Samsung Electronics a brevetat viitorul afișaj tip cascadă

540
Sursa Foto: SPTO via PatentlyMobile

Au fost zvonuri, am mai scris și noi pe site, că Samsung va trece pe viitoarele smartphone-uri la un afișaj tip cascadă. La ecranul în cascadă (Waterfall Display) marginile laterale merg efectiv până la mijlocul părții laterale a dispozitivului. Samsung a depus un brevet la USPTO pentru un fel de afișaj care, în ciuda curbării în jurul laturilor telefonului, poate avea și butoane fizice.

Acesta este un nou tip ecran dar inevitabil va avea și dezavantaje, conform site-ului NotebookCheck. La fel cu orice noutate apărută vor fi și nemulțumiri. Un astfel de ecran unde marginile merg până la jumătatea marginilor laterale poate duce la înlocuirea totală a butoanelor fizice laterale. Acestea vor fi probabil eliminate, relocate sau înlocuite cu diferiți senzori. Nu știm dacă Samsung este pregătit pentru acest lucru. Poate că da!

Brevetul pentru acest ecran a fost depus în 2018 și primit în februarie 2020

Noul brevet Samsung ne arată cum se pot rezolva aceste probleme pe un astfel de ecran. Este posibil ca Samsung să pună camerele foto sub ecran. Dar din câte se pare Samsung și-a dezvoltat noua tehnologie ca un compromis între cele ce am scris mai sus.

Acest brevet de invenție a fost depus la United States Patent and Trademark Office (USPTO) în 2018. Brevetul a fost aprobat și acordat doar în februarie 2020. Prin urmare, este posibil să nu fie o nouă caracteristică pentru viitoarea serie Samsung Galaxy Note 20. Au fost deja speculații pe această temă, dar este clar că ecranul tip cascadă va fi destinat unor smartphone-uri cu afișaje impresionante. Practic Waterfall Display este un brevet de design cu un ecran care se extinde complet până la marginile laterale.

USPTO – Oficiul pentru brevete și mărci din SUA a fost fondat în 1975. Este o agenție în Departamentul de Comerț al SUA și are sediul în Alexandria, Virginia. Conform constituției SUA, misiunea USPTO este de a promova „progresul industrial și tehnologic în SUA și de a consolida economia națională”.

Documentația ce însoțește brevetul prezintă tehnologia necesară pentru a îndoi ecranul în jurul unui cadru și a încorpora în același timp o gaură, cel puțin pe o parte, conform schițelor. Această margine a ecranului, care curge în lateral ca o cascada, poate apoi să găzduiască ceva normal ca un buton de pornire. Prin urmare, acest sistem poate rezolva problema cererii consumatorilor pentru cel puțin un buton fizic de control.

Pe de altă parte, Huawei a demonstrat că butoanele laterale pot fi înlocuite cu butoane analogice virtuale în unele cazuri. Huawei totuși a păstrat un buton fizic de pornire în Mate 30 Pro. Acesta este echipat cu un tip de afișaj apropiat de ce vedem în brevetul Samsung.