Samsung a efectuat primul apel video MCPTX din lume pe AWS

758
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung a anunțat că a efectuat primul apel video din lume pe platforma de cloud Amazon Web Services (AWS) folosind Mission Critical Push-to-Talk, Data and Video (MCPTX). Soluția MCPTX de la Samsung, alimentată de AWS, va permite respondenților să evalueze cu exactitate momentele vitale folosind apeluri vocale, date și video.

Demonstrația, desfășurată la laboratorul Samsung din Coreea, a prezentat o linie completă a ultimelor soluții MCPTX ale Samsung. Acestea oferă o experiență de comunicare bazată pe multimedia, concepută special pentru primii respondenți și oficialii de siguranță publică. A fost folosită platforma de servicii MCPTX Samsung, precum și Samsung Galaxy XCover FieldPro – un telefon robust și sigur, creat special pentru utilizatorii care lucrează în siguranța publică – pentru a arăta puterea comunicărilor multimedia în situațiile critice.

Platforma Samsung MCPTX deschide noi orizonturi în siguranța publică

Clienții Samsung pentru MCPTX vor avea opțiunea de a implementa soluția pe serverele lor sau pe platforma cloud AWS. MCPTX oferă capacități puternice de comunicații de date și video care depășesc tehnologia actuală Land Mobile Radio. Aceasta oferă doar servicii tradiționale bazate pe voce. Cu MCPTX Samsung deschide un nou orizont în promovarea siguranței publice. Noua platformă poate conecta sute de colaboratori și permite transmisii ușoare de videoclipuri, imagini, fișiere și multe altele în timpul unor situații extreme. Această tehnologie va ajuta la cunoașterea mai bine a unei situații de urgență, a exactității informațiilor, în special în momentele în care siguranța publică joacă un rol esențial în cazul dezastrelor locale sau a amenințărilor urgente.

Demonstrația evidențiază, de asemenea, avantajele cheie pe care rețelele publice publice le pot aduce cu implementarea MCPTX. Această abordare îmbunătățește scalabilitatea și flexibilitatea rețelelor publice de siguranță pentru operatorii acestora și le permite să utilizeze resursele în funcție de necesități.

Amazon Web Services (AWS) este o filială a companiei Amazon. Furnizează platforme de calcul cloud și API-uri la cerere persoanelor fizice, companiilor și guvernelor, pe bază de plată. În 2020, AWS oferă mai mult de 212 de servicii, inclusiv stocare, baze de date și instrumente pentru internetul lucrurilor.

AWS oferă o infrastructură care permite operatorilor de rețele să ofere servicii 5G fiabile.” A declarat Amir Rao, șeful portofoliului de soluții globale și alianțe tehnice pentru Telco la AWS, conform NewsSamsung. „Această demonstrație cu MCPTX de la Samsung pe platforma cloud Amazon aduce cele mai noi inovații în sectorul siguranței publice. Cele două companii vor colabora la dezvoltarea tehnologiilor pentru a oferi servicii noi și mai fiabile clienților.”

Samsung a implementat soluții Push-to-Talk în rețeaua de căi ferate din Coreea

Această demonstrație prezintă modul în care soluțiile Samsung Mission Critical Communications pot gestiona crizele publice. Aceste soluții pot fi implementate cu ușurință pe platformele cloud publice”. A declarat Wonil Roh, vicepreședinte senior și șef al strategiei pentru produse, Business Networks la Samsung Electronics. „MCPTX ne permite să învățăm și să ne adaptăm la nevoile în continuă evoluție ale furnizorilor de servicii și ale utilizatorilor finali. Vrem să ajutăm la păstrarea comunităților în siguranță și la îmbunătățirea rezultatelor răspunsului public la situații de urgență.”

Samsung Networks este lider în dezvoltarea tehnologiilor de nouă generație pentru zona de siguranță publică. Soluția sa Push-to-Talk (MCPTT) funcționează în rețeaua coreeană LTE (PS-LTE) din 2018. Această soluție a fost implementată de Samsung și KT pe șase linii feroviare diferite, ca parte a rețelei naționale LTE-Railway. Poate oferi comunicații pentru personalul stației și echipajele din tren. În plus, soluția MCPTT de la Samsung a fost recunoscută de diverse guverne și operatori din întreaga lume pentru fiabilitatea și capacitatea sa.