Samsung Electronics produce cip-uri ASIC pentru Halong Mining

1223

Gigantul high-tech din Seul a confirmat faptul că furnizează cip-uri ASIC pentru monedele virtuale, producătorului de hardware Halong Mining. Înainte de a intra în spațiul monedelor virtuale, Samsung a produs „cip-uri de memorie de mare capacitate” pentru unitățile de procesare grafică, care sunt utilizate preponderent pentru a gestiona grafica pe calculator, dar au și capacități miniere.

Criptomonedele sau monedele virtuale sunt create printr-un proces numit minare (mining), care implică utilizarea procesorului dintr-un dispozitiv, pentru a rezolva probleme complicate de matematică, rezultatul acestora generând monede.

Este de așteptat ca parteneriatul său cu Halong Mining să aducă o concurență puternică în acest domeniu, în primul rând pentru Bitmain din China, care, până în acest moment, a dominat în mare parte acestă zonă de dezvoltare a cip-urilor. Ambele companii lucrează cu gigantul taiwanez TSMC, care a înregistrat creșteri trimestriale ale veniturilor de la 350 la 400 milioane USD, datorită evoluțiilor continue în criptare.

Informațiile privind asocierea dintre cele două companii datează încă din ianuarie 2018, când s-a sugerat că Samsung lucra cu o companie minieră „fără nume” din China. Zvonurile au devenit o realitate recent, când retailerul online MyRig a publicat o imagine pe pagina sa Twitter a unei bucăți de material semiconductor cunoscut sub numele de „wafer”. Compania a scris că acesta este folosită în „fabricarea circuitelor integrate” și că a fost produsă de gigantul sud-coreean Samsung.

Criptomoneda este o monedă digitală, virtuală și poate fi utilizată ca mijloc de plată. Folosirea prefixului „cripto” arată că acest mijloc de plată utilizează criptografia, ceea ce face aproape imposibilă falsificarea acesteia. Prin folosirea tehnologiilor descentralizate, se permite utilizatorilor efectuarea unor plăți sigure și anonimizate.

Utilizatorul acestor criptomonede nu este obligat să se identifice ca în cazul utilizării serviciilor bancare. Moneda virtuală rulează pe un registru public numit blockchain. Cele mai cunoscute exemple de criptomonedă sunt: Bitcoin, Ethereum, Ripple sau Litecoin.

Compania Halong Mining nu a făcut mare zarvă în ceea ce privește noua sa relație cu Samsung, deși primul său miner, DragonMint T1, este acum disponibil pentru cumpărare. DragonMint T1 este considerat a fi printre cei mai eficienți mineri din lume, se consideră că a învins Antminer S9 de la Bitmain în termeni de performanță.

Această tehnologie este disponibilă în mod egal și pentru mai multe companii miniere datorită calității de membru al Halong cu licența de brevet Blockchain, care este menită să mențină nivelurile concurenței în spațiul minier al monedelor virtuale, echitabil și precis.

Înființată în decembrie 2016, Halong Mining susține că minerul său DragonMint T1 este „cel mai eficient miner Bitcoin din lume care funcționează cu tehnologia AsicBoost pentru o eficiență energetică mai mare pretinzând că este cu 30% mai eficient din punct de vedere energetic decât AntMiner S9„.

Dacă Samsung furnizează cip-uri pentru Halong Mining, acest lucru ar putea ajuta foarte mult compania în disputa cu Bitmain pe piața ASIC, deoarece Samsung are capacitatea de a-și mări producția de cip-uri ASIC destul de ușor pentru a satisface cererea consumatorilor.

SURSĂCoinTelegraph