând că Samsung va lansa două telefoane pliabile în acest an, Galaxy Z Flip 6 și Galaxy Z Fold 6, eventual și un Fold 6 low-cost. De puțin timp a intrat în ecuație și un Samsung Galaxy Z Fold 6 Ultra, care ar putea fi un pliabil super-premium de generație următoare.

Seria Galaxy Z Fold se clasează constant printre cele mai bune telefoane pliabile de pe piață. Așa că suntem mereu interesați de următorul pliabil tip carte al companiei. Cu atât mai mult când am aflat că este posibil să primim un model Galaxy Z Fold 6 Ultra, știind că doar seria Galaxy S are un astfel de model. Ultra din seria Galaxy S este cel mai bine dotat model, caracteristici și specificații, din galaxia Samsung.

Încă de la apariția zvonurilor despre Galaxy Z Fold 6 Ultra acesta a captat atenția presei din domeniu. În acest moment nu este foarte mare concurență pe piața pliabilă, Samsung nu a avut rival anul trecut piață pliabilă. Acum este ceva mai multă concurență acolo, de exemplu cu OnePlus Open, Honor Magic V2 sau Google Pixel Fold. Astfel, potrivit TechRadar, există o logică ca Samsung să iasă în evidență pe piață cu o versiune premium de Fold.

Dacă va fi să fie, un Samsung Galaxy Z Fold 6 Ultra ar trece pe Galaxy Z Fold 6 ca model de bază și el ar primi multe din funcțiile găsite în Samsung Galaxy S24 Ultra. De exemplu un S Pen încorporat și o cameră de 200 de megapixeli. Deci un Galaxy Z Fold 6 Ultra poate deveni extrem de tentant. Astfel de aici au apărut gândurile despre ceea ce ne-am dori să vedem pe acest telefon.

Dacă Samsung dezvăluie un Fold 6 Ultra, acesta va avea loc probabil la următorul eveniment Galaxy Unpacked. În prezent știm că următorul eveniment Galaxy Unpacked este prevăzut pentru 10 iulie la Paris. Acolo Samsung va lansa cele două pliabile (trei dacă luăm în calcul și pe Ultra), seria Galaxy Watch 7 și inelul inteligent Samsung Galaxy Ring. Un Galaxy Z Fold 6 Ultra ar fi o versiune mai premium a flagship-ului pliabil deja scump al Samsung. Astfel ne-am aștepta să coste ceva mai mult decât prețul de pornire al lui Samsung Galaxy Z Fold 5.

Recent am văzut randări detaliate de 5K ale Galaxy Z Fold 6 Ultra, publicate de Smartprix în colaborare cu @OnLeaks. De asemenea, am văzut și un videoclip și posibile specificații, care ne oferă o idee despre ce ne putem aștepta de la o variantă Ultra a următorului Fold Samsung. Dacă este de crezut redările, Samsung își va schimba designul pentru Fold 6 Ultra – și probabil pentru Fold 6 „standard”. Compania va renunța la marginile ușor rotunțite utilizate în seria Galaxy S și Galaxy Z Fold 5 pentru designul mai unghiular văzut pe Galaxy S24 Ultra și Galaxy S23 Ultra.

Există câteva lucruri pe care am dori să le vdem pe Fold 6 Ultra, dar în fruntea listei noastre de dorinți este eliminarea complete a cutei de la mijloc. Samsung a încercat permanent să facă mai puțin vizibilă această cută cu fiecare nouă iterație de Fold. Astfel vrem ca Fold 6 Ultra, dar și Fold 6, să fie primele telefoane fără cută.

O astfel de mișcare ar necesita probabil utilizarea unei sticle ultra-subțiri îmbunătățită. Dar Samsung Display sau colaboratorii săi americanii de la Corning și nemții de la SCHOTT, credem că sunt capabili să producă ecrane AMOLED pliabile impresionante. Deci cu siguranță există posibilitatea de a reduce cuta sau chiar de a o elimina complet la următorul Fold.

Pe baza zvonurilor de până acum, ecranul exterior va rămâne cu o diagonală de 6,2 inch (15,75 cm) văzută pe Fold 5, mai degrabă decât un ecran de 6,4 inch apărut în unele zvonuri. Dacă acesta este cazul, ar putea fi o oportunitate pierdută din partea Samsung. Pentru că un afișaj extern mai larg poate face un telefon pliabil mai utilizabil atunci când este închis. Probabil Corning Gorilla Glass Armor va proteja afișajul exterior, deoarece aceasta este folosită în Galaxy S24 Ultra. Astfel va fi o caracteristică bună pentru un telefon cu sufixul Ultra.

Și un rating IP superior actualului IPX8 am vrea pe Fold 6 Ultra. Fold 5 nu are protecție contra parfului și vrem să vedem măcar un “5” în fața lui “8” după IP. Considerăm că un telefon pliabil super-premium cum ar fi, dacă va fi, Galaxy Z Fold 6 Ultra ar avea mult mai bine protejate pieselor mobile complexe din interior.

Departamentul foto pe Samsung Galaxy Z Fold 5 este destul de bun, dar a fost foarte puțin schimbat față de precedentul Samsung Galaxy Z Fold 4. Fold 5 are o cameră principală de 50MP, f/1,8 wide, una 10MP cu diafragma f/2,4 cu teleobiectiv și o cameră de 12MP, f/2,2 ultra-wide.

Sperăm că Samsung va actualiza acest departament mai aproape de configurația impresionantă a lui Samsung Galaxy S24 Ultra. Acesta are o cameră principală de 200MP (f/1,7), una de 12MP (f/2,2) ultra-wide, una de 50MP, f/3,4, teleobiectiv periscop cu 5x cu zoom optic și una cu teleobiectiv de 10MP cu f/2,4 cu zoom optic de 3x.

Văzând specificațiile de mai sus, vrem camera de 200MP și, cel puțin, cea de 50MP cu teleobiectiv tip periscop. În același timp, am vrea și o cameră selfie de interior, camera in-display fiind neschimbată de două generații. Credem că Samsung este capabil să pună o cameră sub-ecran mai mare de 4MP pe Fold 6 Ultra. Dacă primim una de 10MP este foarte bine.

Randările despre care am pomenit mai sus indică faptul că Galaxy Z Fold 6 Ultra este puțin mai scurt, dar mai lat decât Fold 5. Fold 6 Ultra va avea dimensiunile de gabarit de 153,5×132,5×6,1 mm în comparație cu 154,9×129,9×6,1 mm pe Fold 5.

Deci, în tot și în toate, vrem mai multe arome de la Galaxy S24 Ultra pe Fold 6 Ultra. Acum mai rămâne să vedem dacă Fold 6 Ultra va deveni sau nu realitate. Speculațiile privind Galaxy Z Fold 6 și Fold 6 Ultra vor continua și vor crește în intensitate în următoarea perioadă. Vă reamintim că Samsung își va lansa noile pliabile (fie ele două sau trei modele) la un eveniment fără îndoială plin de farmec, în farmecul Parisului, undeva în iulie.