Samsung domină cota de piață în Coreea, cota Apple crește

155
Samsung Apple cotă de piață coreea
Suesă foto: TheKoreaherald

De ani de zile piața telefoanelor mobile din Coreea de Sud este dominată copios de Samsung, un lucru normal. Dar, conform ultimelor date, Apple și-a văzut pentru prima dată cota de piață din Coreea depășind 25% în 2023. În acest fel compania americană a redus ușor diferența față de rivalul său Samsung, în ciuda recesiunii economice și a scăderii cererii.

Samsung și-a păstrat locul nr. 1 pe piața smartphone-urilor pe terenul propriu. Totuși, cota de piață Samsung a scăzut cu mai mult de 2% față de anul 2023, ajungând la 73%. Datele au fost publicate ieri de Counterpoint Research. Cu toate acestea, potrivit TheKoreaHerald, Apple a înregistrat o cotă de piață de peste 30% în perioada octombrie-decembrie și perioada ianuarie-martie în ultimii ani. Este perioada imediat următoare după ce Apple lansează o nouă linie de smartphone-uri.

Cota Apple a crescut cu 3% față de anul trecut, ajungând la 25% în Coreea anul trecut, potrivit Counterpoint Research. Apple este în continuare pe locul doi pe piața coreeană de smartphone-uri.

Apple a crescut în cota de piață în Coreea cu 1% în fiecare an din 2020 până în 2022. Apoi a înregistrat o creștere de trei ori anul trecut, datorită popularității mari în rândul tinerilor care preferă iPhone-urile față Galaxy. Când seria iPhone 15 a fost lansată în octombrie 2023, precomenzile plasate de persoane în vârstă de 20 de ani reprezentau aproximativ 45%. Cei în vârstă de 30 de ani ocupând aproximativ 34% în Coreea. În comparație cu seria iPhone 14, vânzările celui mai recent iPhone 15 în prima săptămână au crescut și cu 49,5%.

Locuitorii din Coreea de Sud sunt considerați de departe cei mai mari băutori din Asia. Potrivit OMS, coreenii consumă în medie 12,3 litri de alcool pe an și sunt pe locul 17 la nivel global. Soju, o băutură fermentată din orez este preferata.

Seria Galaxy S24 și cele mai recente pliabile – Galaxy Z Flip 5 și Fold 5 – au înregistrat, de asemenea, recorduri solide de vânzări, primind 1,09 milioane de unități și, respectiv, 1,02 milioane de unități, numai în precomenzi.

După ce Samsung și-a lichidat o parte din gama sa de smartphone-uri cu prețuri medii și mici din cauza creșterii prețurilor materiilor prime și a vânzărilor lente, acest lucru a dus la o scădere ușoară a cotei sale de piață internă.

Cota de piață combinată a altor producători de smartphone-uri a fost de aproximativ 2%. Motorola, deținută de Lenovo, Xiaomi și producătorului britanic de smartphone-uri Nothing Technology Limited nu au reușit să crească pe piața sud-coreeană.

Între timp, vânzările de smartphone-uri în Coreea în 2023 au fost estimate la 14 milioane de unități. Cifra este în scădere cu 8% față de un an în urmă, potrivit Counterpoint Research. Criza economică este cauza cererii mici pentru înlocuirea noilor dispozitive, în special în rândul utilizatorilor de telefoane cu preț mediu.