Pablo Escobar Fold 2 – Nu e țeapă, e un Galaxy Fold vândut cu 399$

2025
Sursa Foto: Unbox Therapy

Cu relativ puțin timp în urmă, fratele lui Pablo Escobar a promis că va lansa un telefon pliabil de 349 dolari. Inutil să spunem că știrea a generat multe articole în presa de peste tot din lume. Un telefon pliabil de 349 USD într-o epocă în care singura alternativă – Samsung Galaxy Fold costă peste 2.000 de dolari/euro, a atras atenția.

Dar, pe măsură ce a trecut timpul, agitația din jurul dispozitivului s-a stins și toată lumea a uitat de el. Până acum. Pablo Escobar Fold 2 a apărut!

Oamenii care au pre-comandat acel telefon, pe de altă parte, așteptau cu răsuflarea la gură să sosească telefonul. Un utilizator nemulțumit a mers până la crearea unui site web, subliniind de ce întreaga încercare este o înșelătorie. Aparent, există un Pablo Escobar Fold 2 în lucrări acum, iar toți cei care au comandat în prealabil originalul sunt eligibili pentru un upgrade „gratuit”. Dar, cel puțin un utilizator care a pre-comandat Escobar Fold 2 l-a primit de fapt! Un utilizator YouTube pe numele de Caralda #DBL a filmat scoaterea telefonului din cutie. Acesta avertizează că Pablo Escobar Fold 2 nu are nicio garanție oficială Samsung.

Pablo Escobar Fold 2 este de fapt Samsung Galaxy Fold

În mod surprinzător, smartphone-ul Escobar Fold 2 este puțin mai mult decât un Samsung Galaxy Fold, este reambalat și acoperit „în aur”. Este oarecum surprinzător sau dureros că odată ce telefonul a fost deschis, a dezvăluit o interfață familiară Samsung One UI. Conform site-ului WccfTech, Escobar Inc nici măcar nu și-a bătut capul pentru a face ceva la software. Doar ceva. Imaginea de fundal implicită a telefonului este imaginea iconică a lui Pablo Escobar.

Pablo Emilio Escobar Gaviria a fost un celebru baron columbian al drogurilor. A fost singurul lider al Cartelului Medellin. În fiecare lună livra 70 până la 80 de tone de cocaină din Columbia în Statele Unite. La apogeul carierei sale deținea 80% din traficul de cocaină din SUA.

Este destul de ironic faptul că Escobar Inc încearcă să vândă telefoanele Samsung ca fiind proprii. Telefonul, Escobar Fold 2, vine de la Roberto De Jesus Escobar Gaviria, fratele lui Pablo Escobar. Acesta spune că este într-o misiune „să distrugă Apple și Samsung”. Totuși, strategia sa implică, aparent, achiziționarea inventarului rămas al smartphone-ului Galaxy Fold de anul trecut și vânzarea acestuia publicului la prețuri ultra-scăzute. „Escobar Fold 2 este o achiziție exagerată a Samsung Galaxy Fold. Am cumpărat multe dintre ele de la comercianți și angrosiști care nu au reușit să le vândă clienților„. A scris Roberto într-o scrisoare către un consumator, care a primit un Escobar Fold 2.

Sigla telefonului Escobar este aplicată cu lipici. Un YouTuber separat, „LJP Tech”, a primit și el un smartphone Pablo Escobar Fold 2, după ce compania Escobar Inc. i-a spus că se numără printre cei 1.000 de utilizatori selectați pentru a primi unul.

Mai mulți specialiști au declarat că Escobar Fold 2 este un Galaxy Fold

Thomas Fischermann, jurnalist la ziarul german Die Zeit, a declarat că a obținut un telefon Escobar Fold 2 pentru recenzie. El a confirmat că dispozitivul este de fapt un Samsung Galaxy Fold, fără modificări la software-ul Samsung de la bord. Singura personalizare a fost plasarea unei fotografii cu Pablo Escobar ca imagine pe ecranului telefonului. „Nu are rost să fac niciun fel de revizuire tehnologică„, a spus Fischermann pe Twitter. „Este un Samsung Galaxy Fold.”

Prețul pentru acest telefon începe de la 399 USD pentru versiunea 8GB de RAM și 549 USD pentru versiunea cu 12GB de RAM. Cu toate acestea, doar modelul de 12GB RAM pare să fie disponibil pentru moment. Este cu siguranță un dispozitiv interesant și este diferit de orice altceva disponibil în acest moment datorită brandului Escobar.

S-ar putea crede că aceasta este o afacere, având în vedere că obțineți un Galaxy Fold pentru mai puțin de un sfert din prețul său. Însă, șansele ca toate unitățile să fie Fold-uri Galaxy sunt mici, din motive evidente. Probabil în cel mai scurt timp povestea va fi uitată.